Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Потресен съм и съм бесен !!!
Автор: Императорът.   
Дата:   24-10-08 10:51

Блокът ни осиротя - от ранна сутрин в просъница чувах рев не механични триони... когато станах, някакви говеда вече бяха повалили тополата пред блокът и я разпарчетосваха усърдно. Изхвърчах навън, кажи-речи по пижама - помислих откачената домоуправителка ги повикала... за нейн късмет, не нейна бе "блестящата" идея, нито беше наблизо - иначе щях да я пребия като бясно куче...

В този блок живея от 1982-ра, тополата бе пред прозорците ми. Красиво и величествено дърво, високо до осмия етаж. Постепенно посадихме и други дървета, но всички те изглеждаха като джуджета пред този строен и могъщ великан. Тя бе част от сърцето ми, част от чувството ми за дом. Виждал съм я как храбро устоява на десетки бури, но не можа да устои на трионите на палачите. Чест и отговорност е да посадиш дърво, радост е да виждаш как расте, колко години са нужни, за да порастне то 30 метра високо? А колко лесно е да бъде отсечено по нечий каприз?
За уточнение - тополата не бе "опасна" нямаше изсъхнали клони, отстоеше на голямо разстояние и от нашеят, и от съседният блок, нямаше НИКАКВА ПРИЧИНА за отсичането и, освен капризът на някакъв мръсен, жалък чиновник от общината, решил да симулира дейност !!!

[smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9]

Отговори на това съобщение
 Re: Потресен съм и съм бесен !!!
Автор: nik1   
Дата:   24-10-08 10:54

Редактирай израза за децата...[smilie23]

Автор: Todd   
Дата:   24-10-08 10:55

Нема по-страшно от чиновник ....!

Всъщност има - народен представител !!!

Фърляй бомби...

[smilie7]

Автор: beliot   

Разбирам възмущението ти. За съжаление и в нашия квартал е така. [smilie23]

Публикацията е редактирана (24-10-08 13:30)

Автор: jivkojj   

Не се ядосвай толкова. Това че тополата не е имала изсъхнали клони - нищо не значи. Съхнат от вътре стволовете. При някоя по-силна буря ще се разчита само на късмет някой или нешо ценно да не стои отдолу.

Специално с тея тополи шега не бива. Виетнамските общежития - това Варна ли е? Ако да - преди години пак такава "здрава" топола премаза майка с дете. По същата причина отсякоха и тополите в аспарухово - до канала където беше руския пазар навремето.

Публикацията е редактирана (24-10-08 10:56)

Автор: invoke   
Дата:   24-10-08 10:57

Обади се в "Господари на ефира", да даде отговор пред ТВ.[smilie24]

Re:
Дата:   24-10-08 10:58

Ников - какво да редактирам, бе, ти разбираш ли, че както изфучах надолу, ако мръсникът беше там, направо щях да го претрепя като мръсно псе !!! Така им се нахвърлих, че работникът, мигом спря трионът и отскочи три метра назад, с такава физиономия, все едно всеки миг щеше да напълни гащите - при положение, че ми бе ясно, че той не е дошъл на своя глава да сече, а някой го е пратил !!!
[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   24-10-08 10:59

Митко, тополите са една огромна грешка в градското озеленяване като цяло. Браво, че са я отсякли. На същите тези хора децата може да са алергични. Освен това тополата е т.нар. интензивна култура, която се развива доста бързо и турнусът и на сеч е такъв, че не може да се остави прекалено дълго време. Повярвай ми, отървали сте се от доста проблеми за в бъдеще. Освен това дървесината е по-мека от другите и с доста по-различни качества, затова гнилота, че е нямало не е от чак такова значение.

Посади два клена на нейно място(явор) и си свиркай. Тополите са за интензивни стопанства и крайречни брегове и разливи, а не за градско озеленяване [smilie24]

Автор: zahar4e   
Дата:   24-10-08 10:59

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ем, що не го наби - да ти мине поне малко яда!

Re:
Дата:   24-10-08 11:00

Напиши в google : топола падна
и ще разбереш какво имам в предвид.

Re:
Дата:   24-10-08 11:01

Бе не беее, дайте да чакаме да се случи нещо, а тогава ще плюем защо никой нищо не направи.
АМАН!

Дата:   24-10-08 11:02

Нема угодия, БОЖКЕЕЕЕ [smilie22] [smilie21]

Автор: slivenski   
Дата:   24-10-08 11:02

Тополите падат. Факт. Отвън може да изглеждат здрави, но отвътре гният и стават доста крехки. Преди десетина дни и пред нашия блок отсякоха една трийсетина метра висока топола... [smilie21] [smilie21]

Re:
Дата:   24-10-08 11:04

ФАКТ - ТОПОЛИТЕ НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ГРАДСКО ОЗЕЛЕНЯВАНЕ!

По няколко причини:

1. Цъфтежът им
2. Краткия турнус
3. Крехкостта на дървесината при такива размери

Само някой гений озеленител го е измислил на времето да ги засади в града. Сигурно е имал 2-ка по дендрология [smilie18] [smilie18] [smilie18] или е объркал вида.

Сега аз съм бясна, 'ператоре, ърм?[smilie18]

Публикацията е редактирана (24-10-08 11:05)

Re:
Дата:   24-10-08 11:10

Ивет - то има хора алергични към цъфтеж на всякакви растения - ами дай да залеем всичко с бетон !!! Защо са ни някакви шибани дървета, треви, цветя ?!?
За здравината и - не ви виждала ТОВА дърво - имало е бури, при които съседната върба е губила половината си клони, а тополата дори и не помръдваше...
Да съм посадял два клена... и кога ще станат читави дървета - когато тръгна с патерици ли?

