Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Дефицит на пияници или с други думи остаряване :)
Автор: djogata   
Дата:   15-08-09 23:56

Брей, спомням си как беше преди 5 години... :)

Мизерни стаички в студентски град, натъпкани като сардини, парите винаги на косъм... Но редовни партита, забави, празненства, разпивки или както там да го наречем [smilie5]

Естествено, в най-добрия случай питието е водка "Савой клуб", а в най-лошият - двуседмична домашна парцуца [smilie18]

Обаче настроението е на макс, и никой не си и помисля да си ходи, преди да е "изконсумирал" забавата докрай - тоест, преди да се е накъркал безпаметно, или да се е натанцувал така, че да не може да диша, или да се е запознал с "момичето на живота си", или да се е скарал с някой така, че да се налага да бяга [smilie5] [smilie5] [smilie5]
Въпреки проблемите и недостатъците на този начин на живот, се създадоха много нови приятелства, и много страхотни и весели спомени! [smile]

Но.. Това беше преди 5 години.
А какво става в днешно време - събираме се с приятели, сядаме да хапваме и пийваме, всичко хубаво и весело, но в 10 часа всички стават и си тръгват, въпреки, че вечерята не пица, а нещо сготвено с доста грижи, а домашната парцуца е отстъпила място на френско вино и на уиски по 100 лева бутилката...

Та въпроса ми е - какво става - остаряваме ли, или изснобяваме, или просто краят на студентството също бележи краят на този вид живот?

Все пак, каквото и да е, наздраве на всички и поздрави с тази песничка, която редовно слушахме през студентските години [smilie5] [smilie5] [beer] [beer] [beer]

http://www.youtube.com/watch?v=78fTW3wVLpg

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marchello   
Дата:   15-08-09 23:58

[beer]

яко беше и при мен .

едва една година мина откак завърших .... много липсва беееееееееееее [smilie2]

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   16-08-09 00:01

еее, че то и хубавите неща си имат край [smilie8] [smilie5] [smilie5] а като свършат почват още по-хубави [smilie3] [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6] [smilie6]

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   16-08-09 00:01

Не, просто сте свили перките...

Смирили сте се, понеже вече сте уверени в себе си.

Опитвах се да го обясня в една друга тема, но май не вдяваха.

Ето, ти обаче си го разбрал.
[beer]

Re:
Автор: юнга   
Дата:   16-08-09 00:06

Проблемът е в напитките.
С онзи гаден алкохол от студентските години, опиянението идва много бързо и след това ти е все едно.
Казано е.
По добре едно от сой, отколкото пет ментета.
Ал Коран препоръчва да събереш пари за чай и да ги изпиеш на чай в най-скъпото заведение, вместо да се наливаш с помята в кварталното заведение.

Re:
Дата:   16-08-09 00:16

Юнга, при мен и с качественият алкохол опиянението си идва достатъчно бързо, но просто настроението като цяло не е същото - и това в никакъв случай не е по вина на алкохола, а на хората (предполагам включително и мен) [smile]

[beer] [beer] [beer]

Re:
Автор: Comfortably-Numb   
Дата:   16-08-09 00:22

При мене сега е така [smilie18] така че явно годинките си казват думите [smilie21] [smilie7]

Re:
Автор: юнга   
Дата:   16-08-09 00:24

В първия пост се шегувах Джога, но наистина по-добре е да се пие веднъж в седмицата качествено, дори и в количество, вместо всеки ден отрова.
Колкото до хората, дълга тема е.
Очарованието на младите години, може да доведе до комични ситуации със същите хора на стари години.
Ценно е да имаш добър приятел още от младите си години и той да не е за корекция в старите ти такива.

Re:
Дата:   16-08-09 00:31

Юнга, моите постове по същество засягат повече хората - в случая алкохолът е по-скоро като лакмус, свидетелство за промените.

А за добрият приятел на млади години, който да не е за корекция на стари години - как да определя това, когато няма гаранция, че човекът, нуждаещ се от корекция, не съм всъщност аз [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer] [beer]

Re:
Автор: IvoZafirov   
Дата:   16-08-09 01:17

Джогаааа.....[smilie2]

А при мен имаше и втори тур след 5 г. в СУ - една година в Будапеща. Е таз една година беше като за 5 г. студентстване в БГ.
С толкова хора се запознах, толкова страхотни приятелства завързах, толкова се забавлявах за една година, че сега имам чуството, че е било нереално.

Но.... остаряваме бавно. Въпреки, че ментално все още съм си на онзи акъл и редовно ми го натякват вече нямам енегрия за такива работи.

[beer] [beer] [beer]

поздрав http://www.youtube.com/watch?v=kPQR-OsH0RQ

Re:
Автор: тьма   
Дата:   16-08-09 07:21

така е, момчета, всяко нещо с времето си, сега сте различни - с повече отговорности, или, ако не вие, то част от приятелите ви - не може да се върне старото време - за съжаление само в спомените - но хубавото е, че имаме хубави спомени за чудесни студентски години

Re:
Автор: tycoon   
Дата:   16-08-09 08:02

Никаква увереност, чиста проба инерция. Препрочети учебника по физика от 6 клас и ще намериш големи мъдрости[smilie18]

Re:
Автор: livinginchaos   
Дата:   16-08-09 08:50

Аз заради това във втори курс прекъснах! За да мога а се завърна с пълна сила след 2 години! Поработих, поживях - време е купонът и мизерията да продължат! И както е казал поетът - Без свинщина няма купон бе, човече ...

