Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Карма или Съдба???
Автор: Nushenceto   
Дата:   20-10-09 23:12

Понеже стана дума с разни мои приятели за двете понятия и това дали те са еднакви по своето значение?Та искам да Ви попитам и вас на какво мнение сте по този въпрос???
То е логично да не са еднакви по своя си произход или поне така мисля [smilie11] , но не мисля,че Съдбата е едно и също като Кармата...
За мен човек не може да избяга от съдбата си.Каквото му е писано това ще му се случи..Само,че може да промени Кармата си по някакъв начин и така дори и мъничко да промени съдбата си...Може и да греша в преценката си,но точно заради това пускам тази тема,за да чуя и вашите мнения по въпроса...
ето и едно хубаво материалче по въпроса...
enjoy [beer] [beer] [beer]
Карма или Съдба????

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: calmy   
Дата:   20-10-09 23:14

кърмата е много полезна [smilie24]

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   20-10-09 23:16

И двете са булшит. [smilie23]

Re:
Автор: tan4o   
Дата:   20-10-09 23:18

В Едно съм се убедила, случайни неща няма на този свят!

Re:
Автор: Coincidentia   
Дата:   20-10-09 23:19

[smilie5] Деца, сори, че ще сложа край на детството ви, но няма нито Дядо Коледа, нито Фея на зъбките, нито има някой "там горе"... (почти) всичко е Coincidentia... освен това, което не е съвсем [cool] [beer]

Re:
Автор: Amigo   

tan4o
Дата: 20-10-09 23:18

В Едно съм се убедила, случайни неща няма на този свят!

как съ убеди бе, джанъм [smilie11] [smilie8] аз за толко години още не съм го сфанал [smilie5] [smilie5] [ezik] [ezik] [ezik]

Re:
Автор: slivenski   

Кармата и съдбата предопределят участта на обречения орисан човек [smilie8] [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   20-10-09 23:20

Преброяването, значи, приключи...

Има и други интересни четива...
[smilie5]

КаРма сутра.

Пробвай!

Re:
Автор: asahi   
Дата:   20-10-09 23:23

Тва неква гимнастика на голо ли беше?

Re:
Дата:   20-10-09 23:23

Въпрос на опит Амиго! Едни неща се случват, за да последват други и то точно определени.Понякога се иска да мине време, за да можеш да го разбереш, да погледнеш от дистанцията му!Друг път всичко става едва ли не в един ден!

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   20-10-09 23:24

Всичко си опира най-вече до това, дали третата луна на Юпитер е разположена в една полуравнина с Венера и полубрата на съзвездието на Близнака.

Re:
Дата:   20-10-09 23:27

Автор: Dani_Koev_BG
Дата: 20-10-09 23:24

Всичко си опира най-вече до това, дали третата луна на Юпитер е разположена в една полуравнина с Венера и полубрата на съзвездието на Близнака.

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
смешно го каза,ама и аз съм на мнение,че не случайно се срещаш и запознаваш с разни хора в живота си,за да промениш кармата си,а това е част от съдбата която ти е предопределена да ти се случи точно така [smilie3]

Re:
Дата:   20-10-09 23:30

tan4o
Дата: 20-10-09 23:23

Въпрос на опит Амиго! Едни неща се случват, за да последват други и то точно определени.Понякога се иска да мине време, за да можеш да го разбереш, да погледнеш от дистанцията му!Друг път всичко става едва ли не в един ден!

вий явно сте избрана от небесата [smilie8] нищо случайно в живота ви [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   20-10-09 23:30

Разликата е, че кармата са я измислили индийците, а съдбата - гърците [smilie5] Нещо като обобщен образ на могъществото на природата и предопределеността на смъртта. По същата причина ескимосците нямат понятие за естествена смърт. Интересното е, че в Елада съдбата е била върховно божество, подвластни са и дори боговете, дори и сам Зевс. Нещо като християнският бог-абсолют се явява.

