Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Торбалан, Баба Яга или.....
Автор: niagara   
Дата:   03-11-08 22:12

Помните ли с какво са ви плашили като деца?
От какво сте търтили да бягате?[smilie25]

А сега с какво си плашите децата при нужда?

С Торбалан, Баба Яга или какво?

Тези дни случайно попаднах на нещо с което да плаша Сашко[smilie5]

Купих му пеещо и скачащо пиле, но нещо го плаши[smilie5] ...може би доста силно и зловещо трака механизмът му[smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/xqty9004.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/107/a_1225742552_koko005.jpg

Сашко не смее да припари в кухнята и да бърка из шкафовете, щото там го чака КОКО[smilie5]

Вашите Коковци какви са?[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Торбалан, Баба Яга или.....
Автор: zahar4e   
Дата:   03-11-08 22:17

Браос, радикална мерки![smilie5]
Горкото дете![ezik] [ezik] [ezik]

Автор: kadieva_r   
Дата:   03-11-08 22:17

Мен ме плашеха с Торбалан, но колко съм била уплашена е друга тема [smilie5] Малкия се страхува от печка тип духалка, но само като я пусна, за да се стопли вечер стаята преди баня. Иначе целенасочено го плаша със себе си [smilie18] [smilie18] [smilie18] Като кажа - не прави ..., че ще дойда и ще те нацелувам, и детето става кротушан. Но пък понякога изхитря и идва да ме целува той, а после си прави белята [smilie5]

Дата:   03-11-08 22:29

И мен ме плашеха, че ще ме дадат на Торбалан, който обикаля да взима непослушните деца[smilie18]

Лятно време като си карахме ваканциите при баба ми (в малко градче),
наистина обикаляше един прокъсан брадясал човек с чувал...
...да проси който каквото даде[smile]

[smilie5]

А духалката му е адски интересна - върти копчетата, бърка с пръст или дръжка на лъжичка през дупките[smilie5]

...и усеща като го приготвяме за баня, става неспокоен и притеснен[smilie25]

Публикацията е редактирана (03-11-08 22:37)

Автор: n1x0n   
Дата:   03-11-08 22:33

Мен не са ме плашили с нищо.

Даже майка ми щеше да бие една лелка, дето почна да ми говори некви глупости за Торбалан... тя реално я плесна де, щото онази не спря с глупостите при "предупредителния изстрел".

Автор: roussinoff   
Дата:   03-11-08 22:52

И мен не са ме плашили.
И аз не си плаша детето.
Мисля че не е правилно..

Автор: Lalinda   
Дата:   03-11-08 23:01

Плашили са ме с Торбалан, който живее на тавана.

Когато обаче станах на 4 години, се качих сама на тавана, за да проверя как стоят нещата, и след като заявих, че на тавана няма никой, те толкова се изплашиха от самостоятелността и решителността ми, че престанаха да ме плашат с каквото и да е. Всъщност, записали са ме петгодишна в забавачката и после шестгодишна на училище само и само да знаят къде съм през поне пет-шест часа от деня.
[smilie3] [smilie3] [smilie3]

Всъщност, още шестгодишна ме оставяха да се гледам сама (просто ми оставяха пари и къщата, като на Пипи дългото чорапче [smilie24]), тъй като постоянно пътуваха из страната или чужбина или бяха на нощни дежурства, а баби и дядовци нямах...

Автор: IvoZafirov   
Дата:   03-11-08 23:25

Никсънеееее, ше викна торбалан да знаеш!

[smilie5]

Автор: matataupa   
Дата:   03-11-08 23:31

Баси, Лалинда- завиждам ти...

на 6 аз се напикавах, постоянно ревях и исках някой да ме храни...

Научих се да карам колело на 17, кола още не мога.

Тавана на къщата видях дълго след като се срути, а за мазето още не събирам смелост ... чух веднъж, че баба ми видяла мишка там...

https://photo-forum.net/joro/emoticons/508.gif

А за плашенето- плашеха ме с кво ли не- последно преди 2 дена с Фрикасе[smilie2]

Публикацията е редактирана (03-11-08 23:31)

Дата:   03-11-08 23:31

Ааааааа Иво,[ezik] без заплахи щото ше викна админа[smilie5]

...а мен не ме оставяха без надзор като малка,
за миг палвах някой вестник и го пъхвах под леглото,
уж да не ме видят[smilie3] [smilie18]

Публикацията е редактирана (03-11-08 23:33)

Автор: anete   
Дата:   03-11-08 23:46

Моят племенник като малък беше много палав.
Сградата, в която се помещават детската ясла и градина, се намира до Полицейското управление. Един ден от една камионетка свалят служебни кучета / порода немкса овчарка/ . Учителката, стресирана от поведението на племенника, заплашва, че голямото и страшно куче ще го изяде. Малчуганът, вместо да се сепне и да слуша , тръгва да излиза от двора и се запътва към кучетата. На въпроса къде отива той отговаря " Отивам да ухапя голямото и страшно куче. " Какво правиш с човек, който на 2 год. не се плаши ?! [smilie18]
Друг въпрос, че не е правилно да се плашат децата.Детето трябва да се чувства сигурно и защитено.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   03-11-08 23:51

Мен така ме беше шубе от тъмното, че само да загасят лампата в някоя стая и беше гаранция, че няма да припаря. Шубе бех големо ма само от тъмното. Иначе друго не ме плашеше.

