Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Да се смея ли, да плача ли? Още една тема за услугите на Еконт
Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   18-01-10 21:38

подробностите по долу:

Отговори на това съобщение
 Re: Да се смея ли, да плача ли? Още една тема за услугите на Еконт
Дата:   18-01-10 21:38

Последният месец имах два фрапиращи случаи с куриерската фирма Еконт. С две думи от Еконт направиха всичко по силите си за да откажат да поемат необходимата (която в другите страни е задължителна по подразбиране) отговорност за застраховане на пратката.

Първият път пращах много скъпа камера на клиент закупена за около 7000 лв. Имаше си касова бележка и официален документ от Техномаркет за покупката. Тогава ми отказаха да ми застраховат пратката, защото нямало фактура. Защо трябва да искат фактура, при положение че има касов бон и официален документ удостоверяващ покупката?! Все пак аз съм физическо лице а не фирма. Тогава не спах една нощ и си гризах ноктите от притеснение за камерата.

Днес имах още един подобен случай - пращах Apple MacBook който е купен с договор в който е описана крайната сума на стоката. Приложена беше и касова бележка. Приеха ми заявката, но вечерта след 19 часа ми се обадиха да ми кажат че се анулира обявената стойност и няма да бъде застрахована пратката ми за тази сума, защото пратката която пускам била купена на изплащане.

Един лаптоп като този е достатъчно веднъж да го подметне някой от метър два в карго камиона, или да падне върху него друга по-тежка пратка, или пък просто да се озове на дъното под останалите пратки за да се спука екрана или корпуса. Сега отново треперя над пратката която пращам.

Не мога да разбера какво е това усукване на ръце и шикалкавене от сериозна куриерска фирма като Еконт, която прави всичко възможно да се отметне от ангажиращите я допълнителни услуги, въпреки че те са надлежно доплатени като екстра?!

Една пратка в чужбина е застрахована с поставянето на подписа ти, дори не те питат какво/що и т.н. Преди дни ми дойде пратка от флорида, която също беше напълно застахована, при това за смешната сума от 1 долар.

Аз съм стар клиент на еконт, за последните 3 години имам пратени и получени над 300 и повече пратки, чукнете поне по 10 лв на пратка и получавате сумата от 3,000 лв за куриерски услуги. В замяна на лоялноста и коректността им към тях като доказан клиент, аз какво получавам?

По този повод искам да ви попитам коя друга куриерска служба бихте ми препоръчали, защото най-вероятно повече с Еконт няма да работя, поради простата причина че не уважават и не ценят клиентите си. Най-вече ме интересува коя фирма ще приеме да застрахова пратка за нещо скъпо което пращам - обектив или друга ценна чуплива вещ която струва 2-4-5 или повече хиляди лева?

Автор: apollo   
Дата:   18-01-10 21:54

С Еконт не съм имал проблем но и не работя с толкова финанси. Други фирми има разбира се но при възможност винаги избирам Еконт [smilie24]

Автор: djogata   
Дата:   18-01-10 21:55

DHL? FedEx? UPS?

[smilie21]

Автор: asahi   
Дата:   18-01-10 21:59

Нашата фирма ежедневно ползва ТНТ за пратки от София към страната. Стоката е поне за 3-4 000лв. на ден. Имаме корпоративен договор и действат прецизно. Дребният клиент едва ли го зачитат масово.

Автор: джъмбо   
Дата:   18-01-10 22:04

всеки ден изпращаме техника с еконт до цяла Българи и Румъния и не е имало никога проблем

лесни за работа с електронно набиране на товарителници и всички екстри...

Дата:   18-01-10 22:09

джъмбо, това не е тема за/против Еконт. Питах няколко конкретни неща, ако не може да ми отговориш на тях, няма нужда да ъпваш темата с общи приказки.