Разбира се - монотеистическите религии възприемат идеята, за да държат в покорство народецът... с една дума "ти си прошляк и робска измет, а царят има власт над теб, защото такава ти е съдбата и сам Бог така е разпоредил" [smilie5]

Инак прочетете Фром и Сартр - Жан-Пол смята човекът за осъден на свобода, изправен винаги пред нищото на изборът, от което да съгради своят свят - и има съдба само дотолкова, чее обречен да бъде свободен. Да избереш да се покоряваш на друг човек или на вярата си в съдбата също е вид свобода, също избор, който правиш...

А Ерих разправя, че човек изпитва ужас от свободата и се стреми да избяга от нея, защото она е тежка отговорност - може би затова вярва в съдбата, защото тя го оправдава за евентуални несполуки...

Аз, като техен по-скромен колега, просто съм го рекъл - Съдба е дума от речникът на слабите - силните предпочитат терминът "бъдеще"... нали съм Ницшеанец... [smilie5]

Re:
Дата:   20-10-09 23:33

айде по този повод да ви поздравя с една готина песньовка [smilie24] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   20-10-09 23:39

Вярно - дали Кармата предвидила да се срещнем, ърм? [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Re:
Дата:   20-10-09 23:41

ясновидец [smilie18] [smilie18]

още, още [smilie24] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re: Карма или Съдба???
Автор: Princess_Lia   
Дата:   20-10-09 23:43

Императорът какъв пост вкара [smilie5] Фром, Сартр и Ницше [smilie10]

Re:
Дата:   20-10-09 23:44

Друг път като ти обяснявам, ще слушаш, Амиго![smilie18]

Re:
Дата:   20-10-09 23:45

Абе, може пък и да е вярно, че "има нещо".

Ей го, сега тъкмо си отпивам от Туборга и по тв-то пуснаха реклама на Туборг - не на загорка примерно, а точно на Туборг, едва ли ще да е случайно...

А пък по-рано през деня си мислех за ходенето на гъби в събота с Фадъра и хоп - след 3 часа той ми се появява в скайпа... ама като не си чета хороскопа все се оказвам неподготвен [smilie8]

Re:
Дата:   20-10-09 23:46

Мисля,че Кармата човек може да промени по някакъв начин и така да промени Съдбата си...Да речем от малки искаме да станем еди си какви,но по стечение на обстоятелствата не ставаме такива,а се захващаме с нещо съвсем друго.Ей това мисля,че е Карма...Да дам и още един малко по-гадничак пример...
Да речем,че както си караме колата и хоп та катастрофираме и останем сакати за цял живот ей това му викам да си промениш Кармата,но съдбата няма как да я промениш,защото то така е трябвало да се случи и се е случило.И пак казвам не случайно се запознаваш с даден човек в живота и по стечение на обстоятелствата този човек ти повлиява в твоя собствения ти живот, малко или много,той също ти влияе по някакъв начин на Кармата,но Съдбата те е срещнала с него...
Майка ми има една приказка:"Човек по пътя ти от който трябва да попиеш уроците на живота"...
всеки човек с това което прави и постъпва с теб ти влияее на подсъзнателно ниво на живота и така ти променя Кармата,само че той е трябвало да се запознае с теб точно тогава точно поради тези обстоятелства,защото Съдбата ти е била да се запознаеш с него... [smilie3]

Re:
Дата:   20-10-09 23:48

https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/yeyg3138.JPG

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   20-10-09 23:50

Разбира се - монотеистическите религии възприемат идеята, за да държат в покорство народецът... с една дума "ти си прошляк и робска измет, а царят има власт над теб, защото такава ти е съдбата и сам Бог така е разпоредил"

Първоначално, така наречените монотеисти, евреите, нали те са едни от първите монотеисти и от тях тръгва монотеизмът, са нямали царе. Първо са ги управлявали старейшини, после съдии, а чак накрая те сами са си поискали цар... Да ги пита човек за какво им е бил...

То и ние върнахме царя, а той си взе връх Мусала, демек Божията планина, както твърдят някои, че означавало името Мусала, и сега си кюта в долината на Искър... [smilie21] [smilie21]

Публикацията е редактирана (20-10-09 23:51)

Re:
Дата:   20-10-09 23:50

смисъла на вселената, мдааа![smilie5]

Re:
Дата:   20-10-09 23:52

slivenski, по-раничко, Аменхотеп го водят за първия революционер на монотеизма [cool]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.