Автор: djogata
Дата: 17-01-09 15:51
Мен ако питаш, не си вземай кола след основен ремонт - това означава, че двигателя е бил вече издухал - или защото колата е минала много километри, или от неправилна експлоатация/поддръжка/инцидент. Тоест, ще си вземеш нещо много остаряло или пречукано.
Не вярвай и на километрите, които ти казват, че колата е минала, и които показва километражът - дори и да твърдят, че километража не е връщан, той сигурно е.
За по-сигурно виж на колко години е колата, и умножи това по 20,000км на година поне - така ще имаш някаква идея на колко км е всъщност - освен ако не попаднеш на кола, която е била служебна и по цял ден са и вадили душата
Иначе тези коли, които си харесал, са различен клас коли. Нисана е по-голям от Форда и Ланчата. На външен вид старата Примера честно казано е доста грозновата, виж за сметка на това новата изглежда доста по-добре
Аз съм с Форд, ама Фокус 2 - това ако е произведен след 2005. Нямам оплаквания, много приятна за каране кола - много е "послушна" и лесна за владеене, стабилна. Точно като в Колин Макрий
За 60,000км е била в сервиз веднъж.
Преди да я купя направих половин-часово кръгче с Фокуса и още едно с Пежо 307, също карах Мазда 2 и Рено Клио 3. От тези Форда ме спечели директно - Пежото вози по-меко, но пък Форда е много повече кеф да го караш и имаш по-добро усещане за поведението на колата, и изглежда по-стабилен.
Също и интериора беше по-добър (сега това може и да не е като цяло за моделите, а за конкретния Форд и конкретното Пежо).
Таблото е с класически цветове и осветление - черно с луминесцентни прибори със стрелки в бяло и червено, тази мода с оранжевото на много от новите коли ми лази по нервите
Платформата и двигателя са идентични с тези на Мазда 3, така че ако ти харесва Фокуса, може би и Маздата ще ти хареса, я тя поне е японска и няма да имаш опасенията, свързани със славата на "Форд" - която е най-вече за БГ между другото, в Дания и Германия например лоша слава имат някои френски коли, но не и Форд.
Фокус 1 обаче имат проблем с гниенето на вратите - мисля, че на много коли се наложи да им сменят безплатно вратите, защото ръждясвали веднага
Ланчата е - много коне, кич в купето + надеждността на жигули
|
|