Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търговски консултанти в магазините за фототехника
Автор: PavelGigov   
Дата:   28-10-08 17:39

Има ли ги изобщо?

Щото гледам че тук всяка втора тема е от човек, който търси съвет какво да си купи с еди-колко-си лева.

Отговори на това съобщение
 Re: Търговски консултанти в магазините за фототехника
Автор: GenaDP   
Дата:   28-10-08 17:43

Има ги. Друг е въпросът доколко правилно ще те консултират..

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   28-10-08 17:44

Глупав въпрос задаваш.

Автор: Avi   
Дата:   28-10-08 17:49

Нещо ми се струваш нервен в последните теми, господин Гигов. Ако имаш проблеми с България и българите, едва ли фотографския форум е мястото за тяхното разрешаване - ей го тук в съседство е свободната зона, по-добре пиши там. А по-добре гледай малко позитивно на живота. В крайна сметка никой от нас не е виновен, че в момента тук е готино, евтино, свободно и изключая дреболиите - весело място за живеене. За разлика от сриващия се, така наречен, "цивилизован свят".

Позитивизъм трябва.

[smilie24]

Дата:   28-10-08 17:57

Avi, защо реши че имам проблем с България и българите?

Нервен? Не, не съм. Понякога се дразня на простотии, но не бих казал че това има някаква връзка с начина ми на възприемане на "живота, вселената и всичко останало".
А относно краткото ти и жизнерадостно описание на живота в БГ - радвам се че се чувстваш прекрасно. Дано са повече хората като теб!

Дата:   28-10-08 18:01

PavelGigov написа:

> Avi, защо реши че имам проблем с България и българите?
>

Защото последните ти съобщения, както и тази тема са точно в този стил - "абе защо не си плуете там долу, в помията". Звучиш някак назидателно, някак "прозрял" какви сме убитаци българите. И докато в предната тема за фотошопа реших да не се обаждам, защото принципно подкрепям твоето мнение, то вече тая тема почва да звучи тенденциозно. Затва отправих забележка - позитивизъм поевечко не е излишен.

Автор: avjijata   
Дата:   28-10-08 18:15

Автор: Dani_Koev_BG
Дата: 28-10-08 17:44

Глупав въпрос задаваш.

Той не само глупави въпроси задава,но и глупави отговори дава!

Автор: psychoiho   
Дата:   28-10-08 18:15

той позитивизма ви остана на оптимистичните патриоти, друго не виждам какво.

не бързай да отписваш западния свят че леко звучиш като по време на чернобил - навсякъде освен в БГ тогава нямало радиация. И соц лидерите предичаха неизменния скорошен крах на гадния капитализъм. Пък се оказа че много капиталистически страни са по-соц отколкото някога е било в БГ.

и е хубаво патриотите да си отворите малко очите и да се светнете че западния сват не се изчерпва с USA.

абе изобщо мисленето и четенето не вредят, но червеното хапче си боли, друго е да лапнеш синьото хапче и да сложиш розовите очила.

Дата:   28-10-08 18:25

Не си прав. Или поне не съвсем.

Относно държавата - да. Наистина смятам че е едно много утрепано нещо, иначе не бих живял толкова далеч. Убеден съм обаче че когато достатъчно хора в БГ осъзнаят колко зле са нещата и колко по-добре и по-лесно се живее в едно развито общество адски бързо биха се променили доста неща.

Относно "българите-убитаци" - не съм съгласен. Има българи убитаци, да. Също и французи - убитаци, американци - убитаци и прочие. Като цяло обаче народът не се различава коренно от много други, които живеят нормално. Просто явно все още не е дошло времето.

И за да не се чудиш откъде дойде тази тема... разбира се че е тенденциозно. Нееднократно се е случвало някой тук да пусне обява за работа, в която се споменава че кандидатът трябва да е "момиче до някаква възраст" и че е нужна "актуална снимка". Та си мислех, може би ако хората престанат да толерират такива средновековни начини за набиране на персонал по пол и външен вид, гореспоменатите теми ще намалеят доста.

