Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Дали ще имам проблем по летища и граници с ето толкова лекарства:
Автор: itilien   
Дата:   07-10-09 15:38

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/edin6321.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-10/jrjw6070.JPG

http://photo-zona.net/images/user9763/album5678/large/1254918889_dkmt4782_DSC06531a.jpg

(Горе в десния ъгъл четирите блистера са магнезий, а в кутията горе вляво има около 130 таблетки витамини).

Като се поподредят изглеждат доста по-прилично, ама все пак ми се струват множко.
Да не вземат да ме нарочат за контрабандист на наркотици :)))

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: achmore   
Дата:   07-10-09 15:41

Mного ве .... :)

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   07-10-09 15:41

Според мен няма проблеми, ако не са в ръчния. А какво е онова самотно синьо-бяло хапченце?[smilie11]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   07-10-09 15:43

е какво пречи да си напечатиш брошурки или картички с лика ти и некви данни за пътешествието и да раздаваш - рекламата винаги е добре дошла и най-малкото никой няма да те пита що са ти лекарства

Re:
Автор: ksuhorukov   
Дата:   07-10-09 15:47

Според мен няма да имаш проблеми. Не изнасяш количества с търговска цел - видно е. Би ли споделил обаче какви лекарства взимаш и за какво. Предполагам ще е доста интересна и полезна информация.

Re:
Автор: drdelian   
Дата:   07-10-09 15:49

Само ги снимай с надписите и ще мога да ти кажа повече
ПС - видях имодиум,но не виждам ентерол

Публикацията е редактирана (07-10-09 15:51)

Re:
Автор: captainme   
Дата:   07-10-09 15:50

трябва да са в оригиналната им опаковка.при нужда може да се наложи да им четеш листовката.не се опитвай да спестиш място от опаковките

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   07-10-09 15:54

в самолет не трябва да са ти в ръчния - и не би трябвало да има проблем

Добави и една тубичка паста на вишневски :
НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ.

Приложен локално продуктът оказва антисептичен, анестетичен и противовъзпалителен ефект, способства отделянето на некротичните материи, ускорява регенерацията на тъканите, гранулацията и епителизацията на раните.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ.

При гнойно възпалителни процеси от различен произход, гнойни рани, варикозни язви, декубитални и диабетични рани, диабетично стъпало, флебити, тромбофлебити,

Re:
Автор: ejko   
Дата:   07-10-09 15:56

в думите на НАСОО има истина. Така може да си спестиш разни проблеми. Ако го напишеш на Английски и на Испански и ще ти свърши работа в 90% от случайте...

Re:
Автор: boink   
Дата:   07-10-09 16:01

взе ми си повече имодиум/лопедиум. при едно дзверско разсиране ще махнеш едното блистерче за два дена. [smilie3]

за какво са ти пет кила витамини??

Re:
Дата:   07-10-09 16:06

листовките са горе в десния ъгъл. Опаковките заемат изключително много място, тежат стотина грама и създават допюлнително илюзия че лекарствата са много.

За надписите - малко трудно да ги снимам и да се виждат, но мога да ги напиша

Антибиотици

Оспамокс 3 бл, Оспексин 2 бл, Тетрациклин 4 бл. и Ципрофлоксацин 1 бл.

други:

Имодиум 2 бл
Клемастин 2 бл
итамин Б комплекс 1 бл
Парацетамол 3 бл
Аналгин 1 бл

тук идва и синьото хапченце... то е за да излезеш от матрицата :)))))))

не... всъщност за да те отърве от всички мъки.....

А реално е МикоМакс - против гъбички, причинени от някой антибиотик.

Ампулите - 2 ампули гентамицин и 4 аналгин.
В малката кутийка до кутийката на аспирина има солу-медрол.

Пастите
Бенеоцин - антибиотична за рани
Спасител - това е на някаква билкова основа, препоръча ми го снупъра
Фелоран - за ставни и мускулни болки

ацикловир - против херпес

и 10 прахчета аулин.

Витамините са Централ Вите - един приятел ми ги подари, от щатите си ги бил донесъл преди време.

Публикацията е редактирана (07-10-09 16:10)

Re:
Автор: captainme   
Дата:   07-10-09 16:09

ти си решаваш.на мен са ми конфискували лекарства които не са в оригинални опаковки:)

Re:
Автор: asahi   
Дата:   07-10-09 16:11

Иди при някой лекар да ти напише рецепти за най-често употребяваните от теб илачи - д ане се налага да обясняваш в аптеката при нужда.

Re:
Автор: DidiAndreeva   
Дата:   07-10-09 16:15

Има един псилобалсам, евтин е и много помага при изгаряне от слънце, ухапване от насекоми и сърбеж на кожата от различни дразнители. Мисля, че не си предвидил нещо подобно, а е полезно. [smile]

Re:
Дата:   07-10-09 16:15

asahi - за аптеката няма грижи, един приятел днес ме заведе на аптекар близо до вкъщо дето ми даде всичко без рецепта. Всъщност някои от лекарствата той ми ги измисля.

