Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Питане за ламиниран паркет
Автор: stoyan_5   
Дата:   31-08-09 11:46

Подтикнати от рекламната кампания и "прИмоции" на новооткрит магазин за строителни материали, решихме да си закупим ламиниран паркет за коридора и кухнята.
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/nhkr2351.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/yjlc4950.JPG

http://www.ekspert-parket.com/images/home/img1.jpg

Започнах да чета упътването на производителя /немска фирма/ и установих, че не препоръчват мокрене /никакво миене, а забърсване на сухо/, дори кафе не можело да се разсипва /на картинката в упътването/ и влизане с обувки /внасяне на абразивни песъчинки и частици/ ...

Спомням си, че преди години в един магазин за ламинат, основната реклама беше самият под на магазина, накалян и мокър от сенега и кишата ...

Въпросът ми е - ще се скапе ли ламината /жена ми ще ми счупи ли главата/ или ще издържи на експлоатация при овлажняване /напикаване от кученце, миене с парцал и кофа, случайно изцапване в кухнята/?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   31-08-09 11:53

дори и най-скъпите ако се мокрят редовно набъбват и се скапват..

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   31-08-09 11:57

Ламинираният паркет има категории износоустойчивост. Но наистина не се препоръчва за коридори. А за кухни - обикновено се слага само в трапезарията, там дето се кшкафовете, мивка и др. - теаркот или гранитогрес.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   31-08-09 12:01

Не те съветвам!
Най-добре е да си сложиш гранитогрес, от онзи на дългите плочи, с повърхност на стрии, които приличат малко на дъски, в по-тъмен цвят.
Изобщо, в момента едрите размери са на мода, понеже увеличават оптически размерите на помещенията, пък и полагането им е по-лесно!

За останалите помещения ти препоръчвам поне трислоен паркет.
[smilie24]

Изобщо, ламинираният паркет е изключително боклучаво творение.
В краен случай, вземи си от тези от по-висок клас и по-голяма дебелина (те издържат на повече надрасквания и по-интензивно преминаване през тях).
Не си толкова богат, та да купуваш евтини неща. Скоро ще ги подмениш с качествени, затова давай направо с качествените.

Никога не купувай нищо евтино.
Съди и по външния вид. Боклучаво ли е на вид, ще е боклучаво и като качество.
[beer]

Re:
Дата:   31-08-09 12:03

Този който купихме е най-евтиният в Баумакс - 4,90 лв. и е 6 мм с шарка на паркетчета ...
Вероятно не е от висок клас на износоустойчивост.

Пише да не се лакира, но все пак ако се лакира, дали няма да се подобри влагоустойчивостта?

Re:
Дата:   31-08-09 12:06

Всъщност клас на износване е 31 и се води за високо износоустойчив

http://proomo.blogspot.com/2009/08/baumax-25-2009.html

Публикацията е редактирана (31-08-09 12:07)

Re:
Дата:   31-08-09 12:12

Лалинда,
Пропунал съм да уточня, че вече е закупен ламината и дори е в процес на поставяне ...
Коридора почти съм го довършил ...

... че и като ламперия ще го използвам, на 100 см., за да не отлепва кученцето тапетите ...

Всъщност надявах се да чуя мнения от хора, които от години са с ламинат ...

Публикацията е редактирана (31-08-09 12:13)

Re:
Автор: fotoloop   
Дата:   31-08-09 12:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: Todd   
Дата:   31-08-09 12:20

Henkel имат прекрасно лепило за ламинат !!! Не разчитай на клика - лепилото спира водата към фугите .

Има и импрегниращи гелове за фугите но аз личн предпочитам лепилото !!!!

А за 4.90 и догодина да го смениш все си на далавера !!!

[smilie19] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Re:
Автор: kote   
Дата:   31-08-09 12:22

абе лудите край нямат
купувайте си истински паркет от дърво какви са тези ламинати?
свикваите да разглеждате ламината като евтин килим който няма да прилича на нищо на третата година максимум ако не го пазите
а струва ли си да стъпвате като примадони заради тъпия под?
инвестирайте в дърво и ще ви държи 100+ години без да си тровите живота за нещо мокрено влачено и т.н.
който е учил в училище с такива паркети явно не им е обръщал внимание но си помислете при всякакви сезони без поддръжка с огромен приток от деца с обувки над 50 години е държал пода вярно станал е на нищо но с едно почистване и лакиране ще стане пак като нов докато за ламината...

Re:
Автор: ejko   
Дата:   31-08-09 12:25

Ми имам наблюдения само върху един ламинат, който вече сигурно е на 8-10 години. Не е мръднал и изглежда доста добре. На вид хич няма да го определиш като изкуственияк. Поставен е в кухнята и грам, не се е надигнал. Сега той беше от най-скъпия навремето, макар, че тогава нямаше толкова избор, а и нямаше евтини като сега. Като се ходи по него, не е като да ходиш по естествен паркет, няма какво да се лъжем, защото и 9 и 12 мм да е, дървото си е по тукмак. Но Определено се драска в пъти по трудно от дървения. Иначе за по хубаво- не е по хубаво, но пък е по мааалко по-практично. Винаги е мит с влажен парцал и т.н.
Общо всето си има предимства и недостатъци. А визуално много си зависи от цялостния интериор все пак..., то и ПДЧ-то на кухните е като талашит, но като отвориш списанията за интериор и гледам че го използват.
Като цяло всечкия паркет се надува, няма значение от какво е направен, но зависи къде се ползва и как се ползва. Няма паркет, който да искаш да сложиш на балкона или до басейна и това не е случайно:)))

Re:
Автор: ivodam   
Дата:   31-08-09 12:29

Ако все пак взимаш ламинат, добре е да го чистиш с препарат Емзал за ламинат, той го импрегнира и предпазва при евентуално намокряне.