Пък ако още мислиш че ги пиша тези неща ей-така, за заяждането... здраве да е. Пий една бира от мен!
[beer]

Публикацията е редактирана (28-10-08 18:29)

Дата:   28-10-08 18:25

psychoiho написа:

> той позитивизма ви остана на оптимистичните патриоти, друго не
> виждам какво.
>
> не бързай да отписваш западния свят че леко звучиш като по
> време на чернобил - навсякъде освен в БГ тогава нямало
> радиация. И соц лидерите предичаха неизменния скорошен крах на
> гадния капитализъм. Пък се оказа че много капиталистически
> страни са по-соц отколкото някога е било в БГ.
>
> и е хубаво патриотите да си отворите малко очите и да се
> светнете че западния сват не се изчерпва с USA.
>
> абе изобщо мисленето и четенето не вредят, но червеното хапче
> си боли, друго е да лапнеш синьото хапче и да сложиш розовите
> очила.

това очевадно е насочено към мене, но е толкова далече от смисъла на моята забележка към павел гигов, че ще се въздържа от коментар.

[smilie24]

Автор: val2007   
Дата:   28-10-08 18:29

Как го казваше котаракът Леополд:
"Ребятаааа! Давайте дружить!!!!"

Защо не може да се отнасяме малко по-търпимо един към друг... [beer] [beer]
По темата: Ами - влез в някой от централните магазини на "Германос" или "2be" и само гледай какво става... Друг въпрос е, че омже да се окажеш по-информиран от тях... Едва ли ги задължават да следят най-новите списания и Сайтове по темата...
----------------------
В МЕТРО съм се заслушвал в рекламното "дундуркане" на купувачите... Такива бисери не се чуват всеки ден...
Ако искаш стабилна информация и консулт - има си Фото-павилион, Фото-синтезис... При Деков...

Дата:   28-10-08 18:33

Именно с представител на един от двата Фото-нещо-си магазина имахме един ден онлайн "спор" дали трябвало да е момиче и да има снимка с резюмето...

Автор: boncho_marinov   
Дата:   28-10-08 18:38

А ти какво очакваш след като подбора става по снимка и ЕГН?

Автор: pmartinov   
Дата:   28-10-08 18:45

Gigov

Ако се опитваш да ни убедиш че ако си работодател ще назначиш първия алигатор който срещнеш едва ли някой ще ти повярва ...

:)))

Дата:   28-10-08 18:50

А "алигаторите" гладни ли да стоят? Стига да изглежда професионално и да има необходимата квалификация, знаеш ли колко ме интересува дали е на годините на баща ми и ходи с жилетка, или е на 23 и ходи с пола, по-къса от колана ми.

Аз лично не ходя по магазините за да гледам жени. Има си други места за тези цели.

Я си представи например (ама първо чукни на дърво) че те блъсне утре кола и почнеш да куцаш с левия. И от всяко интервю те гонят, щото си "алигатор". "Е, ще кажеш, това е друго. Не може да се дискриминира срещу хората с увреждания, трябва да сме хуманитарни". Така е, прав си. Ама за кои увреждания става дума? Щото аз имам едно, дето да ме интервюираш 3 дни няма да го видиш, ама ако не си сложа инсулин 6 пъти на ден съм си заминал за 1 месец. "Еееее, друго е, твоето е скрито и не ти пречи на работата". А на теб куцането пречи ли ти? Да не си се цанил за спринтьор случайно? А на онзи чичко, дето не е от най-хубавите, как точно му пречи? Да не е фотомодел?

Мартинов, знам че не знаеш че не си прав. Ама помисли първо малко. Те тез развитите страни не са стигнали там, където са стигнали ей-така. Сигурно има причина.

Публикацията е редактирана (28-10-08 19:06)

Дата:   28-10-08 18:51

Avi, правилно си разбрал/а само дето прочети пак какво си написал/а.

По темата - в технополис съм попадал на свестни консултанти, но по-често са тотални чворове.

В метро ако ми кажат 'добър ден' първо ще се очудя, после ще си погледна часовника.

В БАС в зависимост с кого говоря ще се вслушам сериозно или тотално ще игнорирам мнението. Но това е защото познавам (познавах) хората.

