Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Ново дваесе от Бойко и Ко.
Автор: Amigo   
Дата:   20-09-09 16:27

Не пускат зад граница с неплатени здравни вноски
20 септември 2009 / News.dir.bg

При неплащане на здравни вноски за период от 6 месеца българите да не могат да напускат страната. Става дума за работодателите на неосигурените или на самите неосигурени, ако сами изплащат здравните си вноски.
Това предвиждат промени в Закона за здравното осигуряване, заяви министърът на здравеопазването Божидар Нанев. За връщане в здравната система се обмислят два варианта за заплащане на сумата за периода, в който лицето не се е осигурявало, и глоба или покриване на здравна вноска за 36 месеца. РЗОК да не са длъжни да сключват договор с всеки изпълнител на медицинска помощ, ако не отговаря на определени критерии, е друго предложение на здравното министерство.
Според Божидар Нанев 20% от средствата в системата ще се пренасочват към качествените лечебни заведения. Отказът от договор на РЗОК ще може да се обжалва в съда, който трябва да се произнесе до два месеца. Друга промяна в Закона за здравното осигуряване предвижда създаването на Агенция за акредитация и медицински одит, която да поеме контрола и санкциите в системата.
Да се промени управлението на Здравната каса, членовете на Общото събрание от 36 да станат 25 и да се създаде Надзорен съвет, който да обедини функциите на Управителния и Контролния съвет. Към доброволните здравни фондове да се саздаде пакет от услуги, които не се поемат от НЗОК, като някои лекарства, изборът на медицински екип и допълнителни клинични пътеки.
[cool]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Brummaker   
Дата:   20-09-09 16:34

тогава да се разстрелят всички политици-крадци до сега [smilie24]

Re:
Автор: юнга   
Дата:   20-09-09 16:34

Иска да задържи циганите.

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   20-09-09 16:38

Публикацията е редактирана (20-09-09 17:29)

Re:
Автор: Vinsent   
Дата:   20-09-09 16:41

Мигуту е неудържим! [ezik] [smilie21]
[beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   20-09-09 17:01

крепостничество [smilie23]

с това ще станем за смях в европа [smilie5]

един нотариус ми се чуди много, че не мога да си продАМ имотът ако дължа няколко лева данъци [smilie23]

Re:
Дата:   20-09-09 17:12

Публикацията е редактирана (20-09-09 17:29)

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   20-09-09 17:26

Одобрявам. [smilie24]

Както някой спомена, това е насочено към определена група "българи". Пък и все от някъде и все някога трябва да се започне с въвеждането на ред в тая държава.

Re:
Автор: itilien   
Дата:   20-09-09 17:31

jivkojj какво одобряваш ? Какво общо имат здравните вноски и излизането извън държавата ? И що трябва изобщо да съм задължен да им плащам здравни вноски ?

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   20-09-09 17:37

Ами сигурно щото ако всеки разсъждава като тебе, нито ще има здравна система, нито бърза помощ, нито нищо. Само екарисажи финансирани от общината, за тея които гроб не могат да си осигурят.

Както казах, щом се е сигнало до това положение да се налагат специални мерки за нещо - значи има причина.

Re:
Автор: Kanonir   
Дата:   20-09-09 17:54

аха стигнало се е до това положение... ама дали щото итилиен не иска да си плаща вноските или щото ония от здравната каса ги харчат "целево" за скъпи автомобили, джакузита и други подобни спешни и неотложни нужди на осигуряваните??!

Публикацията е редактирана (20-09-09 17:59)

Re:
Автор: elrisha   
Дата:   20-09-09 18:14

когато спрат корупционните практики в болничните заведения и всеки българин може да разчита,че ще получи помощ БЕЗ да бута под масата допълнително и да се мазни на докторите за да му се обърне внимание - нямам нищо против да ме задължават да плащам здравни осигуровки! До тогава обаче - да си гледат работата(меко казано заради децата във ФФ)[smilie7]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   20-09-09 19:39

Юнгата и Итилиенов го казаха. Хората плащат осигуровки, ако им се наложи лечение, ПАК плащат (питайте Ивет и Нушенце), а определен брой субекти не плащат осигуровки, но въпреки това ги лекуват БЕЗПЛАТНО, защото принадлежат към едно печално познато ни племе !!!

