Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тема 2
Автор: Diandimov   
Дата:   21-09-09 07:14

Какво, по дяволите, е общото между българите и траките?!

И между българите и славяните?

Защото досега гледах как в Перперикон били открити еди- кви си неща, и естествено те са български.

Да, но не!

Българите са дошли няколко стотин години по- късно на тази територия!

С две думи: адски съм ПРОТИВ това разни разкопки и неща от оная епоха да се смятат за български. Защото те не са. Но такива етикети им слагат, поне в медиите.

Бил съм в музея, сега помещаващ се в резиденция Бояна. И друг път съм писал това - в отдела за тракииско изкуство (или нещо такова) експонатите са невероятно фини и изящни.
В секцията отделена за българско и пра- българско могат да се видят само некви четвъртити камъни, всякакъв размер и тегло.

Мисълта ми е - ако българите бяха завладели по някакъв начин Финландия редно ли е да смятат това което открият при разкопки там за продукт и реликва на българите?!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: pepi   
Дата:   21-09-09 11:12

Просто е- журналистите които пишат такива неща са прости!
Македонците са по-зле...

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   21-09-09 11:13

Публикацията е редактирана (21-09-09 11:15)

Re:
Автор: reje   
Дата:   21-09-09 11:21

..ами аз пък не съм видял някой да ги смята за български.Просто идват от днешната територия на България но винаги в документите за доказване на произхода се пише от коя епоха са ,при кой владетел са и всъщност не се и споменава българско "нещо"

Re:
Автор: niagara   
Дата:   21-09-09 11:28

А из Мала Азия всички табели и пътеводители започват с "Турция - люлка на човешката цивилизация"[smilie23] [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   21-09-09 11:35

Ха-ха, какви са тогава Ирак и Египет, утробата сигурно? [smilie18]

Re:
Дата:   21-09-09 11:41

Абе египетци са си там от доста отдавна и са направили нещо, ама турците, какво са създали или съградили[smilie23] [ezik]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   21-09-09 11:43

Мой са !!!![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дайте ми ги !!!

[smilie18]

Re:
Автор: reje   
Дата:   21-09-09 11:45

е да но когато отидеш там на място не пише, че това е турско а пише че е от рим и са го строили гърците. Много ясно, че във пътеводителя няма да напишат "елате в древен РИМ"

Re:
Автор: Todd   
Дата:   21-09-09 11:48

Неее - там трябва да пише "Рим беше тук " !!!

[smilie19]

Re:
Дата:   21-09-09 11:59

оф, ....и там, и по доста други места пише Киро и Цецо бяха тук! 1998г.
[smilie5]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   21-09-09 12:01

ахах аз знам къде има Дончо 1867

Re:
Автор: stzz   
Дата:   21-09-09 12:04

Време е за Тема 3.

[smilie5] [smilie18] [smilie5]

Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   21-09-09 12:10

Diandimov, българите са кръстоска от пра-българи, траки, славяни, татари, печенеги, турци, гърци и още сума ти племена. Всъшност според генетичните изследвания сме с не-малък процент тракийски гени, до колкото това е доказуемо, щото няма жив тракиец, от който да се вземе проба са сравнение. Също така днешните гърци са не повече елини от колкото ние траки, но това не им пречи да се пишат елини. Същото важи и за днешните израилтяни, египтяни, перси и т.н.

Re:
Автор: snoopoff   
Дата:   21-09-09 12:38

Ми мн ясно... местното население не може да изчезне, просто народите се смесват.

Re:
Автор: decho3b   
Дата:   21-09-09 12:49

Niagara и Pepi всъщност едни първите ни известни ЦИВИЛИЗАЦИИ - са се е зародили именно на територията на днешена Мала Азия (Иран , Ирак, Турция и т.н), макар че Самите турци като етнос нямат общо със древните териториално твърдението им е напълно обосновано.

Публикацията е редактирана (21-09-09 13:15)

Re:
Дата:   21-09-09 21:30

Дечо3б,
прав си, но всъщност не си прочел точно какво съм писала[ezik]

Ако бяха обявявали "Мала Азия - люлка на древната цивилизация" щяха да са 200 процента точни.
Ама те - Турция, та Турция[smilie5] [ezik] [smilie18]

Re:
Автор: steeens   
Дата:   21-09-09 21:41

Перперикон е яко менте!Естествено че е български,те и сега продължават да го дялат съвременни български майстори или по скоро калфи и чираци,щото ако бяха майстори нямаше да си личи толкова че е фалшификат![smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

П.П. А каменните габи/гъби явно са имали в наум,ама на латиница така май се чете/ са също съвсем скоро поникнали!Природна забележителност разбирате ли,простряла се на 3 хектара според табелата.[smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] Ама един мой познат,дето е живял 3-4 години в тоя район бе супер изненадан,като му разказах за тях.Не беше и чувал за такъв природен феномен,още повече че е край шосето по което е минавал по няколко пъти на седмица.[smilie10]

Публикацията е редактирана (21-09-09 21:48)

Re:
Автор: fonnayden   
Дата:   21-09-09 22:01

Българите не са били диваци, търгували са имат и наследство( съкровището в Наги сент миклош) въпроса е какво сме наследили от тях. Антропологически почти нищо. Някои останали български думи несрещащи се в другите славянски езици. Най важното името българин. Обединяващото звено на спойката народи живеещи на нашата територия. Виж грък няма да го признае, но това е истината. Синеок грък няма. Както и синеок българин.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   21-09-09 22:02

Да де, ама между македонци и македонци разлика няма.
[ezik]

Пък ние се опитваме и тях да ги изкараме българи.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

А ония във варненския некропол варненци ли са, с най-старото злато "на света".

Да ви светна само, че швейцарците викат на Варна Бафа - сами ще се сетите защо.

Не е зле.

И на мен днес, докато пътувахме покрай тия табели все на кирилица, взе да ми се вижда като Бафа. Бафа и бафианците.

Има нещо общо с темата за българте и траките.
[smilie18]

Re:
Автор: fonnayden   
Дата:   21-09-09 22:07

Варненци, да ме прощават във форума но не са никак гостоприемни. Само черпят с кафе и солети. Във Филибето само с вино и пържоли.

Re:
Дата:   21-09-09 22:35

Абе Лалке, кои точно швейцарци викат на Варна Бафа?
Я дай етимологията, че реотана ич вече не топли?
Или и те са чели кирилица по картите си?

Публикацията е редактирана (21-09-09 22:37)

Re:
Автор: tonyf   
Дата:   22-09-09 11:32

Айде мола ви са, половин Азия и 2/3-и от Европа пишем на кирилица, ние как знаем да четем латиница, гръцка и не знам си каква, това да не е арабска азбука или китайска, Бафа... Баф им лелята!... [smilie18]

Така де, това Балкани ли са или какво!

да сядат в пектопахта, да си отворят мехио-то и да си поръчат ?пехкко бихо [smilie10] !

[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   22-09-09 12:18

Abe, na taja glupostite krai nemat! :-(

Re:
Автор: explorer   
Дата:   22-09-09 13:13

Айде пак глупостите на Lalinda. Напиши в Гугъл oldest gold in the world и ще видиш за варненския некропол - това наистина е най-старото злато открито досега. Колкото до "Бафа", и на мен ми е малко странно като се мъча да чета табелите в Гърция, но какво да се прави... а ако някой не знае, че в някои държави се пише с гръцка азбука, кирилица, арабска, юдейска или някаква друга, това си е за техен собствен срам, ако ще и да са "швейцарци".

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.