Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "Снимки/стрелба в Палермо" на Вим Вендерс
Автор: Lalinda   
Дата:   16-03-09 17:43

Как ви се видя филмът и как възприемате отношението на Вендерс към фотографите, самоувереността им, цифровата фотография, обработката на изображения, ..., или, с други думи, към смъртта?

Ако обичате, не ме поправяйте за заглавието, тъй като самият Вендерс снощи намекна, още преди филма, и за такава интерпретация ("това е искал да каже авторът").

Стрелите уцелиха ли ви?
(Той каза, че това щяло да бъде хубаво за нас...)
Смъртта като стрела, насочена от бъдещето към нас...

Отговори на това съобщение
 Re: "Снимки/стрелба в Палермо" на Вим Вендерс
Автор: MorelloBlossom   
Дата:   16-03-09 18:20

На мен ми хареса. И то много.
От тези филми е, дето ги забравяш веднага след като си ги гледал, но след няколко дни се връща спомена за тях и те кара добре да си помислиш. Поне при мен е така.

Автор: 6traka4a   
Дата:   16-03-09 20:38

Това с Баба Зула си беше гаден номер -- съкратиха 40 минути от живота ми... Просто музиката беше прекалено силна...

Иначе филма: Пълен с клишета... Посредствена актьорска игра... Страхотна музика... Приятна история... Разумно кратък...

По-скоро ми хареса... [smile]

Дата:   16-03-09 20:54

А, комшуто си беше супер, страхотни цветове.
Девойките кючеклийки - също.
[smilie24]

На мен ми допаднаха стрелите, които Вендерс мята по фотографите. Не го очаквах точно от него, но и други генерали-фотографи (писах неотдавна за Робърт Франк) разбират, че фотографията ги подтиска и ограничава, губи.

А началните кадри с подготовката на билбордовете за Сао Паулу втрисаха (разкрасяването на действителността, първият и основен проблем на всеки фрустриран фотограф).

На мен ми хареса онова място с четирите чешми в Палермо, в Рим бях се влюбила в едно такова... същото!

Аз също се изненадах, когато изведнъж свърши тъкмо навреме, в 23.00 ч.!

Филмите задължително са "пълни с клишета", иначе нямаше да са... филми. Даже допълнително ги преработват, ако клишетата не стигат.
[shtrak]

Когато говориш за смъртта, пък съвсем трябва да си в клишетата... Допускам, че младежите няма как да го харесат, те се страхуват от смъртта...

Автор: Shtrak   
Дата:   17-03-09 09:12

Да това с Баба Зулу беше подличко, който искаше да ги гледа можеше да ходи на 4ти километър[smile] От целия филм най-ми хареса апарата, всичко останало си беше по холивудски [smile]

Дата:   17-03-09 11:18

Не забравяйте, че едно време фестът започна като София Мюзик & Филм Фест.
[smilie24]

Какво толкова ви пречеше Баба Зула?

И Горан Брегович, примерно, ли ви пречи? Или може би Зигфрид?

В крайна сметка, винаги може да си останете у дома, Щрак, и да си гледате филми и на малък екран.
[smilie7]

Автор: totosea   
Дата:   17-03-09 16:11

филма не съм го гледал ама за смърта си мисля че е най хубавото което го чака човека след раждането му

Автор: 6traka4a   
Дата:   17-03-09 22:58

Проблемът не беше в музиката като музика, а в озвучаването -- така бяха усилили звука, че ме боляха тъпанчетата... Все едно бях на зъболекар [smile]

Автор: marchello   
Дата:   17-03-09 23:00

къде гори, къде гори? [smilie10]

Автор: explorer   
Дата:   21-03-09 14:53

Жалко че не знаех, че Вим Вендерс ще бъде на Филм Феста... то и да знаех, сигурно пак нямаше да мога да отида де. На мен лично филма много ми хареса.

Вим Вендерс: Смъртта е трик, за да говоря за живота

Много интересни неща има в интервюто - за фреската, за възрастната фотографка Летисия... Много интересни съвпадения са се случили в този филм. На края на филма има посвещение на Ингмар Бергман и Микеланджело Антониони, които са починали по времето когато е правен филма. Аз още в началото на филма си помислих, че главният герой е нещо като съвременен вариант на фотографа от "Фотоувеличение" на Антониони, интересно дали Вендерс си е мислил да го посвети на Антониони още докато е пишел сценария.

"Триумфът на смъртта"

https://photo-forum.net/static/forum/2009-03/pjrt6915.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Palermo-trionfo-della-morte-bjs.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.