Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 18:39

Много обичам [smilie8]

А какво е бърбън, от какво се прави и как?
Каксе пие бърбън, с лед или без ... с какво мезе?

Джак Даниелс бърбън ли е?


... и много други неща, които искам да разбера!

Благодаря за разбирането! [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 18:42

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/zhcx0406.JPG
http://www.all-channels.com/pics-press/118/press118_1.jpg



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Dobermann1   
Дата:   12-11-08 18:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: Nushenceto   
Дата:   12-11-08 18:43

Аз спецялно предпочитам Jim Beam Black,но всеки си има своя вкус....,а за Jack Daniels как да не е бърбан един от най-хубавите.той даже във филм е възпян много добре..."Усещане за жена"[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: access   
Дата:   12-11-08 18:46

http://en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_whiskey

http://www.straightbourbon.com/

Втория линк е по-добър. Първия е по-скоро информация.

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 18:47

Много хора спорят с мен, че Джак Даниелс не било бърбън [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: access   
Дата:   12-11-08 18:49

stoyan_5 написа:

> Много хора спорят с мен, че Джак Даниелс не било бърбън
> [smilie8]

http://en.wikipedia.org/wiki/Bourbon_whiskey


http://www.straightbourbon.com/


Втория линк е по-добър. Първия е по-скоро информация.


чети, чети ;)


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Dobermann1   
Дата:   12-11-08 18:49

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: tonevjr   
Дата:   12-11-08 18:49

Бърбана е вид уиски,Jim Beam,Four roses....
Джак Даниелс май не е...[smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 18:51

Първоначално в Америка от черния петмез са правили ром, а тежък алкохол започват да произвеждат едва в 1620 г., тоест във времето когато на континента пристигат колонизаторите. И ето, в историята на алкохолните напитки на Новия свят е отворена забележителна страница.

През 1789 година в провинция Бърбън, щата Кентъки пристига да покорява Новия свят пастор Еладжа Крейг, напуснал завинаги родната Шотландия. За да не се отдава на мъка по родината и за да се занимава с нещо, пасторът започнал да отглежда ечемик на околните поляни и да вари уиски, стараейки се питието поне малко да напомня на толкова близкия на всеки шотландец скоч. Но урожаите се случили оскъдни, а качеството на уискито никак не се приближавало до добрия скоч.

Експериментирайки, на пастора му хрумнало да използва вместо ечемик царевица, с която били засети местните поля. Елия Крег оборудвал на брега на реката прост дестилационен куб и започнал да вари в него шира от царевични зърна. Получената напитка, изготвена от кристалночиста вода, той затварял в бъчви от бял дъб, които сам правел. Веднъж разбойници нападнали дома на пастора и запалили съоръжението. Самият Еладжа Крейг и жилището му не пострадали,но новата порция от напитката се наложило да се налее в бъчви, които били обгорени (добре че не изгорели) от огъня.

След това пасторът известно време забравил за тях, а когато един път отворил една от бъчвите, в неговата чашка се изляло уиски, каквото не бил пил още никой нито в Стария, нито в Новия свят. То било по-тъмно от обичайното и миришело на въглен Именно тази напитка пасторът започнал да изпраща в Нови Орлеан в бъчви с етикет “Бърбън, щат Кентъки”. Историята на пастор Елия Крег за пореден път показва, че тайната на поризводството на уиски не се състои в сляпото изпълнение на предписаните инструкции (нали ако това беше така, всяка пивоварна, а следователно и всяко уиски лесно биха се копирали) – тук има значение и случайността. Главните компоненти на тази напитка са водата, ечемика, мая, а в случая с бърбъна – вместо ечемик царевица. Какво може да бъде по-просто? Всъщност...

Царевичният дестилат, бърбънът, е получен по пътя на творческите експерименти на шотландския проповедник и “Божията воля” и става още един бисер в колекцията на висококачествените алкохолни напитки в света.

Истинският бърбън се състои не по-малко от 51% царевица. Спиртът трябва да бъде дестилиран при твърдост не повече от 80%, да се налее в бъчви при твърдост на повече от 62,5% и да отлежи в нови дъбови бъчви не по-малко от 2 години. За възраст по-малка от 4 години производителят е длъжен да отбележи на етикета. Забранено е използването на оцветители и ароматизатори. Бърбън се произвежда само на територията на САЩ.

Съществуват само два типа американско уиски: straight (чисто) и blend (смесено).


Бърбънът има цвят на тъмен кехлибар или мед, приятно мек, карамелено-меден и лек димно-торфен аромат, на вкус достатъчно рязък, но дълго сгряващо послевкусие, преминаващо в аромат на сухи плодове, карамел, дъб, кисели ябълки и медена питка. Как в една напитка могат да се съчетаят толкова оттенъци? За издържания продукт това е закономерно: вкус, деликатност, цвят, аромат, масленост му придава безкрайното множество от нюанси при производството, започвайки от качеството на водата и зърната, произхода и размера на бъчвите и свършвайки с климатичните условия на местността, където се съхранява и географското разположение на избите.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Avi   
Дата:   12-11-08 18:52

Dobermann1 написа:

> Джак Даниелс е тенеси усики [smilie21]

това е правилния отговор.