Аз лекарства не ползвам като цяло. От 3 години и половина не съм се разболявал от нищо. Преди това 2 години пак не бях боледувал от нищо, преди това пак толкова.

Re:
Автор: snooper   
Дата:   07-10-09 16:22

Ами аз пътувам и с повече лекарства, в чекирания багаж винаги, не съм имал проблеми - от други хора знам и практикувам да имам опаковки на по-редките лекарства [smilie24]

Re:
Дата:   07-10-09 16:25

Няма упойващи/наркотични вещества в списъка ти - няма да имаш проблеми.
От антибиотиците вторият е излишен - стигат ти останалите.
Имаше накакви таблетки за дезинфекция на вода,но може и само с преваряване.
Вземи си ентерол - капсули.
За солу медрола ти трябва спринцовкаи игла.
Вит б комплекс не ти е необходим щом имаш мултивитамини.
Гентамицина може също да се пие ако има проблеми с червата.
Като цяло ти пожелавам да върнеш всички лекарства обратно,ако има нещо питай

Re:
Дата:   07-10-09 16:35

drdelian

аптекаря ми каза че оспамокса е за горни дихателни пътища, а оспексина за долни, та затова го взех. Макар, че май на оспамокса пише, че става и за долни.

За водата - имам филтър, чиито микропори са по-малки от 0.2 микрона и спират бактериите. Втория вариант е няколко капки йодна тинктура.

За солумедрола знам че трябва спринцовка, ама 2 пъти забравях да купя. Ще взема де.

Аптекаря каза, че ако имам проблеми с червата, освен два имодиума да удрям и една ампула гентамицин.

Също така каза, че ако имам проблеми с дихателните пътища да ползвам оспамокса или оспексина, в зависимост от проблема. Каза, че мога да продължа лечението с тетрациклин, ако свърши оспамокса например. Също така, тетрациклина можело да го ползвам и при други проблеми - примерно при бактериални проблеми с червата (гардия и др.). За пикочно-полови проблеми - ципрофлоксацина.

Ако има нещо невярно, или нещо, което може да се допълни, можеш да кажеш :)

Re:
Автор: evelinster   
Дата:   07-10-09 16:39

Някой да ти напише рецепта :) (амиго примерно, ако няма проблемий с химикалката)

Re:
Дата:   07-10-09 16:45

Супер е аптекаря [smile]; ентерола не е антибиотик,може и профилактично да се пие всеки ден ако има риск от чревни инфекции,гентамицина ще изтрепе всичко в червата - даже и полезните бактерии,т.е. него в краен случай;да се пие йод с водата е кофти за щит.жлеза;най-общо щом си здрав ще се справиш и без лекарства,иначе ти е добър списъка,но го използвай само в много крайни ситуации,успех [smile]
Като каза малария се сетих,че ти трябва и репелент за мазане срещу комарите
Ако искаш пиши на лични ще ти оставя телефона си,ако мога ще съм полезен

Публикацията е редактирана (07-10-09 16:59)

Re:
Дата:   07-10-09 16:47

Гентамицина помага повече от имодиум - поне на мен. Един гентамицин е некви стотинки и веднага ставам чук, а имодиум съм пил и по два.
За аквариума съм си взел филтър за обратна осмоза и е 0,1микрона, отделно и всичките за домашна употреба също бяха толкова - ако твоят е 0,2 не е ли по добре да го смениш[smilie11] Преди имахме кана Брита с такива филтри но без налягане фитрирането е много бавно - ако често ще бъдеш в райони без питейна вода може да помислиш за няква система от пвц шишета с които да нагнетиш водата през филтъра.

Това за оспамокса и оспексина мисля че е няква измислица но я няма в момента майка ми да питам. Основното е че едното ако не се лъжа е амоксицилина е от пеницилините и заради моя черен дроб пия само такъв, а оспексина е цефалоспорин който е малко по силен и комплексен. Таз година като се разболях жестоко и ми даваха Азитрокс, който има още много наименования в зависимост от страната производител, но всички доктори при които бях казаха че в момента е най-добър като ефективност и странични ефекти.

Re:
Дата:   07-10-09 16:47

имам предписано и едно лекарство за самолечение на малария в краен случай, ама трябва да се купи от европа, че в българия не се продава.

Re:
Дата:   07-10-09 16:51

мисля че грешиш за домашните филтри. Моя е помпа с керамична сърцевина и съм абсолютно сигурен че е един от най-добрите. Не е най-добрия, но се различава от него единствено по здравината на конструкцията, не и по големината на порите. И е предназначени за полеви услоия. Пробвал съм го веднъж - пих вода от един вир в искъра, малко под язовира, както и от най-калната локва която намерих наоколо. Нищо не ми стана.

Re:
Дата:   07-10-09 16:57

не греша наистина са 0,1, но като помислих повече на тебе такова сито не ти трябва - това е едрината за филтриране и на разтворените във водата соли, които обаче на теб ще са ти необходими, отделно при 0,2 производителността е с пъти по-голяма [beer] [beer]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   07-10-09 17:00

Не видях таблетки за дезинфекциране на водата, която ще пиеш, а те посъветвах да си вземеш.

Помисли и за това.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.