Канониров, Елриша - [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: pepi   
Дата:   20-09-09 19:48

А в Конституцията, черно на бяло пише по въпроса.
Дотогава... свирчици [smilie5] (заради децата)

Re:
Автор: PeterPAN   
Дата:   20-09-09 19:51

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   20-09-09 19:51

"При неплащане на здравни вноски за период от 6 месеца българите да не могат да напускат страната."

Спокойно, отново законите се отнасят само за нас.

Re:
Дата:   20-09-09 19:54

Абе... Някой знае ли дали човек може да се откаже от българско гражданство, без да има чуждо... Просто се отказваш и ставаш гражданин на света... [smilie18] [smilie21]

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   20-09-09 19:57

Автор: itilien
Дата: 20-09-09 17:31

jivkojj какво одобряваш ? Какво общо имат здравните вноски и излизането извън държавата ? И що трябва изобщо да съм задължен да им плащам здравни вноски ?

Абе то здравни вноски се плащат във всички цивилизовани страни под някаква форма - дали ще е като при нас или като здравна застраховка... Въпросът не е в това да се плащат или не, а какво получаваш срещу тях.

Re:
Автор: gbdesign   
Дата:   20-09-09 20:09

Amigo, от Позитано не Ви дават почивка[ezik]
По темата- Познавам няколко работодатели дето не само не плащат осигуровки на работниците си но и "заплати" рядко им дават. Това обаче не им пречи да си веят байрака всеки уикенд в чужбина. Крайно време е някой да им поспре тока[thankyou]

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   20-09-09 20:16

какво одобрявате, я се замислете малко! [cool]

Re:
Дата:   20-09-09 20:26

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/ulhz8044.JPG

С празДником! Да здраВствует! [ezik] [smilie21] [smilie18]
[beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (21-09-09 09:51)

Re:
Дата:   20-09-09 20:27

Никонаджийте са такива, все недоволни! [smile] [smilie25] [smilie18]

Re:
Дата:   20-09-09 20:27

"С празДником" с пише... [beer] [beer] [smilie21]

Re: Ново дваесе от Бойко и Ко.
Автор: itilien   
Дата:   20-09-09 20:38

Не бе, аз не казвам, че не трябва да се плащат.

Ама да ме задължават да ги плащам ми се струва малко прекалено. И то точно по тоя начин.

Вярно е че във всички държави си има осигуровки или застраховки. Ама какво става ако не си ги платиш - ами просто не можеш да получиш безплатна медицинска помощ, примерно като в щатите, доколкото съм запознат.

Е хубаво, ама тука искат да ме накарат да ги плащам, като ме плашат с някакви други неща.

А ако не искам да им ползвам здравната помощ ? Може да ползвам билкарска, знахарска или някаква космическа помощ като се разболея ?

Ами аз последно ходих на доктор през зимата на 2004-та година. Последно боледувах март месец 2006-та, ама не съм ходил на лекари, а си самопредписах някои лекарства и се оправих.

Сега да запитам, от 2004-та, до 2009-та са 5 години нали ? Тия пари, които работодателят ми е внасял през това време, те по какъв начин ми помагат на мен ?
И още по-важното - по какъв начин биха ми помогнали ако се разболея от нещо в бъдеще ?

И да питам нещо запознатите - когато си извън държавата нужно ли е да се плащат здравни осигуровки за периода на липсата ми ?

Re:
Автор: ogimag   
Дата:   20-09-09 20:39

[smilie24]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.