Re:
Автор: jino   
Дата:   16-08-09 09:19

след още пет става още по трагично [smilie5] [smilie19]

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   16-08-09 09:39

Джога май проблема ви е в планирането и подготовката - в Студенстски уж днес няма[smilie5] , ще има изпит или ненам си кво [smilie22] и изведнъж някой вади едно шише, друг слиза до магазина, появява се някой който се чуди кво да прави и докато се усетиш мазало. Винаги инцидентните купони стават най-яки поне при мен и мойте приятели. И още сме си същите - трудно се събираме но като стане после [smilie5] [smilie21] [beer]

Re:
Автор: vladimir666   
Дата:   16-08-09 09:40

При нас партитата са си все още ток и жица въпреки всичко![smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/uwjv7866.JPG
http://photos-a.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v345/223/11/686418136/n686418136_1100976_4009.jpg

Re:
Дата:   16-08-09 09:44

Най-тежките ми пиянства почваха с фразата: "Днес ще играем карти - няма да пием" [beer]

Re:
Автор: asahi   
Дата:   16-08-09 10:02

Какво напиване? Утре сме на работа.

Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   16-08-09 12:49

Най-големите купони, в които съм участвала, са планинарски.

Дори хижарите се изненадваха, че никой от нас не пуши и че няма мъртвопияни.

Купоните ни започваха рано сутринта, още във влака и често позаспалите ни спътници се събуждаха, за да се хилят заедно с нас и не пропуснат нещо...

Помня как веднъж един от колегите ни, с брада, каскет и палто със златни копчета по него, мина по купетата и каза важно, че всички пътници трябва да слязат, тъй като ВЛАКЪТ ЩЕ СИ ПОЧИВА.
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Имаше доста, които повярваха.

Виж, по студентските ни години за връх се считаше всички да са мъртвопияни...
[smilie19]

Може би няма да повярвате, но по време на соца купоните се правеха по домовете - дискотеки се появиха някъде в края на седемдесетте години (пък и кой не помни дискотеката във втори блок на ВМЕИ, с мраморни тонколони и цветомузика, изработени от студентите? - нямаше друга такава) - съучениците ми бяха броили, че в някои седмици сме правили по два и дори три купона...

Ще ви разочаровам - все още празнуваме рождените си дни заедно със съучениците ми... Рядко сме се прибирали по-рано от 4 сутринта. А на 30 г. от завършването ни бяхме в зала МАТИ на НДК и собственикът, французин, бе силно изненадан, че в 7 сутринта все още бяхме там...
[ezik]

Пък вие си раздувайте тук за някакви баби... Да ви видя 30 г. след завършване на училище - ще ми е любопитно! Някои от съучениците ни бяха дошли оттатък океана, за да се повеселят отново като някога...
[beer]

Мда, да повръщаш от водка Савой определено не е изискано.

Re:
Автор: Comfortably-Numb   
Дата:   16-08-09 13:11

Хаха на планина наистина е много яко ма не може да си позволиш свинщина. Докато в къща е мазало пиене,трева,мацки и пак пиене :Д [smilie18] [smilie7] [smilie21]

Публикацията е редактирана (16-08-09 13:12)

Re:
Автор: Славов   
Дата:   16-08-09 13:25

А едно време се слушаше това

Поздрав за всички [beer]

Re:
Автор: мара   
Дата:   16-08-09 14:46

бе аз мине ли 12 съм като пепеляшка-яхвам тиквата. спала съм и в дискотека, и при земетресения, и при фойерверки. не мое се пие с мене до сабахлем. танци-манци-до около 12. толкоз. едвам посрещам нова година. поне час требе да предрема, инак не ставам за нищо. инак да - импровизираните купони са най-хубавите. кофти е, че от 20-годишна все деца гледам и импровизацията по темата рядко ми се отдава. затва пък толкова по-сладка е.[smilie18]

Re:
Дата:   16-08-09 15:09

Лалинда, кой ти каза, че по мое време купоните бяха само по дискотеките - в моето общежитие купона си беше постоянен в стаите... [smilie5]

А както някой каза, най-тежките вечери винаги са започвали с невинни поводи като "днеска няма да се прави купон, само ще излезем да пием по бира" или "айде да погледаме филми и да поиграем карти" [smilie18]

А за планинарските партита - да, и на мене ми се случва често, но само вечер! Ако пиеш още във влака, това ти се отразява на физическата форма, и сериозните планинари не го правят.

Е, тъй като не съм твърде сериозен планинар, честа практика е на тръгване към планината (ако преходът на първия ден не е труден) да се вземе една изстудена бутилка Мента, с която да се "подкрепяме" из пътя [smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Re:
Дата:   16-08-09 15:19

Пиене по време на катерене - не! Като се пристигне - неизменното половинлитрово шишенце плодова мека ракия! Или няколкото шишенца! Да се отпусне мускулът! Иначе няма нищо по-хубаво от един общежитиен или квартирски купон! Започнал невинно с игра на карти и по две бири покрай терците и прераснал на повръщане през терасите и оправяне на комшийката! Който е бил студент знае, че по-сладко от разврат с пияни студентки няма! [beer] И по сладка бира от тази, която ти е с последните пари - няма! И такива ми ти работи [smilie19]

Айде, че се размечтах за онуй време - сега бадемки с Туборг грийн и Дъ фън старст хиър![beer]

Re:
Дата:   16-08-09 15:32

Livinginchaos, точно това имам предвид - ако има сериозно ходене/катерене планирано, то пиенето на какъвто и да е алкохол вреди, защото съсипва физическата форма, засилва потенето, прецаква бързината и точността на реакциите.

Виж, като се пристигне на хижата - една бира за добре дошли (бирата май най-добре отпуска мускулите) и после може още някое питие вечерта [smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.