Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: юнга   
Дата:   20-01-09 11:17

Хайде стига политика!
Задава се грип.
Давайте чесновите рецепти в тази тема!

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: Amigo   
Дата:   20-01-09 11:20

чесън, чесън и пак чесън - суров, български [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: eyeforaneye   
Дата:   20-01-09 11:20

ммм, обичкам чесънче...

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: abyser   
Дата:   20-01-09 11:24

По магазините май има само китайски, деа, в едни прозрачни чорапчета.
Много едър, да не е генно модифициран нещо? [smilie8]


Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: charm   
Дата:   20-01-09 11:24

аз не го понасях като малка.
и класната ми в 5-ти клас ме научи да го ям. Каза, че ако му люти, може да пробвам да го натъркам върху препечена филийка :)
оттогава многоооооооого го обичам.

а днес ме тресе, май трябва да се прибирам у нас и да се отдам на чесъна [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: юнга   
Дата:   20-01-09 11:25

Хайде де, само на кисел чесън и сланина ли ще я караме?
Я дайте една скордаля тука!

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: Amigo   
Дата:   20-01-09 11:29

китайският чесън не трябва да се яде суров [cool]
иначе можете да си правите муска с чесън, карамфил и ванилия, ама тия около вас не знам как ще го изтърпят [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: skalpel   
Дата:   20-01-09 11:34

https://photo-forum.net/static/forum/2009-01/xymv4296.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/161/7_1223812846.jpg


ей на моята рецепта - яж ореи за да го дървиш, яж чесън за да вървиш[smilie5]


Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: юнга   
Дата:   20-01-09 11:35

Автор: Amigo
Дата: 20-01-09 11:29

китайският чесън не трябва да се яде суров [cool]
иначе можете да си правите муска с чесън, карамфил и ванилия, ама тия около вас не знам как ще го изтърпят [smilie5] [smilie5]

Да,да! Имах едни познати на времето, които хукнаха с муски камфор на вратовете, за да борят грипа.
Е първи се тръшнаха. А дето не се търпеше около тях.....

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: black_swans   
Дата:   20-01-09 11:37

На рендето се настъргва един цял лимон. Смесва се с една супена лъжица чист пчелен мед и се разбъркава добре. Една цяла глава чесън пък се смачква на пихтия и се смесва с горното. Ползва се за секви манджи.

пп - да не забравите да обелите чесъна, преди да го смачкате, ей [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: tutttifrutti   
Дата:   20-01-09 11:40

дръгнат

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: джъмбо   
Дата:   20-01-09 11:40

чесъна е голяма гадост
смърди зловещо
люти
стомаха ти с часове има киселини и ти пари
(само от чесън имам проблеми със стомаха.... от лук нямам например макар да е агрсивен)
отврат с една дума


да не говорим как смърди ялият го и на другия ден ама не се усеща от него и не му пука...

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: tutttifrutti   
Дата:   20-01-09 11:41

на мен в таратор ми харесва [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: abyser   
Дата:   20-01-09 11:44

То и синьото сирене смърди, ама как влая - не е истина [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: Amigo   
Дата:   20-01-09 11:45

джъмбо, имаш проблем със стомаха бе [smilie5] [smilie5] иначе чесънчето е афродизиак [ezik] [ezik]



Публикацията е редактирана (20-01-09 11:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: джъмбо   
Дата:   20-01-09 11:48

нямам проблем докторе.... само от мизерния юесън имам.... инаюе колко по-лютиви манджи съм ял и проблеми никви....

а синьо сирене не ям.... ям неща които не са развалени или мухлясали [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: n1x0n   
Дата:   20-01-09 11:50

2-3 цели глави чесън, малко подправки : сол, зехтин, розмарин, пипер и малко алуминиево фолио, в което да се увие това нещо.

Бута се във фурната /може и с някое друго ядене - де не се хаби ток само/ и след 30 минути става чудно...

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: Amigo   
Дата:   20-01-09 11:51

развалените храни са за развалени хора [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: abyser   
Дата:   20-01-09 11:52

На синьото сирене пише: "Сирене ала-бала с благородна плесен" [smilie5]
На чесъна може да пишат: "Зарзават с благородна смрад" [smilie18]


Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: tutttifrutti   
Дата:   20-01-09 11:55

картофи на едри парчета; цели, необелени скилидки чесън; маслиново олио;няколко клончета розмарин и малко вода. Всичко това в тавата и се пече, докато картофите хванат кафява коричка.
Не е противогрипно, но е много вкусно.
и с мръвки става добре. Пилешки най-вече.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: danbi   
Дата:   20-01-09 11:55

абе тия китайци...

вчера отивам в супера, с поръчка да взема 'рулца от раци'.
от 5-6 вида, само едни намерих правени в Латвия.
всичко друго -- КИТАЙ! [smilie10]

сега, след мартениците и чесъна ни взеха да правят

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   20-01-09 11:55

https://photo-forum.net/static/forum/2009-01/essn4416.JPG
http://kulinar.gbg.bg/uploads/articles/food/garlic.jpg


Сьомга с копър, чесън и горчица

4 порции
Готово след 25 мин
Лесно, бързо и вкусно.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибата се облива обилно със соевия сос. Солен е, така че преценете до колко сол ви е необходима. Слага се в тава с кожата отдолу.

Прави се паста от горичицата, майонезата, ситно нарязаният пресен копър, чесъна, черния пипер и се нанася на дебел слой отгоре.

Пече се с фолио при 240 гр. за не повече от 20 мин.


Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: юнга   
Дата:   20-01-09 12:03

Джъмбо, скивай сега аверче!
Взимаш 3 филии бял хлаб и ги накисваш/без кората/
3-4 големи скилидки чесън
Сока на половин лимон, или ако не е наличен 2 лъжици оцет.
Половин чаша дървено масло.
Половин чаша орехи.
Изцеждаш хляба, слагаш всичко в миксера, и бъркаш като наливаш на тънка струйка дървеното масло, докато стане като майонеза.
След това пържиш онези големи попчета на които викат лихнуси и като си налееш виното ги мяташ със скордалята.
Ха наздраве![beer]



Публикацията е редактирана (20-01-09 12:06)

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: ecobo   
Дата:   20-01-09 12:07

Българсия чесън е съвсем друг, няма нищо общо с китайските боклуци.
Иначе и аз го понасям само в таратор или с пържени тиквички...
https://photo-forum.net/static/forum/2009-01/rqgv4924.JPG
http://www.stockaphoto.com/watermark.php?i=1297

Отговори на това съобщение
 Re: Да противопоставим чесъна на грипа!
Автор: ecobo   
Дата:   20-01-09 12:12

Ааа, сетих се за една страхотна рецепта, която дядо ми приготвяше:

Взена се чесън, няма значение колко, примерно 7-8 скилиди, обелва се и се смачква в хаванче заедно с една лъжица сол. После се добавя олио на малки порции при непрекъснато яко бъркане докато се получи чеснова майонеза. В така приготвената майонеза се слага ситно нарязан магданоз.
С тази смръдня се мажат дебели резени ЛЕТНИ БЪЛГАРСКИ домати, от големите, розовите. Страхотно мезе за домашна мускатова ракийка [smilie3]

Майонезката върви много на пържени тиквички, само че вместо магданос се слагат промишлени количества копър. Върви и на пържен шаран, ама се маже по малко...

[beer]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.