Автор: suggs   
Дата:   18-01-10 22:23

Еконт? "Сериозна куриерска фирма"? Шегуваш се ...
На работа получаваме стока с много куриерски фирми. И то скъпи и чупливи неща. Лично аз, ако трябва да пращам нещо ценно, бих избрал Спиди. Но признавам, реално не съм ползвал услугите им, и не съм запознат с условията. Само погледнах в калкулатора в сайта им, че има графи "Чупливост" и "Застраховка".
Приеми мнението ми като идея, която евентуално да се обмисли и провери, а не като категорична препоръка.
А Еконт са ми на последно място в списъка [smilie23]

Автор: SLR   
Дата:   18-01-10 22:23

ShotlandetsaWildLife всички са мърлячи и просто нямаш избор.
Пращал съм и с Еконт, и със Сити, и със Спиди, и всичките са един дол дренки, и още пращам с тях,понеже няма нищо по добро[smilie23]

Автор: zariio   
Дата:   18-01-10 22:35

Шоти,най-добре звъниш и питаш конкретно дали ще ти застраховат за такива суми.Иначе тук всеки ще хвали някой с който е работел.

Автор: ittv   
Дата:   18-01-10 22:38

Аз съм също доволен от Спиди, но не съм ги ползвал и аз за такива суми, иначе верно живеем в БГ и е нормално всеки да се прави на циганин, един им трябва да се появи, дето да прави бизнес като хората и в тази криза всички останали ще умрат от глад ....

Автор: marin_mv   
Дата:   18-01-10 22:54

Едва ли ще намериш друга фирма която да удовлетвори очакванията ти, дано да има .... Всеки ден изпращаме 10-15 пратки и по Спииди и по Еконт, нямаме проблеми с тях. Разбира се имаме си корпоративен договор с тях ... Ако попиташ някой от лаптоп.бг, електрон.бг, павилиона ... едва ли и те имат твоите проблеми. Когато става въпрос за фирма която по принцип извършва доставките си по куриер, все пак се знае или се предполага в какво състояние е стоката ... и фирмата изпращач и куриера имат интерес стоката да бъде доставена в изряден вид. Когато стоката се изпраща от частно лице, не се знае в какво точно състояние е, тоест изпращача и получателя могат да имат интерес куриера да е "потрошил" пратката за да получат застраховката. Все пак за да ти отказват може би имат реална причина за това на база на опита им в подобни случаи, а не просто че така им се иска ....
Всичко това си е мое лично мнение ....

Публикацията е редактирана (18-01-10 22:58)

Дата:   18-01-10 22:58

за 30 месеца от както ползвам еконт няма повредена или загубена пратка [smilie24]

Автор: Shasta   
Дата:   18-01-10 23:01

Не останах доволна от "Еконт" поради отказа им да поемат отговорност при евентуална липса от пратката. Аз приемах фотоапарата си, който не е скъп (под 1000лв е), но за мен беше важно да знам, че някой поема отговорност, че ще получа това, което е изпратено, т.е всичко(зарядното, кабелите, батерията). Не бих им се доверила. Мразя да си гризя ноктите по нощите....

Автор: IvoZafirov   
Дата:   18-01-10 23:06

Пич, по-добре пали субарото и си го закарай лаптопа направо. Няма да му трепериш.

[smile]

Автор: santoli   
Дата:   18-01-10 23:06

Бидейки свикнал с типичната нашенска мърлявщина и дребни тарикатщини бях шокиран от обслужването на TNT при първото ми посещение. Изключително внимание, при все, че ставаше въпрос за дребна пратка от ч.л. за много малка сума. Полафих с доста хора работещи там и всички бяха професионалисти на място. За разлика от мутро-подобните образи, които съм виждал из офисите на Еконт да ми говорят на... "батенце" [smilie10]

Та не бих искал да ставам доброволно рекламно лице на някаква фирма, но за ценни пратки в България - само TNT. Да не говорим, че им бях и в склада и видях, с какво внимание се отнасят към всяка пратка. Това при Еконт или Спиди няма начин да го видиш.

Автор: aeobs   
Дата:   18-01-10 23:13

джъмбо, кой говори за повредена или загубена пратка. Прочете ли изобщо първия пост?

