Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Nissan, Ford, Lancia
Автор: exile   
Дата:   17-01-09 12:25

Дизел, между 2000 и 2002-3, еднакви пари да кажем.
Nissan Primera, Ford Focus, Lancia Lybra.
А да видим какво ще кажете...
Аз в този ред съм ги подредил - нисана съм го карал, познат ми е, с един такъв от две или три години се джуркаме насам-натам с приятели и всочко, което се е развалило за тези три години е жило на съединител.
Форд фокуса ме кефи откакто играех колин макрий [smilie5]
Лачиата тука реват за нея, щото е с много екстри, навитации, работи... закво са ни... салонът е кич, ама все пак го включвам в класацията.
всичко дизел и комби.
днес ще ходим да гледаме един нисан примера комби 2000 година за доста ниска цена.

а ако някой иска фолцваген пасат комби декември 90-га година да казва [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Nissan, Ford, Lanica
Автор: Todd   
Дата:   17-01-09 12:29

Фокуса бива .....аз бих взел Ланчата !!!!

JTD-то страдат от помпи ама пък италиаци са измислили комонрейла !!!!

Ко му плащаш....

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

забравих .... Нисана е Ренде !!![smilie19]

Публикацията е редактирана (17-01-09 12:31)

Дата:   17-01-09 12:32

ренде значи?

Автор: bobyperu   
Дата:   17-01-09 14:37

Нисаните са рендета от 2002 нататък. Ако говорим за дизел нямат конкуренция между гореизброените, дори след 2002. Карам примери от 6 години, имам пристрастия към марката и модела, но има защо.

Автор: autosvet   
Дата:   17-01-09 14:39

Примерата е по-висок клас от Фокуса и Либрата, бих заложил на нея.

Re:
Автор: japanese   
Дата:   17-01-09 14:43

1ds mark III

Автор: Radomirov   
Дата:   17-01-09 14:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-01-09 14:47

japanese [smilie24]

Автор: ecobo   
Дата:   17-01-09 14:54

Двигателите на Рено, особено дизелите, са уникални. В момента карам Рено 1.9дЦи и съм възхитен от качествата му. Колицата върви като самолет и ми харчи 5.6-5.7/100 СРЕДНО! На дълъг път пада до 4.6/100, ако не бързам [smilie3]

Аз бих взел Нисана.
Форд и евреин трудно можеш да ги накараш да работят.
Ланчата не е лоша, но вози много твърдо, спортно.

Ланча 2.4JTD, като я чипнеш, става над 170 коня с въртящ момент 400Nm - кеф!!!

Дата:   17-01-09 14:58

Мислехме за Reno Scenic, но ни разубедиха разни автомонтьори.
друго, което мислехме беше Citroen Xsara Picasso.

А буквално за седмица цените на пасатите комби 2000 година дизел доста са паднали навън и се чудим за някакъв внос ако си струва...

Автор: likeduh   
Дата:   17-01-09 15:06

най-добрия форд е .....продаДЕНИЯ...имах , мерси
италианците обичат да глезят...ако е за екстри-Ланчата-след сериозен оглед на ламарините
но и аз бих скочил на примерата
я дай сравнителни цени...сигурно имаш представа...

Дата:   17-01-09 15:07

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-01-09 15:17

ланчиата и форда са на еднакви цени, всъщност и примерата.
в автокъщите вървят към 7000-8000 лева. намират се и по-евтино естествено.
днес ще гледаме нисан с платени данъци, обслужен и т.н., внесен преди една година, от собственик не от автокъща за 6500. което би било супер, основен ремонт преди 20 000 километра.

Автор: ecobo   
Дата:   17-01-09 15:22

Не вземай кола, която е "бърникана" в БГ сервиз. Ремонтите тук обикновено са с много ниско качество.

Дата:   17-01-09 15:25

ама то и да се внесе пак трябва да мине през сервиз. [smilie8]

Дата:   17-01-09 15:41

Дата:   17-01-09 15:47

ааааа, не, на чероки никой не е навит тука да му плаща бензина [smilie5]
иначе няа лошо... и мен ме влече някоя джипка, но с по-висока проходимост, ако ще е джипка...

Автор: tan4o   
Дата:   17-01-09 15:50

Много ги плюете тези фордове, ние имаме фюжън от няколко години, и досега не сме имали проблеми.Дизел, икономична, нас ни устройва![smilie5]

Автор: djogata   
Дата:   17-01-09 15:51

Мен ако питаш, не си вземай кола след основен ремонт - това означава, че двигателя е бил вече издухал - или защото колата е минала много километри, или от неправилна експлоатация/поддръжка/инцидент. Тоест, ще си вземеш нещо много остаряло или пречукано.

Не вярвай и на километрите, които ти казват, че колата е минала, и които показва километражът - дори и да твърдят, че километража не е връщан, той сигурно е.