В магазини извън българия - същата работа - по-често ще попаднеш на смотаняк, чат-пат ще уцелиш на грамотен човек от който да научиш нещо.

Пък ако мениджъра на магазина си избира персонала само по снимка, възраст и гръдна обиколка, той губи. Не че имам нещо против красивите консултантки, ама това е магазин, не салон за масажи.

Автор: asahi   
Дата:   28-10-08 20:31

Има и свестни консултанти. Както знаете консултантите в Павилиона са много яки.

Консултацията във форума им асериозни предимства - могат да се съберат доста мнения, част от тях наистина са стойностни. Не се губи време, защото дискусията се развива сама. Днес питаш - утре е пълно със съвети.

Някои клиенти изпитват неудобство от общуване с непознати консултанти и това допълнително ги подтиска.

Да сте чули нагазини да обучават персонала? Много са малко, много е нарядко.

Автор: hotsnail   
Дата:   28-10-08 20:36

Абе гадното е че в павилиона и синтеза си имат любими марки - канон и никон

Като идеш и питаш за апарати, обективи и светкавици на сони ти викат вземи си никон или канон.

Ами ако аз не искам китайски боклуци? А искам качествен японски продукт к'фо?

Публикацията е редактирана (28-10-08 20:36)

Автор: asahi   
Дата:   28-10-08 20:39

Ми земи си Сони бе, к'во те бърка чуждо мнение? Случвало ли се е да кажеш: "Дай ми т'ва Сони да го купа!" и някой да ти откаже да го продаде?

Дата:   28-10-08 21:17

АМИ по меко го казват "ама що не вземеш тоя никон"

и аз к'фо да му кажа "щото е тояга", ама нейсе пуста културка му викам "ми прекарал съм се 'земал съм си апарат на сони".

Предполагам с олито в единия от тия магазини е подобно.

пък да аз затуй си купих апарата от ЦУМ за да не дойде някой "умник" да ми обяснява за някоя китайска измишльотина с технологии от балканската война, колко е добра.

хайде със здраве.

Автор: Нели   
Дата:   28-10-08 21:48

hotsnail, не е вярно, дори бях на последната сбирка на сони, даже извадих и аз едно сони да се похваля, защо така с лошо? [smilie5]

Когато излезем по тъмно да снимаме и ти не можеш да фокусираш, а моят китайски боклук може, тогава казвай че сме привързани към марката [smilie3]

Публикацията е редактирана (28-10-08 21:48)

Дата:   28-10-08 21:50

hostnail, нещо яко си се объркал. проверих си 2те тела, 3 обектива, 1 светкавица - всичко си е made in japan пък е от недолюбваните от теб марки.

пък щом се притесняваш от мнението на един консултант, май не си мнго убеден в избора си.

Автор: Нели   
Дата:   28-10-08 21:53

Не че имам нещо против красивите консултантки, ама това е магазин, не салон за масажи.

[smilie8]

Те масажистките по красота ли започнаха да ги избират, ужас. [smilie8]

Дата:   28-10-08 22:01

не ме приесняват просто не искам да ми предлагат нещо дето не го искам. Ако съм го искал имал съм възможност щал съм да го купя. За да си избер акаквото съм избрал съм чел и си знам какво искам.

Нели е права че в павилиона подобно отношение се забелязва в много по-малка степен но все пак не може да отрече че имат известен улкон към канони може и несъзнателно да го рекламират понякога не много подходящо.

А за фикуса на тъмно не знам да няма изненади и да се окаже че .... по добре името на апарата да е с 4 букви

Относно къде кое е произведено, не знам, аз се кефя, че на сони всичко е японско. Мисля, не знам, че в ниския клас на други марки чат пат има надписи като china, taiwan , malaisia, south korea, vietnam (поне пентакс май откриха фабрики и във виетнам и във китай наскоро, пък самасунга си го знаем) и други държави, не че нещо против имам ама все пак се кефя да пише japan и бих дла малко повече пари за това. [beer]

Дата:   28-10-08 22:03

аз предпочитам грамотен и вежлив човек дори да не е с външност на фотомодел.

фотомодели неграмотни във техномарткетите безчет.

чест пправи на фотомагазините че наемат умни хора.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.