Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Над 1 млн. испанци протестираха срещу абортите
Автор: exile   
Дата:   18-10-09 10:30

Над 1 млн. испанци протестираха срещу абортите

Повече от 1 милион испанци взеха участие в демонстрация срещу плановете на правителството да приеме закон, легализиращ абортите.

Това съобщи АФП.

„Тук са се събрали повече от милион души", каза Виктор Гаго, представител на организацията „ХастеОир", бореща се срещу легализирането на абортите.

Той съобщи още, че по-късно в центъра на Мадрид са се събрали повече от милион и половина души, но е трудно да де даде точна оценка за техния брой.

Ако законопроектът бъде одобрен от парламента на страната, испанските жени от 16 г. нагоре ще могат да правят свободно аборт до 14-та седмица от бременноста, а по медицински показатели - до 22 седмица. На по-късен етап от бременността аборт ще може да се прави само в случаите, когато съществува сериозна заплаха за живота на бременната или плода има увредено развитие.

Съгласно действащия закон от 1985г. жените в Испания имат право да направят аборт само в 3 случая: ако бременността е следствие от сексуално насилие /до 12-та седмица/, ако има проблеми с развитието на плода /до 22-та седмица/ и ако животът на бременната е в опасност /без ограничения на срока/. В други случай както лекарят, така и жената, правеща аборт, са преследвани от закона и могат да получат съответно от 1 до 3 г. и от 6 м. до 1 г. лишаване от свобода.

В Испания ежегодно се правят повече от 100 000 аборта, като над 90% от тях се извършват до 14-та седмица от бременността.

http://news.ibox.bg/news/id_1905069998
[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: next_time   
Дата:   18-10-09 10:39

Аборта си е убииство като всяко друго убииство.Няма оправдание за него освен ясното съзнание че вършиш убииство, а които е стигнал до там - явно има добро оправдание.Въпроса е дали оправданието "ама не точно сега му е времето ", или "нека да завърша" и т.н. са правдоподобен мотив за убииство.

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   18-10-09 10:50

а въпроса за свободата на жената къде го оставяш??? или си на принципа да го роди пък ако ще да го захвърли в социален дом друг да му мисли...

Re:
Автор: acklay   
Дата:   18-10-09 10:58

Колко аборта има годишно в световен мащаб? Явно 2050г. наистина ще сме около 9 млрд....

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   18-10-09 11:10

Аборта си е убийство от където и да го погледнеш... Джъмбо, извинявай, ама говориш глупости.

Re:
Дата:   18-10-09 11:12

А тези три случая на аборти, които и в Испания са разрешени - "Съгласно действащия закон от 1985г. жените в Испания имат право да направят аборт само в 3 случая: ако бременността е следствие от сексуално насилие /до 12-та седмица/, ако има проблеми с развитието на плода /до 22-та седмица/ и ако животът на бременната е в опасност /без ограничения на срока/."
?

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   18-10-09 11:15

Съгласен съм до някъде само за първия случай.

Обаче колко % от абортите се правят щото жената била изнасилена м?

Простотии от рода на "ама сега не е момента" и т.н. говорят за липсата на чувство за отговорност в обществото ни. Затова сме на това дередже, не само в БГ ами в по-глобален план.

Re:
Дата:   18-10-09 11:19

за това пък изобщо не те разбирам, според теб във вторите два случая абортът не е решение ли?
Ако плодът е с деформирана глава?
Ами ако животът на майката е в опасност - това означава, че и животът на плода е в опасност.

Re:
Автор: мара   
Дата:   18-10-09 11:32

децата трябва да се раждат в любов и да бъдат желани.

Re:
Автор: acklay   
Дата:   18-10-09 11:32

Наистина ли мислите, че ако забранят абортите ще се увеличи чувството на отговорност?!?!Аз си мисля, че ще има повече раздели, малтретирани деца, домове...

Публикацията е редактирана (18-10-09 12:04)

Re:
Автор: джъмбо   
Дата:   18-10-09 12:16

нещо май само една жена се изказа в темата а техните права се нарушават в момента.....

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   18-10-09 12:20

Аз пък разсъждавам от прагматична гледна точка - ако всяка нежелана бременност стигне до раждане то какво ще стане на тая планета?
И без това вече е егаси блъсканицата.

[smilie21]

Re:
Автор: tan4o   
Дата:   18-10-09 12:23

И аз смятам като Мара, децата трябва да се правят с любов и да са желани.Аз съм за абортите.

Re:
Автор: tnt   
Дата:   18-10-09 13:02

я да питам противниците : Да сте изпадали в подобна ситуация? [smilie7]

Re:
Автор: matataupa   
Дата:   18-10-09 13:04

Аборти са се правели винаги.

И ще се правят, без значение дали е легално или не.

