Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към варненци и не само
Автор: thebossbg   
Дата:   26-08-09 21:20

В неделя заминавам на почивка. Най-накрая!!! И понеже традиционно си ходим във Варна вече сме обиколили почти всичко. Само на Дикли таш не сме били. И мисля да заведа домочадието. Естествено основната цел ще бъде да се направи хубава сесия. Та искам да питам: кога да идем? Рано сутринта или привечер? Нямам идея как са разположени и ще импровизирам. Но малко помощ няма да ми е излишна :) Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kkkolelo   
Дата:   26-08-09 21:27

Толкова години живея във Варна, обикалял съм ама това го незнам къде е ....[smilie10] (Остава да е набитите камъни [smilie5] , maybe [smilie11]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   26-08-09 21:37

Дикилиташ.

Чух от ескурзоводка, че водели чужденците там по залез...

Разположени са както ги е "разположила" природата, пък и има доста от тях и извън онези на пътя, към други села...

Re:
Дата:   26-08-09 21:50

Лалинда, е това имам предвид. Ама тая екскурзоводка колко ли разбира от снимане? Сигурно колкото аз от фотография. [smilie5] Аз също съм се ориентирал към късния следобед, но нека някой, който е снимал там да сподели. Велосипеде, Диклиташ е старото име на Побити камъни. [smilie3] Неразбираемо за мен в съвременна България масово се сменят имена на забележителности, които имат турски произход. Не съм туркофил, даже минавам за краен българофил. Но България е това, което е станало през вековете. И ако една забележителност има турскозвучащо име, нека си остане такова. В началото на 20ти век Делиорманът си е бил Делиорман. После изведнъж е станал Лудогорие. Добре де, Перперикон със сигурност не е българско име. Най-вероятно е гръцко или тракийско. Ами да вземем да му преведем името и да го наложим? [smilie9] Айде стига, че продъжавам да се насъсквам сам. Моля някой с опит по темата да го сподели. А после от мен ще има [beer]

Re:
Автор: iPonche   
Дата:   26-08-09 22:08

Тези имена Диклиташ (като напр. Белинташ) май не са турцизми, а са от тракийски [smilie24] Да кажат филолозите [smilie8]

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   26-08-09 23:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: danbi   
Дата:   26-08-09 23:57

Чак залеза едва ли ще стане, защото гората на запад ще го скрие и ще направи дебели сенки.

Там може да се снима през цялото време. Най-екзотично е при драматични облаци [smilie5]

За съжаление нямам обработени снимки [smilie2]

Re:
Дата:   27-08-09 08:20

the_drug, благодаря! това инфо ми трябваше [beer]

Re:
Автор: the_drug   
Дата:   27-08-09 15:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   27-08-09 15:48

Там се ходи следобяд за снимане.
Следобедната светлина е по-добра от сутрешната защото няма изпарения и видимостта е по-голяма. За пейзажи става дума и то за такива при които не се търси ефекта на замъгляване.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.