Автор: krist
Дата: 17-11-09 14:54
Тантрис, имам чувството, че не четеш и спориш само заради спора. Първо: "изложената формулировка", доколкото знам, е сентенция на Хипократ. Второ, дори и да можеше да спориш с него, спориш по-скоро по отношение на семантика.. Съгласен съм с теб, че стресът е не по-малко важен от това, което ядем, но от друга страна, ние се превръщаме именно в това, което ядем Като ядеш боклуци и организмът ти се задръсти с отрови, после иди се лекувай с още химии, които допълнително те задръстват.. Това, което не четеш по-горе е, че храната така да се каже, те поддържа профилактично здрав - не се налага да се разболяваш.. Смисълът на сентенцията е обаче дълбоко-философски и трябва да не се възприема така буквално.
Айде още малко от филма: на едно място показват любопитния и особено важен факт, че още през 30-те години на миналия век нАуката е показала, че ако ядеш повече от 51% топлинно-обработена храна, оргазнизмът ти реагира на нея сякаш е отрова И обратно: при над 51% сурова храна в менюто, проблемът го няма.. Причината са ествествено наличието на ензими, спомагащи храносмилането в суровата храна, както и на витамини, есенциални мастни киселини и т.н.
|
|