Шот, при спиди няма да имаш този проблем.
А и по принцип при тях, както и при останалите куриери, няма подобни неадекватни действия, които са характерни за Еконт.

Дата:   18-01-10 23:15

това бе отговор на други постове що пък реши че все на 1 вия пост се отговаря а?

Автор: aeobs   
Дата:   18-01-10 23:20

не знам на какво си отговарял, но сега си си
отговорил сам на твоя въпрос
всичко, което не отговаря на темата от първия пост е спам

Дата:   18-01-10 23:34

marin_mv, по тази логика застрахователите на коли и всякакви други застрахователни услуги не трябва да съществуват?

Освен това от 3-4 години съм редовен клиент ка еконт, стар клиент, ако и това няма значение за фирмата Еконт, то тогава какво има?!?

А други фирми има, сигурен съм, но ние сме си свикнали да ни мачкат и това не ни прави впечатление. Защото по белите страни нещата стоят съвсем иначе.

А темата понеже не е удобна и бързо отиде в Клуба, нали Еконт рекламират в сайта.
Виж, десетките теми за аксесоари които стоят в цифрова техника няма кой да модерира, но тема като такава бързо беше "отразена".

Джъмбо похвали още веднъж Еконт и няма да имам съмнения че познаваш някой от шефовете на фирмата. пак ти казвам, ако можеш да отговориш на някои от тези въпроси по темата ми конкретно пиши, другото си е чист спам.

Колкото до чуждите куриери, за които спомена по-горе един от хората - специално с DHL пращаме през фирмата и са много скъпи за пратки в България. Онзи ден имахме супер експресна пратка от друга европейска страна, дойде разпечатана, стоката вътре беше открадната. А куриера дори не пожела да качи пратката до офиса ни да я достави, а я остави на портиера на сградата, който няма нищо общо с нашата фирма. Така че мисля разбирате всички защо се притеснявам толкова много за скъпите пратки които пускам. И ще продължавам да търся фирма, която предлага застраховка за стоката, ако ще куриера да разглежда артикула който пращам половин час, за да се увери че е перфектен!

Автор: admin   
Дата:   18-01-10 23:38

Шотландец, много се предубеден за пореден път и не си прав.
Темата отиде в клуба, защото не е фотографска.
Както виждаш не е изтрита. Клубът не е по-малко посещаван от форума, дори на моменти повече, така че не виждам защо се оплакваш, тука ще я видят повече хора.
Колкото до базара, модерира се постоянно и ти не може да знаеш колко теми се трият ии местят там.

Публикацията е редактирана (18-01-10 23:41)

Дата:   18-01-10 23:43

Темата Точно касае всички фотографи, защото всеки в един момент праща или получава фотографска техника с куриерски фирми и е хубаво да знае с какво ще се сблъска, когато стигне до ситуация като моята. Съвсем Непредубедено смятам че мястото и е точно във форума. Аз клуба почти не отварям, защото там половината от темите са в стил "обичате ли орална любов" и "вчера пръднах силно".

Дата:   18-01-10 23:43

аз ти отговорих като клиент
ама в момента те е яд и се пенявиш на всеки който каже нещо положително....

преспи и даже може да се поизвиниш ако искаш

Дата:   18-01-10 23:50

"всеки ден изпращаме техника с еконт до цяла Българи и Румъния и не е имало никога проблем

лесни за работа с електронно набиране на товарителници и всички екстри..."

"за 30 месеца от както ползвам еконт няма повредена или загубена пратка [smilie24]"

пак да попитам, на кой от въпросите ми отговори, че не ми стана ясно?

Аз пиша тема в която съвсем нормално описвам на два пъти с какви проблеми съм се сблъскал и какви трудности имам със съвсем естествени неща, като застраховка на пратката и съм съвсем спокоен, но явно това че говоря против Еконт и споделям проблемите с тази фирма е проблем за теб, щом толкова лично приемаш нещата.

Дата:   18-01-10 23:55

преспи

и като решиш пусни едно извинние....

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.