Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Успели сънародници зад океана...
Автор: mladenov   
Дата:   22-06-09 22:19

Ето един линк от който можете да видите какво правят някои наши сънародници живеещи в Америка.Семейството за което става дума живее във Аризона и аз ги познавам лично.Мъжът е собственик на една много успешна ВиК компания която има офиси из целите щати.Основен дарител е и за Българската Църква във Финикс.Не знам колко стотици хиляди е дал вече за да я подпомогне.Много е свестен,въпреки ,че по стара българска традиция,много сънародници тук му надничат в чинията и му завиждат недобронамерено.[smile]
текст
Може да видите видеото ,като кликнете на снимката под текста[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Успели сънародници зад океана...
Автор: sunnyshot   
Дата:   22-06-09 22:36

mladenov, ти пък сега...[smilie5]

не знаеш ли, че сънародниците само чинии мият и въртят геврека [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: CanoniO   
Дата:   22-06-09 22:46

[smilie23]

Публикацията е редактирана (23-06-09 00:38)

Re:
Автор: lipostok   
Дата:   22-06-09 22:52

Що нямаме меценати по изкуствата, питали ли сте се?

Дата:   22-06-09 23:01

[smilie23]

Публикацията е редактирана (23-06-09 00:38)

Re:
Дата:   22-06-09 23:19

Не знам какво точно значи "меценати по изкуствата", но ей го Ванчо! Влиза ли в категорията "меценати"?

https://photo-forum.net/static/forum/2009-06/aezb3168.JPG

Първият българин, притежател на златна плоча за попмузика в Америка, е композиторът Иван Кутиков. Той е продуцент на новата поп икона на Щатите Ашли Тисдейл. Златна плоча се дава за над 500 000 продадени албума. А общият им проект още през първите две седмици от излизането си счупи рекорда по продажби, надхвърляйки 110 000 копия, и веднага зае 15-то място в Топ 200 на списание "Билборд". От 20 години Кутиков живее в Калифорния и е единственият българин със собствено звукозаписно студио в сърцето на Холивуд. Подробности на сайта на музиканта - myspace.com/ivankutikov

lipostok написа:

> Що нямаме меценати по изкуствата, питали ли сте се?

Автор: lipostok   
Дата:   22-06-09 23:24

От Уикипедия:

* Гай Цилний Меценат - римски държавник и покровител на изкуствата по времето на император Август.
* Меценат е също и нарицателно име за човек, който материално (и безкористно) подпомага изкуството и културата.

Упоменатият горе не е меценат, просто това му е бизнеса.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   22-06-09 23:29

оффффф, аман от глупости.гледайте си живота.
затварям темата.

Дата:   22-06-09 23:36

гледай сега, дори когато направиш дарение, после получаваш tax brеak, така че ако човек търси да намери, винаги ще изрови корист [smilie5]

Иначе има българи, които спонсорират културата или науката. Пише им имената в институциите, където са дали парични дарения - в някои университети, или галерии. Даже зали са наименувани на дарителите [smilie5]

Продуцентите, макар и да правят бизнес, са също "меценати" по определен начин, струва ми се [smilie5] Защото, ако не ти финансирам гениалния (филм да речем), никога няма да види бял свят...[smilie5]

Публикацията е редактирана (23-06-09 06:06)

Дата:   22-06-09 23:57

CanoniO
Радвам се ,че не си милионер в Щатите...
И на мен не ми дреме за шнура ти[smilie19]

Дата:   22-06-09 23:58

CanoniO
Точно от такива като теб не може да се разчита на българите зад граница!

Дата:   23-06-09 00:01

Не че много ме интересува, ама защо го приемаш лично това, което казах?

Дата:   23-06-09 00:06

Защото се изказваш крайно отрицателно за нещо за което не си запознат.

Автор: Lalinda   
Дата:   23-06-09 00:07

Очаквам сега някой да ни напомни, че Излел е лети в Космоса и Джон Атанасов бил българин.

Стига де, смешно е.

Липосток, Златният век наистина е отминал, при това отдавна. А с него и меценатите на изкуството ни.

Забелязвали ли сте чужденци да повдигат поглед нагоре и снимат нотите на покрива на НХГ. Впрочем, ако не бяха веднъж едни франсета, които да ги коментират, и аз нямаше да съм ги видяла...

Из музеите по света обикновено няма да срещнете цветнокожи. Няма да срещнете и българи. Виж руснаци, чехи, поляци и какви ли не други от бившия соц - бол. Що така? Българите само по плажовете ли са? Чудно ми е.

