Автор: mrblond
Дата: 11-07-09 14:06
http://pro-rock.net/cgi-bin/index.pl?o=0&_state=CommentsView&news=3522
Magnifico, не се гневи, случват се такива работи навсякаде по света.
И аз възнамерявах да посетя този концерт и новината ме разочарова.
Мисля, че концертния живот в БГ от години е на много добро ниво и не се различава от повечето страни в Европа.
Ще си позволя да изложа най-вероятната причина, защо този концерт е отменен:
Да кажем, че на нещо като виртуална оперативка между организаторите и мениджмънта на групата преди 10 дена, се констатира, че продадените до този момент билети са около 2000. Предвид наситения концертен календар в този период на годината, въведените през 2008г. по-високи цени на билетите, както и фактът, че основното ядро от сериозен концертен електорат е едно и също за всички концерти...
Та правят прогноза, че през оставащите 10 дена ще бъдат продадени още най-много 1000 - 1500 билета!
За концерт на открита площадка, 3000 - 4000 зрители правят събитието да изглежда полупразно. Трябват поне 7-8000 хиляди за да изглежда ст. Академик пълен. Надеждите са били и за 10 000.
Също така предвид, че беше обявено, че концерта ще се записва на видео...
Естествено е да се заключи, че няма условия за това и концерта да бъде отменен, като се възстановят съвсем културно парите на тези 2000 с купени билети.
Живот и здраве да е ... концерти ще има :)
PS: Кой пък се интересува от концерта на Мадона ... освен акредитираните фотографи :)))))))
|
|