От другата страна тоже имаше две тополи преди - отсякоха ги - за едната бях съгласен - полуизсъхнала беше - другата бе толкова далеч от паркинки, блокове, тротоари, че също бе престъпление отсичането и !!! Някога чужденците се дивяха на София колко зелена била, сега какво остана? Кога сте видели за последно да се посаждат масово дървета някъде в тоя град? Да не говорим колко от посадените дървета оцеляват и колко години са нужни, за да порастнат - ама отсичането на дърво става за минути... [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: likeduh   
Дата:   24-10-08 11:11

имперо забий 3 кола доматени ...и ще имаш салатка чудна...

тополите наистина не са за града..факт

Re:
Автор: nik1   
Дата:   24-10-08 11:13

Императорът. написа:

> Ников - какво да редактирам, бе, ....

"...дано отрепките от Виетнамските общежития с брадви насекат децата му..."

Ето от това нямаше нужда...

Автор: slivenski   
Дата:   24-10-08 11:15

Ех, Императоре! Никой няма доживее да лежи под сянката на дървото, което е посадил... Освен, ако не го стори, когато е на 20... Но тогава май на никой не му е до садене на дървета... Ърм... [smilie21] [smilie21] [smilie8]

Автор: Минко   
Дата:   24-10-08 11:16

Пич, радвай се, че са я отсекли, няма по-голяма простотия от залесяването със хибридни тополи из градовете.

Масова практика измислена навремето от болните соц. мозъци. Предполагам, че това се е практикувало защото тополата расте бързо и резултата от соц залесителните акции е бил видим след сравнително кратък период:)
Но никой не е помислял че тези хибридни тополи(да не се бъркат със прекрасните бели и черни тополи които все по рядко се срещат покрай реките) имат живот около 30-40 години.
И освен че побъркват хората със алергии, са изключително опасни тай като при малко по силен вятър може да се сгромоляса върху нищо неподозиращи хора или в най-добрия случай да смаже паркираните около нея коли.
Така че колкото по бързо разкарат тия тополи и засадят на тяхно място други дръвчета(кестени, чинари, явори и т.н.) толкова по-добре.
В Пловдив проблема с тях е огромен щото ги има къде ли не, особено покрай Марица и напоследък гледам падат за добър ден:)

Така че иди да благодариш на тия дето са я разкарали, щото най-вероятно са спасили твоя живот или този на колата ти[smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   24-10-08 11:17

Автор: nik1
Дата: 24-10-08 11:13

Императорът. написа:

> Ников - какво да редактирам, бе, ....

"...дано отрепките от Виетнамските общежития с брадви насекат децата му..."

Ето от това нямаше нужда...

Един чиновник когато и да го утрепеш винаги си закъснял......

[smilie19]

Re:
Дата:   24-10-08 11:18

Поне можеха да се поинтересуват от МНЕНИЕТО на хората, които ЖИВЕЯТ в съседство !!! Ами те утре могат да изкоренят и лозите пред блокът, защото се въдели оси, които се хранят с гроздето, да изсекат и кестените на съседната китна уличка, защото някой паднал плод можел да нашока меката главичка на някое дете, да залеят с асфалт и градинката, защото можело да се завъдят кърлежи в същата !!! А че София, погледната от Витоша, прилича на море от смог, че вече няма какво да се диша, че кислород не е останал, това няма никакво значение !!!!

Re:
Дата:   24-10-08 11:21

slivenski, да така е. Това е китайска поговорка, ако не се лъжа и ми е много любима. Аз на 20 посадих, ама дали на сянка ще се лежи или круши ще се берат все тая [smilie18]

Чакам опиянителната магнолия да стане голяяяямо, голяяяяяяямо дърво и да се спи в сянката му.

Sakura

Re:
Дата:   24-10-08 11:24

Минко - някога тук са били къщи и тополата е засадена от някой в дворът му... не знам дали е била хибридна или не - но беше яко дърво и съм сигурен, че нямаше да падне - много бури е видяла.
За алергиите - казах и по-горе - някои хора са алергични и към растежът на тревите - тогава да залеем с асфалт всички градинки и паркове ли? Ами да се лекуват - 8% от хората може и да са алергични ( съчувствам им) и да точат сополи 1-2 седмици - ама другите 92% искат да им е зелено и да дишат поне малко по-богат с кислород въздух !!!

Дата:   24-10-08 11:25

Императоре, мисля, че е по-добре да спреш преди да се изложиш много. Гледай си борсите, а ние ще се грижим за дърветата. Кой и за чий би си посадил топола в двора? Някой соц. големец ще да е. [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Хората ти обясниха, а в т.ч. и аз, че това са бързорастящи видове и са на около 30-40...

Офф, както и да е. Ко се занимаам и аз тука, ми не си гледам работата [smilie4]

Публикацията е редактирана (24-10-08 11:26)

Re:
Дата:   24-10-08 11:26

И да се поинтересуват от мнението на живущите - ще се намерят няколко такива да реагират както ти - ще спрат сечта. И после. След 2-3 год. като се забрави, ще дойде буря, и някой може да изгори много лошо, даже безвъзвратно.
По-добре навреме отколкото след нечие погребение да рзчистват клоните.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.