Дата:   23-06-09 00:15

За теб Църквата във Финикс може да не нещо от което ти дреме на "Шнура",но за много хора хора тук (около 5 хиляди) това е нещо което им липсва.Това ,че си попаднал на кофти хора когато си бил в чужбинна,не значи че всички българи живеещи зад граница са такива.А може би причината е и в теб.Ако това ти е манталитета към другите хора,получил си това което си заслужил.Коментарите ти ,не само в тази тема ме навеждат на една мисъл,изказана от един герой на Алеко Константинов...
"Абе не ми говорете на мен за Европата,аз съм я обиколил и всичко ми е ясно"Не претендирам за точен цитат,но смисълът е същия.Типичният начин на говорене на сънародници,посетили някоя и друга страна за един-два месеца и вече станали експерти за това как се живее и какви са хората там.

Дата:   23-06-09 00:21

mladenov,
когато аз вляза в американски форум, нещата няма да стоят така, както гогато ме занимават с глупости в български такъв. Капиш?
За теб може и да съм Ганю, но поне разбери, че презокенаските гордости отдавна са ми писнали... Какво толкова страшно ти написах, че жегнах тънката емигрантска душевност?

Дата:   23-06-09 00:23

Колкото повече такива глупости чета, толкова повече започвам да разбирам македонците, дето във цялата история имат пръст... И ние, където и да отидем, все някакви поводи за гордост трябва да си търсим.. Защо?
Като духнете навън, не можете ли да си живеете със спомена (лош или добър) и да не занимавате хората с бита си?

Дата:   23-06-09 00:30

CanoniO
Явно ти тежи нещо,ама не съм ти виновен аз!
И ако някоя тема ти се струва глупава,защо пишеш по нея?Защото си глупав ли,или защото си прочел някъде ,че е задължително да се намесиш във всяка публикувана тема?
И не се опитвай да ми се изкарваш по патриот от всички,защото освен да се направиш смешен друго няма да постигнеш.[smilie19]

Re:
Дата:   23-06-09 00:37

mladenov,
единственото, което ми тежи, е грешното количество храна, което съм погълнал тази вечер.. Други тежести не чувствам върху себе си..
Даже си нямам и носталгия, дето да ме кара да пиша хвалебствени слова по форумите, като теб...

Хайде, сполай ти, гордей се със църквата във Финикс, пък аз няма да ти пиша в темата. Даже ще си редактирам постовете горе, та да не ги четат хората сутринта. Да видиш какъв готин Ганю съм.[smilie5]

Дата:   23-06-09 00:51

Радвам се,че се разбираме така добре![beer]

Дата:   23-06-09 00:59

Lalinda, не знам за Джон Атанасоф, ама на мен ми е много приятно, че в имената на Америка съществуват няколко български помака, например. Които при това, се идентифицират като българи. Един от тях е бащата на Маргарита Ибрахимова [smilie5]

Давам точно помаци за пример, щото в родината и с тях се делим.

И един циганин познавам от пазарджишко, който е по-успешен бизнесмен и маркетьор в Америка от много "чисти" българи, а пък е и най-големия български патриот, който съм срещала.

Така че, няма генерализации. Хората са различни. Важното е да ги обичаш [smilie5]

Публикацията е редактирана (23-06-09 01:06)

Автор: kaiser.soze   
Дата:   23-06-09 01:04

Един от тях е бащата на Маргарита Ибрахимова [smilie5]

тъкмо гледах зет му в един филм [smilie5]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   23-06-09 01:08

зет му даже знае да псува на български [beer]

Автор: tonyf   
Дата:   23-06-09 01:15

Смее ли да не знае![smilie18]

Дата:   23-06-09 03:28

Та, Lalinda, продължавам [smilie3]

Имаме различни наблюдения: аз срещам българи по-често по музеите в света, но по плажовете - никога [smilie5] (сигурно са заети с въртене на геврека и миене на чинии през седмицата [smilie11] )

И в Лувъра съм срещала българи, и в Tate, и в Метрополитън, и в Уфиси, и във Ватикана, и в Гугенхайм, и в Далас мюзиъм ъв арт, та даже и във военния музей на Caernarfon Castle, където са наредени униформите на битите при Варна уелсци от времето на Кримските войни... [smilie5]

Може би руснаци, чехи, поляци и т.н. са по-многобройни и повече се забелязват ?[smilie11]

Lalinda написа:

> Из музеите по света обикновено няма да срещнете цветнокожи.
> Няма да срещнете и българи. Виж руснаци, чехи, поляци и какви
> ли не други от бившия соц - бол. Що така? Българите само по
> плажовете ли са? Чудно ми е.

Публикацията е редактирана (23-06-09 05:35)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.