Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Моля, препоръчайте CD-та на шпиндел
Автор: IDA   
Дата:   27-11-09 16:14

Здравейте,

Много често ми се налага да ползвам CD-та за запис на нещо дребно 20-200 Mb, но съм си патил много от всякакви некачествени боклуци. Или дават грешка при запис или част от записаната информация не се чете или след година вече въобще не се четат. С една дума, трагедия. Попадал съм обаче и на много качествени, които съм купувал в чужбина и съм ползвал 5-6 и повече години без никакъв проблем. И така, нужни са ми CD-та, които да отговарят на следните изисквания:

1) Да са по 50 или 100 бр. на шпиндел. Тези в пластмасови кутии не ме устройват;

2) Да са качествени - с добро съотношение качество/цена;

3) Да се четат след минимум 3 години;

4) По възможност, да ги има в Mетро, Техномаркет или в магазините около София-прес, че ми е близко до работата.

Ако някой е купувал наскоро и е доволен, нека напише марка, цена и място на закупуване. Ако там продават и хартиените пликчета с прозрачна стена за тях, ще е идеално. Дайте цена и за тях.

Предварително ви благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: lipostok   
Дата:   27-11-09 16:15

Verbatim

Re:
Автор: imitev   
Дата:   27-11-09 16:32

Всичките са боклуци, независимо на каква цена.

Re:
Автор: promis   
Дата:   27-11-09 16:36

Verbatim AZO

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   27-11-09 16:58

Ами Вербатим... Ама, ако е за архивиране, купи си един външен хард... Има по 1 ТБ за по 150 лева вече. Щото сидито след време я се надраска, я нещо друго... [smilie8] [smilie21]

Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   27-11-09 17:05

Verbatim

Re:
Дата:   27-11-09 17:10

Не, не е за архивиране. Просто за раздаване на хора, които са поискали някакви материали (статии, доклади, презентации, снимки и пр.), които не могат да се пратят по електронната поща, а е невъзпитано да ги качвам по разни сървери и да ги карам сами да си ги свалят.

Ако посочвате някаква марка, казвайте и цена и място на закупуване. Адски се страхувам от ментета с маркови наименования.

Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   27-11-09 17:16

разликата в цената е малка ...
тъй че пак Вербатим
иначе съм ползвал и едни Imation ... и те са добри

Re:
Автор: promis   
Дата:   27-11-09 17:18

Аз съм купувал от Техномаркет, цената беше някъде около 0.50 лв/диск.

Re:
Автор: Todd   
Дата:   27-11-09 17:47

HARD DRIVE !!![smilie24]

[smilie7]

Re:
Автор: NShte   
Дата:   27-11-09 17:57

Друга идея (за раздаване на материали от конференция): могат да им се дадат някакви малки USB flash memory с необходимите файлове. Ако е нещо под 1 GB, няма да е скъпо.

Re:
Дата:   27-11-09 17:59

Колкото и да не е скъп флаша, няма да е под 50 стинки... [smilie8]

Re:
Автор: analgina   
Дата:   27-11-09 18:14

И от мен един глас за Вербатим.

Re:
Автор: valjo   
Дата:   27-11-09 18:34

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: william   
Дата:   27-11-09 18:36

Verbatim DataLife Plus. Това е най-доброто на пазара, пък и не чак толкоз скъпо. Освен това изглеждат ефектно и ще направиш добро впечатление.

А най-евтините оптични дискове, освен че с времето се окисляват доста бързо, имат фабрично много дефекти в слоя за данни.

Re:
Дата:   27-11-09 18:37

По 50 ст./бр., което излиза 50 лв. за шпиндел от 100 бр. Няма ли нещо по-евтино и въпреки това читаво?

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   27-11-09 18:40

Още един път Verbatim. Все пак са братовчеди с Nikon

[shtrak]

Re:
Дата:   27-11-09 18:40

И какво му е невъзпитаното да качиш файловете на сървър и да пращаш линкове?

Казвай на хората, че пазиш околната среда и не искаш да хабиш пластмаса и ресурси за еднократно пренасяне на няколко файла.

Re:
Дата:   27-11-09 18:54

William,

А ако са 100 файла по 1-2 Мб? Трябва да ги архивираш в .RAR, защото .ZIP не минава през мрежата или огнената стена, пък получателят да ги разархивира, пък ако няма WinRAR ...., абе дълга и широка.

Не всички хора са от интернет поколението и не всички харесват този начин. Освен това сървърите имат до 5 дни срок за съхранение, което е неудобство, защото ако човекът забрави да свали файловете в този срок, те се трият. Пък и друго си е да си имаш CD-то в кутията при другите CD-та и след година, когато ти потрябва, да го извадиш и да си намериш веднага това, което търсиш, а не да се ровиш с часове по диска си.

Re:
Дата:   27-11-09 19:13

Прав си, аз ти отговорих и по темата.

Имах предвид на твой сървър - примерно да направиш за конференцията уеб-страничка с лесен адрес и да го кажеш на всички. И който го интресува, да си дръпне файловете. И страничката да стои поне година.
Но щом има хора от по-старото поколение, действай традиционно.

Re:
Автор: asahi   
Дата:   27-11-09 20:34

Купуваш един NAS. Организираш на него FTP server. Даваш права на колегата да тегли и да се оправя. Както може да забрави юзера и паса, така може да запокити дискчето. Можеш да даваш линкове и към чужбински колеги. Така си обменяме файлове с чуждестранни колеги.

Ако искаш да го даваш авторитетно има едни малки дискчета, вкл. и като кредитна карта. Скъпи са, ама гъзарията покрива разходите.

Re:
Автор: Marillion   
Дата:   27-11-09 20:50

Категорично съм за SONY.

носят ми ги.. не знам къде ги продават. 45 ст. ги плащам.

Re:
Дата:   27-11-09 20:55

Asahi,

Питането ми е за CD-та.

Re:
Автор: digitalgab   
Дата:   27-11-09 20:57

Verbatim&Maxell.

Публикацията е редактирана (27-11-09 23:07)

Re:
Дата:   27-11-09 20:58

Малките дискчета не стават за всеки комп... Моят лаптоп такива не ги яде, примерно... Щото не е с чекмедже, а със слот... [smilie21] [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.