Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 вечерен час
Автор: papi   
Дата:   13-10-08 00:14

[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: вечерен час
Дата:   13-10-08 00:15

"22:00
Връщат вечерния час
Забраняват късите поли и татуировките в клас

Край на дискотеките и нощните запои. Децата ще имат вечерен час. Всички ученици трябва да са се прибрали по домовете си до 22 часа. Това е една от драконовските мерки, с които просветният министър Даниел Вълчев ще затяга дисциплината в училище.
Всеки, който види весели тийнейджърски компании по късни доби, може да звъни на тел. 112. Полицаите пък ще връщат купонджиите на родителите по домовете. Ако майките и бащите не контролират децата си, ще отнасят санкции.
Родителите са длъжни да пращат децата си в клас в приличен вид. Табу са дълбоките деколтета и татуировките на видими места по тялото. Неприлично облечените младежи ще бъдат гонени от час, категорични са от просветното министерство. "
из вестник стандарт брой 5661 от 13.10.2008

Дата:   13-10-08 00:17

"Даниел Вълчев мисли драконовски мерки за затягане на дисциплината
Сбогом на дискотеките
Гонят младежите от училище за дълбоки деколтета и видни татуировки

Стоенето по градинки с бира в ръка да се забрани на младежите и девойките под 18 г., предвижда проектът на новия образователен закон
ФОТО ГЕОРГИ НИКОЛОВ
Край на ученическите купони и нощните скитания с весели компании. Деца и тийнейджъри трябва да са си вкъщи до 22 ч. Това предвижда проектът на новия закон за училищното образование, над който в момента работят експерти от просветното министерство.
Тийнейджърите да се простят с дискотеките и разходките по улиците до навършване на 18-годишна възраст, обмислят хората на Даниел Вълчев. След 22 ч на младежите ще им е разрешено да са навън само ако са придружени от родителите или настойниците си. За дисциплината на децата трябва да следят както полицията, така и общинските власти, обясни зам. образователният министър Кирчо Атанасов. Той допълни, че и стопаните на нощните заведения ще бъдат държани под отговорност, ако се опитват да печелят от децата и им сервират през нощта.
Документът, писан от хората на Даниел Вълчев, предвижда драконовски мерки за дисциплината в училище. Днешните хлапета ще влизат в клас по правилата на техните майки и татковци - с униформи в елитните гимназии, без натрапчиви бижута и грим и ще получават оценка за поведението си.
Девойките вече няма да могат да демонстрират дълбоки деколтета и къси поли. Ако учениците не изглеждат прилично и подобаващо в училище, ще бъдат отстранявани от занятия, категоричен е новият закон. Младежите ще могат да се върнат в час само ако спазват по-строг дрескод.
Под "прилично облекло" разбираме нищо прекалено разголено и предизвикателно, поясни формулировката зам. образователният министър Кирчо Атанасов. Като неприемливи за класните стаи от МОН определиха и пиърсингите, които красят всеки втори тийнейджър, както и татуировките на видни места по тялото. Наказвани с отстраняване ще бъдат и хлапетата, които не носят училищните си униформи, въпреки че са им осигурени от школото.
Новият образователен закон ще забрани и носенето на религиозни символи в училище. Текстът касае не само забрадките на мюсюлманските момичета, заради които преди години избухнаха скандали в родопските села. Забраната ще засяга и всякакви други натрапчиви знаци за верска принадлежност.
Така например и ако ученикът носи кръст на врата, той трябва да е малък и да е скрит под дрехите. Все пак образованието у нас е светско, а не религиозно, коментираха от образователното министерство.
Нарушилите стриктния правилник ученици ще бъдат наказвани по нова система.
За първи гаф хлапетата само ще бъдат мъмрени от класния си ръководител. За повторна грешка обаче на малчуганите ще им бъде възлаган общественополезен труд. Децата могат да помагат в почистването на училището или двора му, предвиждат от просветното министерство. Според новия закон непослушните ученици ще бъдат гонени от час за нарушаване на дисциплината. Лошото поведение в час ще лишава дори и отличниците от стипендиите им.
Санкциите обаче няма да бъдат налагани на малките без знанието и участието на техните родители. Майките и татковците ще бъдат привиквани в школата при всеки гаф на наследниците си. Целта е учителите и семействата да действат в синхрон при решаването на проблема.
Законът на образователното министерство обаче предвижда и мерки срещу безотговорните родители. В особено тежките случаи държавата може да задължи родителите на калпазаните да посещават консултации при специалист заедно с децата си.
Все още не е ясно обаче дали строгата система ще влезе в действие, или всичко в школата ще продължи постарому. Документът тепърва ще бъде обсъждан в Министерски съвет, както и в парламента. В случай че бъде приет, може да започне да действа още от новата учебна година, коментираха още от МОН."
от същия вестник

Re:
Автор: exile   

тоя тъп ли е, или просто е забравил, че вечерен час и сега си има?

Автор: Ginka   

Защо се чудиш,знаеш ли на какво е запрличало по училищата?[smilie2]

Автор: tonevjr   
Дата:   13-10-08 00:18

[smilie18]
Всяко чудо за 3 дни....в някоя цивилизована държава може и става,но не и в Бг....

Дата:   13-10-08 00:19

а може би не се е сетил, че е забравено да се пие по обществени места, в частност градските градини [smilie10]

абе... тея кой ги ражда, честно, тва някъде специално ги гледат да станат министри. отделен биологичен вид са тея. Ай...