За по-сигурно виж на колко години е колата, и умножи това по 20,000км на година поне - така ще имаш някаква идея на колко км е всъщност - освен ако не попаднеш на кола, която е била служебна и по цял ден са и вадили душата [smilie5]

Иначе тези коли, които си харесал, са различен клас коли. Нисана е по-голям от Форда и Ланчата. На външен вид старата Примера честно казано е доста грозновата, виж за сметка на това новата изглежда доста по-добре [smilie5]

Аз съм с Форд, ама Фокус 2 - това ако е произведен след 2005. Нямам оплаквания, много приятна за каране кола - много е "послушна" и лесна за владеене, стабилна. Точно като в Колин Макрий [smilie5]

За 60,000км е била в сервиз веднъж.

Преди да я купя направих половин-часово кръгче с Фокуса и още едно с Пежо 307, също карах Мазда 2 и Рено Клио 3. От тези Форда ме спечели директно - Пежото вози по-меко, но пък Форда е много повече кеф да го караш и имаш по-добро усещане за поведението на колата, и изглежда по-стабилен.
Също и интериора беше по-добър (сега това може и да не е като цяло за моделите, а за конкретния Форд и конкретното Пежо).

Таблото е с класически цветове и осветление - черно с луминесцентни прибори със стрелки в бяло и червено, тази мода с оранжевото на много от новите коли ми лази по нервите [smilie5] [smilie5]

Платформата и двигателя са идентични с тези на Мазда 3, така че ако ти харесва Фокуса, може би и Маздата ще ти хареса, я тя поне е японска и няма да имаш опасенията, свързани със славата на "Форд" - която е най-вече за БГ между другото, в Дания и Германия например лоша слава имат някои френски коли, но не и Форд.

Фокус 1 обаче имат проблем с гниенето на вратите - мисля, че на много коли се наложи да им сменят безплатно вратите, защото ръждясвали веднага [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Ланчата е - много коне, кич в купето + надеждността на жигули [beer]

Автор: юнга   
Дата:   17-01-09 16:06

Nissan Primera

В статистиката за повреди на ADAC Primera/след 2002ра/ се смъкна до нивото на Renault laguna.
Препоръчителен е предния модел/1999-2002/. Дизеловият двигател препоръчван за модела е 1,9 литра със 120к.с..
„Дизел с равномерен ход, бързи реакции при подаване на газ и добра тяга, разход около 7,5л/100км.”
„Типични слабости на модела-преден мост и спирачна система с дефекти, неизправни светлини, проблеми в електрическата система.”
Други забележки : „Прекалено дълги предавателни числа на трансмисията и неособено добро управление.”

Ford Focus

„Добра устойчивост на пътя, леко управление в завои и умелосе справя с неравностите по пътното платно.”
„ В статистиката на изявените дефекти се представя добре с нисък дял сериозни аварии” „Качеството на изработка остава по-лошо от конкуренцията/Астра и Голф/, „ а дерезгаво звучащите дизели не могат дапредизивикат възторг”
При 1,8 литровите дизели, с които са оборудвани първите Фокус, трябва да се предпочита по-мощния вариант.
Те предлагат по-добро съотношение разходи-ефективност, отколкото по –слабите версии/75,90 и100к.с./
Препоръчителни са : 1,8-литров дизел със 115к.с. турбодизел с висока еластичност и приемливи маниери на работа. Разход коло 8 литра, и 2л. Дизел със 136к.с.добро еластичност, икономичен и с равномерен ход. Разход около 6л.
Слабости на модела: Силни аеродинамични шумове, изпускателната уредба, спирачна система, неизправности по амортсьорите.

За Либрата не пишат нищо тези, но лично аз съм предубеден към средния италиански автомобил

Дата:   17-01-09 16:13

Лично аз се точа на Фокус комби, но бензинов.
Платформата фокус е може би най-доброто в класа си, та се наложи фолксваген да крадат разработчика от Форд.
Примерата е възможа алтернатива, но след Хонда Акорд, Тойота Авенсис и Мазда 626, все комбита.
Скритата резерва при мен е Митсубиши Каризма.
Да мине бирника до 10,02ри, та тогава ще видим кой модел ще е победителя?
Забравих. При мен избора на модел е свързан и с автоматична скоростна кутия, та по този показател има голям разнобой между моделите.
Тойота и Митсубиши водят.Нисана е с клиноремъчна кутия, Маздата е средна работа, макар че е или с Джатко или с Aisin.
На форда май му куцат кутиите/по-старите/, ако за пример вземем старото Мондео.

Публикацията е редактирана (17-01-09 16:25)

Дата:   17-01-09 16:22

tan4o, Фюжъна много го хвалят. Бил много здрав и добър.

Автор: IvoZ   
Дата:   17-01-09 16:33

Темата е дълга за коментари и анализи питай по сервизите,и вкарай в темата и една истинска марка за автомобили .........[smilie21]

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   17-01-09 16:41

смени заглавието на темата, че доста се чудих какво е това Lanica.
иначе с интерес ще следя какво става тук, понеже съм точно пред същата дилема - дизел комби 2000-2003, но ще включа още два модела - Peugeot 307SW и Scoda Octavia

Дата:   17-01-09 16:47

тези са ни извън бюджета...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.