Природата успява да контролира чрез подбор броя и гена.
При хората това става понякога по съвест( колкото и абсурдно да звучи)

Ако наистина се забранят абортите... мани- мани. Особено ако се следи за спазване на забраната[smilie8]

Как хубаво беше казано някъде- Регресивен Дарвинизъм[smilie7]

Re:
Дата:   18-10-09 13:05

Аз съм за, основно по логиката на МАРА[smilie24]

Re:
Автор: Onakava   
Дата:   18-10-09 13:12

Нека и аз да изкажа...[smilie5]

Да уточним данните за присъстващите

1 млн. според Мадридската община (под управата на Народната Партия, наследници на Франко и яростни противници на абортите)
63 хил според агенция ЕФЕ
250 хил според полицията
2 млн. според организаторите

Една от най–дебатираните промени са, че вече няма да е нужно да си навършил 16 год, за да решиш да продължиш с бременността или не, пълнолетието се смъква до 16 год. До този момент решението се оставяше в ръцете на родителите.

За (левицата, общо казано) – според испанските закони, ако си навършил 16 можеш да вземеш решение дали да дариш орган, но не можеш да решиш дали да станеш майка, или не. От друга страна, тази забрана стимулира рисковите аборти (да отбележа, че в Испания от години има силни кампании за ползване на презервативи сред младите, особено в летния сезон). По време на управлението на Азнар, са извършени около 7 млн. нелегални аборта.
От друга страна, позовава се, че на 16 вече си достатъчно зрял да имаш сексуален живот, следователно трябва да си зрял и да си поемеш отговорността.

Против (десницата, католическата църква и организации за здраво семейство и тем подобни) – новия закон ще доведе до безразборен секс, по думи на Еспе Агирре малолетните могат да абортират, но не могат да си купят цигари или алкохол.

Спори се много относно политизирането на манифестацията – народната партия не е сред организаторите, но това не пречи манифестацията да бъде оглавена от Азнар, Агирре, Рахой и прочее нейни представители и членове. Стойността на протеста е 130 000 евро, събрани от частни дарения.

По време на диктатурата на Франко, са били забранени разводите, абортите и противозачатъчните средства. Спирайки се на последните две, абортите се легализират в сегашния си вариант едва през 1985г, а противозачатъчните – през 1982. В резултат на което свекърва ми има пет деца (родени между 1970–1978 г), тя самата има осем братя и сестри, а една от тях има 14 деца. Това не е изключение (нито пък говорим за дълбоката провинция), това е реалност и примерът е от първа ръка. Свекърва ми разправяше, че първото нещо, което е направила през 82ра било да си сложи спирала, че ѝ писнало да ражда. Апропо, има болежки на седемдесетгодишна жена.

Изяснявам тоя момент, защото испанската проблематика е бая специфична и носи голяма доза исторически заряд, породен от така наречените Двете Испании, които си влачат до ден днешен.

Личното ми мнение – ами не съм абортирала и да не дава Господ да ми се налага, но съм убедена, че ако стигна до извода, че не мога да дам добър живот на детето си, предпочитам да не го раждам. За правото на избор–да не ми го пипат.
Да не говорим, че хора, които нямат право да имат семейство, сексуални връзки и деца (визирам католическата църква), са последните, които могат да ми дават акъл как трябва да създавам семейство.

Re:
Автор: tnt   
Дата:   18-10-09 13:19

За правото на избор–да не ми го пипат. [smilie24]

Re:
Дата:   18-10-09 13:22

Като го зачекнахте това право...На Избор.

Re:
Автор: deneb_rigel   
Дата:   18-10-09 14:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   18-10-09 14:25

мара
Дата: 18-10-09 11:32

децата трябва да се раждат в любов и да бъдат желани.

абсолютно така е [smilie8] освен това демографската ситуация започва да излиза извън контрол [cool] и скоро ще трябва да бъде разрешена по някакъв начин - просто ще бъде неизбежно [cool]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   18-10-09 14:33

Ами то повечето изнасилени жени са изнасилвани именно от съпрузите си.
[smilie7]

Вие туй домашното изнасилване май го имате за любов и желание... на кого и за какво обаче?

Прочее, как бихте са почувствали, ако ви предоставят, примерно, за осиновяване дете на майка с шизофрения и баща клошар?

А, Амиго?

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   18-10-09 14:38

Лалинда, що мен ме питаш?! [cool] [smilie25] [smilie25] Питай тези, които биха го направили [cool] Между другото, понеже имам пациенти с осиновени деца, на тях не им е давана никаква информация за родителите и заболяванията в семейството на майката. [cool] А за бащата да не говорим. [cool]

Re:
Автор: мара   
Дата:   18-10-09 14:43

аз казах: любов и желание.
а защо лали обвързва "любов", "желание", "брак"(съжителство), "изнасилване" в една парадигма...тва вече не мога да кажа[smilie5]

Re:
Дата:   18-10-09 14:44

Лалинда е една от загадките пред съвременната наука [smilie21]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.