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: tonevjr   
Дата:   12-11-08 18:52

Jim, Jack, Johnnie red, johnnie black and Jose ....all my favourite men![smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: access   
Дата:   12-11-08 18:54

stoyan_5 написа:

> Много хора спорят с мен, че Джак Даниелс не било бърбън
> [smilie8]

I would like to just clear up the Fact that because Jack Daniels is an American WHISKEY doesnt mean its a bourbon, a bourbon is made in a new cask, Not and ols sherry cask or the like. Also being a Scot, and a whisky drinker, i would also like to point out the diffrence between the 2. A Whisky you get the flavour of the cast, the water, the area i.e isla = a peaty whisky. where as a bourbon is sweet, almost sickly. not as pure in flavour.


Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: asahi   
Дата:   12-11-08 19:06

Джим Бим

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: kaiser.soze   
Дата:   12-11-08 19:21

общо взето, ако царевицата е над 51% е бърбън.

харесвам фоур роузис [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: kaiser.soze   
Дата:   12-11-08 19:23

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/wzsz9436.JPG

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: Nushenceto   
Дата:   12-11-08 19:30


Аз пък това

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/knnx6472.JPG
http://www.meik98wines.com/img/OBIAVI/BIG_IMG_12072279901630.jpg



Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 20:05

Напоследък попийвам и

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/rpnu2771.JPG
http://www.bartonbrands.com/gentleman/largekgprodshot.jpg


Съществуват строги закони, определящи как точно трябва да се произведе уиски, за да носи името бърбън. То трябва да е дестилирано поне от 51% царевица, да отлежава минимум две години в нови, бели дъбови бъчви, които предварително са били опушени. Потъмняването им води до карамелизиране на естествените захари в дъба, които от своя страна придават специфичен вкус и аромат на питието. По време на отлежаването се казва, че уискито "диша" в бъчвата. Разширява се през горещите месеци и свива обема си през зимата. Колкото повече отлежава бърбънът, толкова повече се извлича от дървото. Към напитката не трябва да се добавя нищо за подобряване на вкуса или за промяна на цвета.
https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/zbzn2975.JPG
http://www.softradebg.com/i/superbquality.jpg

Технически, бърбънът може да се произведе навсякъде, но Кентъки е единствения щат, оторизиран да слага тази марка на бутилката. Тънкото изкуство на дестилиране на магическата напитка е извоювало на Бардстаун прозвището Световна столица на бърбъна.

Кентъки Джентълмен Бърбън уиски сe дестилира от 1879г., използвайки само най-качествено американско зърно и чиста изворна вода от Кентъки. За да се гарантира качеството и автентичността, Кентъки Джентълмен Бърбън се бутилира единствено в дестилационнната на Бартън Брандс в Бардстаун, Кентъки, САЩ. Кентъки Джентълмен Бърбън е отлежал 4 години в дъбови бъчви.


п.с. това [smilie8] не е реклама ....
.... просто се интересувам дали и друг е опитвал питието[smilie21]



Публикацията е редактирана (12-11-08 20:09)

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 20:18

А замесва ли се когато се пие бърбън?

Според някои да мезиш бърбън е извращение, а пък да се хаби мезе за ракия си е направо смъртен грях ...


[smilie21]


А за други най-доброто мезе за джак даниълс е горнооряховски суджук [smilie8]



Публикацията е редактирана (12-11-08 20:19)

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: mitaka   
Дата:   12-11-08 20:25

Това е моят бърбън!
https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/sihv5143.JPG
http://i126.photobucket.com/albums/p111/mitakaaaaaaa/WildTurkeyGourmetBBQSauce.jpg

Оупс ,това горното е сос за барбекю![smilie18] [smilie18] [smilie18]
Ето го истинския!

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/eogi3143.JPG
http://i126.photobucket.com/albums/p111/mitakaaaaaaa/1.jpg













Малко по силен е-50,5 градуса ,но е гот!
Пия го без лед ,с Пепси и ядки![beer] [beer] [beer]



Публикацията е редактирана (12-11-08 21:05)

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 20:28

Какви ядки?
Някои признават единствено и самзо бадеми за бърбън ...[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: mitaka   
Дата:   12-11-08 20:31

Секви ядки ,без тиквени семки![ezik]

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: stoyan_5   
Дата:   12-11-08 20:37

Тиквени семки белени[smilie8] мммммммммммммммм...........

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: Vinsent   
Дата:   12-11-08 20:53

Днес си купих пак бутилка Four roses [beer]

Нека да се опитам да поясня!

Бърбана е продукт подобен на нашата добра ракия, т.е. дистилира се и отлежава в съответните бъчви.

Блендит е уйски получено чрез смесване на отлежал дестилат със спирт и вода в необходимите пропорции.

Абе, и двете с и важат, ама аз повече си падам по бърбана! [beer] [shtrak] [beer]



Публикацията е редактирана (12-11-08 20:54)

Отговори на това съобщение
 Re: Бърбън
Автор: elrisha   
Дата:   12-11-08 22:35

Джака НЕ Е бърбън,въпреки,че го приемат на доста места за такъв[smilie5]

(очаквам Зафето да ме покани на бутилка Джак,че тая мусака вече ми втръсна)[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.