Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Нов вирус, който го интересува
Автор: d256h   
Дата:   20-12-08 17:43

Пиша темата, защото срещнах много досаден вирус, който поне днес не се засича от Нортън (корпоративния вариант) и от SpyBot 1.6. Проявите са: При опит за достъп до някой файл в диска излиза съобщение приличащо на системно съобщение от Уиндолса, което ви уведомява, че сте заразени и трябва да натиснете ОК за да отидете да няправите кякакъв ъпдейт от сайта на Майкрософт. Не натискайте ОК, а затворете прозореца с Alt+F4 или с кръста горе в дясно на прозореца. Ако се опитате през Контрол панел да отидете на Windows update ще започне на пръв поглед зареждане на страницата WWW.update.microsoft... , (погледнато в URL на браузера) но ако погледнете в долната лента на състоянието на браузера ще забележите, че линка е прихванат и се зарежда друк адрес (на гадните хакери). Имате два варианта за справяне с проблема. Ръчен и автоматичен. Втория е като изтеглите трайл варианта на Панда (което не ви препоръчвам, защото не я обичам). Първия вариант е да пипнете гадината ръчно! Пускате търсене в //Windows/System32 за файл с име fkinjzg.dll. Опитвате се да го преименувате. Ако ви излезне съобщение, че процеса е заключен, използвайте софтуера Unlocker за да го отключите (който не разбира хич да не пипа). След отключването преименувате файла. После търсите в регистрите дума fkinjzg. Открива се само на едно място, изтрийте двата ключа. Отидете вече на сайта на Microsoft и направете упдейтите за Уиндоус. Рестартирайте машината - гадината е победена!!!
====================
Пиша всичко това, защото е възможно, докато се появи тул за чистене на гадината, да ви е необходимо да се преборите с врагЪт!

Отговори на това съобщение
 Re: Нов вирус, който го интересува
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   20-12-08 17:54

Дружно срещу радетелите на империализма!

Автор: NeDDRaG   
Дата:   20-12-08 17:55

[smilie24]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   20-12-08 17:57

Абе като казахте вирус, McAfee -то упорито ми казва, че QIP-а ми има някакъв бакдор и ми го трие.[smilie2] [smilie2] [smilie2]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   20-12-08 17:59

абе наеш ли, че май преди седмица две ми поиска някакъв ъпдейт и аз по погрешка дадох ОК (никога не правя ъпдейти на програми по принцип) ама веднага го резнах след това. Дали е възможно да съм го пипнал? от 10-на дни мишката ми прави мизерии - като кликна веднъж тя дава поне две команди. Много е досадно особенно ако работиш из уиндоус експлорера напред назад по папките.

[smilie8]

Автор: alsash   
Дата:   20-12-08 19:42

.....а аз като кликна ми става....май съм заразен.....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.