Re:
Дата:   13-10-08 00:20

не забравено, ми забранено.
на всички, независимо от годините.
мен са ме спирали за бира. трябваше да и сложа черна торбичка да не се вижда какво пия, както и навън правят.

Автор: djogata   
Дата:   13-10-08 00:22

Ми то тия забрани повечето са си в сила и без това, както и другите отбелязаха - просто няма кой да се хване да следи дали се спазват

Автор: tonevjr   
Дата:   13-10-08 00:22

Мдааа....и мен са ме спирали,че карам колело от неправилната страна на улицата,но не в България...[smilie18]

Re:
Дата:   13-10-08 00:29

мен една вечер сериозно си ме мъмри охраната на пешеходния мост в Пловдив. ма и аз не, че не знам, че е забранено, ма в 12 вечерта там никой няма и аз си въртях бавно кръгчета. даже не фучах. прав беше де...

а по училищата като оправят чиновете тогава да дойдат да обясняват как да се обличат учениците. Мама им мръсна, до 12 клас седяхме на чинове за хора 1.60 високи, гърба ми изкривиха.

Автор: джъмбо   
Дата:   13-10-08 00:47

това с тийнове дето се наливат публично с бира май само у нас съм го виждал...

Автор: tochnia   
Дата:   13-10-08 01:31

Хаха.. не е само у нас...

Наскоро в една малко по-европейска от нас държава видях четири тинейджърки на 16-17 години да си предават и пият последователно 750мл. шише от местната ракия [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Естесвено на улицата, след 10 вечерта [smilie8] [smilie8]

Автор: тьма   
Дата:   13-10-08 06:57

страхотно, ако стане - ще е най-после нещо умно , което е решено от този министър

точно драконовски мерки са нужни в днешното училище, за да влязат нещата в релси[smilie24]

Автор: мара   
Дата:   13-10-08 07:47

ми то ежко е прав. тва и сега е забранено...[smilie18]

Автор: hash   
Дата:   13-10-08 07:51

хаха, те не могат да ги вкарат в час изобщо, пък щели да ги гонят от там ако не са прилично облечени [smilie18]

Автор: мара   
Дата:   13-10-08 07:55

оф, пардон-не ежко, а exile...ма да не се редактирам, поправям се в отделен пост[smilie5]

Автор: Stoychev   
Дата:   13-10-08 08:41

Хаааааха...
Вярвате ли, че ще стане?
Учителите вече ги е страх да се скарат на тази напаст.
Тъкмо миналата седмица четоха заповед, в която се забранява гоненето на ученици от клас, освен в случаите, в които ученикът носи хладно или огнестрелно оръжие. Значи татуираните остават в час. [smilie5]
Това за пуберите с бирите наистина е грозно. Наливат се съвсем безцеремонно не само в парка, а из целия град и то посред бял ден. Да не говорим, че тази пролет видях две малолетни лесбийски да се млящят и да лочат бира баш до входа на НДК.[smilie10]
Полицаите не ги ебе. Непълнолетни познати са ми разказвали как като полицаи влязат в заведението им казват до 20 минути да са изчезнали и това е.

А образоването ни е завидно. Вече втора седмица не караме английски език (основният ми език) и информационни технологии, как я мислят тази работа, не знам. [smilie23]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   13-10-08 09:02

Сега, може и да е било забранено, но да не е имало някой отговорен да гледа дали се спазва. За късите поли и деколтетата де да знам... Ама за наливането с бири и др. по градинките съм за. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   13-10-08 09:54

Само бой ги оправя пуберчетата. Ама як. [smilie21]

Автор: IvcheTo   
Дата:   13-10-08 10:04

аз съм ЗА... и униформи и вечерен час и куп още мерки ... баси разпуснатите алкохолни петна се разхождат по училищата

Автор: Marillion   
Дата:   13-10-08 10:54

Едно време най-тежките случай (като мен) бягаха 30 обиколки на училишния двор в голямото междучасие с една закачалка от физкултурния салон.

Бяхме луди, ама това вече на нищо не прилича. Не помня някога да сме отговаряли на учител или да ги заплашваме с физическа саморазправа.

Униформи трябва да има и то във всички училища. Можеш ли да разбереш кой е ученик и кой не в едно кафе.

Като станат на 18 ако искат да серът на улицата. До тогава ще тряя се съобразяват.

Най-лошото е, че правила има, но няма кой да съблюдава тяхното спазване.

Автор: IvcheTo   
Дата:   13-10-08 11:02

не казвам ,че сме били кротки агънца - луди бяхме по цялата глава , ама имахме респект и уважение към учителите( не че не ги правихме луди - ама като ни скръцнат малко и се кротвахме) а сега изобщо не ги вълува факта ,че има преподавател ... или че трябва все пак да научат нещо за себе си ... ама поне ЧИСТОТА ще има много кадри ....

Автор: KAISER.SOZE   
Дата:   13-10-08 11:07

и аз съм за униформи. много е разумно. тук(англия) до 16-17 са с униформи, ама са хубави, не като нашите едно време. различни са за всяко училище.децата си ги носят с кеф.а и спестяват грижи на родителите.
вечерен час май няма, но е забранено да се сервира(и продава) алкохол(и цигари) под 21. възраста се удостоверява с ID.

Автор: kaff   
Дата:   13-10-08 11:58

Те и за фотографи ще го въведат. Кат те хванат че си снимал некоя девойка под 18г. след 22ч. на ПРОКУРОР и заминаваш[ezik] [beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.