Автор: Diandimov
Дата: 21-01-10 06:28
Не, не съм в грешка. Защото засега са приели само държавата България в така наречения "Европейски съюз", но... не и българите!
Например аз, и моите познати и приятели никога не сме се чуствали чак толкова съпричастни към държавата България. Това е било винаги.
Ако звучи провокативно, задайте си въпроса дали вие, и вашите роднини не сте, и винаги сте били, просто някаква опозиция на всичко това, което е държавата България.
Започвам първи: откак се помня хората около мен приемаха че тяхното си е тяхно, и държавното - държавно. Крадяха, и това беше обичайно. Скатаваха, и това беше в реда на нещата. Все едно държавата е един огромен надзирател, който стои със сопата, и е богоугодно да му се изплъзваш отвреме - навреме.
И никакви асоциации за това, че видиш ли - България е твоята държава, и ти може би трябва да си един неин пълноценен гражданин. Неее! Абсурд!
Всеки знае какво се случва на това, което е "държавно".
Като прибавим и това, че управляващите и властимащите са още по- враждебно настроени спрямо държавата България, нейните интереси, банки, фондове, народ и ресурси, изниква въпроса: ще бъдат ли въобще някога българите приети в Европа?
|
|