Паркет разбира се винаги е по-добре, но е хубаво да го купиш през лятото, по време на жегите, ако е в найлон да го разопаковаш и да го оставиш поне един месец да постои така, добре да изсъхне, щото ако не е изсъхнал като хората, после почват проблеми и с паркета.

Re:
Автор: RAFA   
Дата:   31-08-09 12:30

Големи разбирачи са всички, няма нищо лошо в ламината ама въпросния който си избрал е пълен боклук , всичко под 20 лева е компромис и то голям. Ако не го обливаш с вода няма да се надуе, много е важно и как е поставен и върху каква основа . Истинския паркет е хубаво нещо ама подръжката му е голяма. Не говоря за лакираните паркети там вече става ламинат все едно . Така при положение, че вече си го купил няма какво да се ядосваш ще гледаш да го пазиш повече и това е, изпозлвай препарати за ламинат и почиствай напиканото от кученцето веднага [smile] А за това колко ще издържи да не ту пука цената е много прилична за да не може да не го смениш след като се износи [smilie24]

Re:
Автор: anete   
Дата:   31-08-09 12:34

Казваш, че имаш куче. Дали ламинатът няма да се надраска от ноктите на домашния любимец [smilie8] ?

Re:
Автор: tnt   
Дата:   31-08-09 12:37

дюшеме [smilie24] Драска се, но се поддържа лесно

Re:
Дата:   31-08-09 12:40

И аз така мисля. Паркета в училище изглежда на 100 години още на втората, просто явно не може д аизглежд апо зле от това и затова си стои винаги такъв. Кофти паркет е много по голяма минавка от кофти ламинат. За тези пари поне няма да му баеш по цял ден. Имам един приятел, сложи паркет за 80лв метъра и сега всички ходим по терлъци там и пак му го надраскахме...! Верно че ще го изцикли, много е лесно и не е скъпо, но колко често сте навити да си изкарате всички мебели, за да си циклите паркета..., реално много рядко се случва. А и цикленето колкото и да е евтино е колкото да си смениш евтиния ламинат...! Сега ако си манияк домошар вече е друга работа, тогава всичко е от огромна важност :)))

Re:
Автор: RAFA   
Дата:   31-08-09 12:40

Мои познати, от голямото добрутро си купиха някакъв африканси махагон и го нашариха аз софийския си мезонет. Сега зиме го покриват защото от температурните разлики се свива и може да си го прибереш в мазето...на топло [smilie5]

Re:
Дата:   31-08-09 12:46

дюшеме е най-яко и най-добре изглежда, но тея дървоядите, тяхната майка....

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   31-08-09 12:51

бе както и да е сложен, както и да е залепен, ходиш ли обут го отпиши.. Аз не мисля да се събувам и затова се отказах от тоз вариант. У дома сме на гранитогрес, но и той не ме кефи - все едно си в некоя банка - образно в обществена сграда. Та сега тук в СФ трябва да правя ремонт и много се чудя кво да сложа по земята[smilie11]

Re:
Автор: Todd   
Дата:   31-08-09 12:51

Автор: anete
Дата: 31-08-09 12:34

Казваш, че имаш куче. Дали ламинатът няма да се надраска от ноктите на домашния любимец [smilie8] ?

Технологията на ламината е същата както на кухненският плот !!!

Много хора си ползват остатъците от ламинат като кухненски дъски за рязане - не се драска .

Кучето има проблем че се пързаля по него ...[smilie19]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Аз лично го карам на дюшеме ...ама минах през ламинат - доволен съм .
За тия манги нема по-добро .
Само ютията успя да се забие в него !!![smilie5] [smilie5]

Re:
Дата:   31-08-09 12:55

Е ти пък къде си тръгнал да гладиш, аз като се знам, затова не пипвам! Може целия апартамент да чистя винаги сам (те 40 квадрата не че е трудно), но стане ли дума за пране и гладене и разчитам на професионалистите:))))

Re:
Автор: 5r54   
Дата:   31-08-09 13:14

Няма проблем с мокренето, стига да не се залива много. Имам една стая с доста стар ламинат от преди 7-8 години. мие се редовно с bluemagicmop и все още е без сериозни дефекти. Като изключим една изпусната от сина ми щанга, заради която се наложи закърпване, но и то стана доста добере и не се вижда.
Съвета ми е да вземеш от практикер водоустойчиво лепило за фуги - специално за ламинат с което се третира горната част на сглобките и осигурява по-голяма фодоустойчивост на покритието като цяло. На опаковките на продавания в практикер паркет има url насайта на производителя, където има много подробно ръководство за монтажа и подръжката.

Re:
Автор: fotoloop   
Дата:   31-08-09 13:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: fonnayden   
Дата:   31-08-09 17:53

Аз съм слагал парче ламинат във вода да кисне и нямаше проблеми, не се изду.Пробвах. С влажен парцал изцеден добре мий няма проблеми. Да за повече парички по добър паркет. При реденето до стената да има фугичка))

Re:
Автор: sunnyshot   
Дата:   31-08-09 18:33

зависи какъв е продукта - основата и овърлея/ покритието.

Ако основата е MDF (плоча от дървесни влакна май се казва на БГ), то тя е хигроскопична и силно реагира на вода и влага. Ако продуктът е подобен на шперплат, от дърво, и декоративната повърхност е дебел фурнир с полиуретанов/ акрилен лак, също трябва да се пази от много мокрене.

Ако е high pressure laminate, нямаш проблеми с мокренето. Тези ламинирани повърхности са много устойчиви на драскане и вода.

Звукът, който издават ламинираните повърхности, когато кучето ходи по тях обаче е много по-хлопащ от дървените подове. [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.