Автор: Lalinda
Дата: 12-03-09 11:59
Писах ви вече, че откакто се помня, в нашия квартал гледката винаги е била като на снимката в първия пост.
Представете си 150 апартамента, които са ДЛЪЖНИ да изхвърлят боклука си само в един контейнер... Колко е вместимостта му - 2 или 3 кубика?
Освен това, гледката при нас е гарнирана и с изхвърлените дограми, врати, стари мебели, днес имаше и дюшеци, кашони от новите мебели и т. н., които преливат върху пътя и автомобили с несофийска регистрация, паркирани върху прилежащото игрище.
Не съм спряла да плащам данъка си, но не виждам как би се получило с 35 лева годишно...
Да, в квартала ни хората са извънредно прости, но май са извънредно прости и извън него. В центъра не е по-различно.
Но не е от простотия, от ПРОКЛЕТИЯ е.
Между другото, откакто сортираме отпадъците, изхвърлям не повече от една торбичка от хляб с битови отпадъци седмично (главно портокалови кори и костилки от маслини и фурми), всичко останало нося в контейнерите за рециклиране. Ако правите така, дори суходолци няма за какво да протестират!
Предложението ми е, ако наистина не може да се цивилизова българинът, то поне общината да изгради най-елементарни огради около струпванията на повече от две кофи, за да не разнасят вятърът и кучетата това, което ромите и не знам кой още изравят!
Дали пък да не организираме и някоя демонстрация срещу боклука, знам ли?
Или да поискаме тези огради?
Всички искат само пари, не и да им е чисто!
Казвам ви, докато градовете ни изглеждат така, всеки вопъл да се опазва природата, където да си отпочивате от боклуците, е крокодилски сълзи!
![[smilie23]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley23.gif)
Четох някъде, че през Средните векове у нас боклукът се изхвърлял на края на селището, като станел толкова много, че вече нямало накъде, ПРЕМЕСТВАЛИ СЕЛОТО!
Майко мила! Сметосъбирането било въведено, имам някакви смътни спомени, едва след Освобождението, май по примера на Русия, ако греша нещо, поправете ме.
Между другото, около ромските блокове кофите никога не са препълнени и не преливат на улицата, следя го отдавна. Мръсни са си българите, съжалявам. Май има и доказателства...
|
|