Мата, тя Лали е гений от малка [smilie5]

Автор: sunnyshot   
Дата:   04-11-08 03:25

...с Деригъзан [smilie10]

Автор: ALBIREO   
Дата:   04-11-08 04:36

Бая ме беше страх от тъмно. Направо полудявах, а то какво стана... май имам повече будни нощи отколкото будни дни [smilie5].

А и с каквото и да са ме плашили, винаги съм бил над тези неща и никога не ми е действало.
Разглабях всичко вкъщи. Обикновено ходех с една отверка и... [smilie5]. Та доста често ме заплашваха, че ако разглобя още нещо и ще дойде я торбалан, я кума лиса, я баща ми... Е, от него наистина ме беше страх, но не защото ме плашеха... [smilie5]

Автор: Kanonir   
Дата:   04-11-08 05:39

Албирео плагиат гаден, зел си ми писането от клавиатурата ![smilie10] [ezik] [ezik] [beer]
И мен основно с баща ми - след едни заседнали и "поправени" от мене копчета на радиолата вкъщи може би изядох най-големия... страх... не, че това помогна де, та имаше и следващи серии на "сапунката"... но виж, това да ида по тъмно в тоалетната на старата ни селска къща - е нямаше такъФ филм - до дето светеше ламБата на стрехата там сА и тоалетише[smilie5]

Автор: boreto   
Дата:   04-11-08 07:27

Торбалан и Баба Яга бяха никове на видни клубари във фотоклуба на дир.бг, преди да се пръкнат култа и фотофорума.
[beer]

Автор: nsirakov   
Дата:   04-11-08 07:34

торбалан ни плашаше около 1 месец, баб яга иска да е види за да си играе с нея, баба меца беше страшна около седмица, после каза че ще е застреля с пушката... вече не знам с какво да го плаша... единствено заплахата че ще му спра шоколада и колата действат засега ;)

Автор: chel   
Дата:   04-11-08 07:42

Добро утро [smile]
Да споделя и аз - моя син го плашех, а сега плаша и малките ми племенници, с крадците на деца [smilie10]
Струва ми се, че детето трябва да има страх навън, на улицата - в такива времена живеем. Обяснявам много подробно как от някоя кола (тук посочвам някой бус с тъмни стъкла) излизат крадците на деца и ги грабват, за да ги дадат на други майки, или пък да ги направят "циганчета" - да ги карат да просят или да ровят по кофите... в тоя дух. Не ми се ще децата да стават много "самостоятелни" и да решават, че могат сами да идат тук или там, ей така, защото няма нищо страшно.

Автор: chel   
Дата:   04-11-08 07:46

А другото страшно е "няма" [smilie18]
Като кажат "няма да направя това или онова", аз казвам "и аз няма, тогава!" И веднага някой нагледен пример, я с разходки, я с играчки (но непременно реално осъществим, че децата много добре разбират кое си готов да изпълниш и кое - не) [smilie25]

Автор: BOINK   
Дата:   04-11-08 08:20

наистина имаше един торбалан в плевенът. продаваше лападец и коприва с един голям чувал на една количка. лападецааааааа, лападецаааааа викаше и 100% съществуваше, беше си страшен защото нямаше толкова мнмого като него по улицата, всички го знаеха. след 20 години го видях в софия и продължавам да го виждам, същия човек, прави същото и естествено е със същата количка. мноу спууки.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   04-11-08 08:32

Ми на мниние съм, че дететно не трябва да се плаши. Менн ме плашеха с една баба, дето я бяха кръстили баба Яга. Но моето не съм го плашил. Той всъщност е уникално дете. Още от малък доста добре се разбирахме с него и никога несъм обяснявал по повече от 1 път, че "нещо не трябва да се прави, защото....". Е случвало се е след врме пак да го обяснявам, но и това е обяснимо. Така, че аз съм на мнение да се търси начин да се обяснява на децата кое защо не трябва да се прави, а не да се търси начин да се плашат, за да не го прави. А, и още нещо. Не подцеенявайте децата си. Когато стане дума за нещо сериозно, говорете с тях като с равни. Те усещат това.

Автор: _alice_   
Дата:   04-11-08 08:57

Моята племеничка я е страх от прахосмукачката, а иначе още е малка (годинка и половина)и не знам сестра ми да я плаши с нещо ...[smilie8]

Автор: Brida   
Дата:   04-11-08 09:25

с леля Меша от детската градина [smilie21]

Автор: Todd   
Дата:   04-11-08 09:26

С баба Меца и циганката с чувала....[smilie19]

Автор: n1x0n   
Дата:   04-11-08 09:28

Деригъзан

Тва некъв отрицателен герой от братска Турция ли е? [smilie8]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.