Автор: deniac
Дата: 05-10-08 21:32
Да, Гената се е сетил точно. Трябва ми за смяна на Hot mirror филтър пред матрица, но на сапунерка.
В час съм достатъчно с ДСЛР-ите и конвертирането им, за тях има варианти. Там най-малкия проблем е със смяната на филтъра, проблемите са далеч по-сериозни с автофокуса и с обективите. За няколко сапунерки (G-серията на Канон например) също има в магазина риплейсмънти. За повечето сапунерки обаче няма на готово стъкла.
Донесоха ми най-прочутите камери с IR чувствителни матрици и сега съм захванал една от най-известните със Sony 1/2" 2.11Mpix матрицата (в Olympus C-20x0 серията и Nikon 900/950 се слага).
Дебелината на стъклото е доста важна, за да се гарантира мин. фокус, както и безкрайност. Изчислил съм го.
Имам варианти с две предметни стъкла за микроскоп, но тях ще ползвам, ако не намеря по-добро.
Стъклото ми трябва да е от две успоредни равнини. Трябва да е доста чисто, ествествено. Има превъзходни супер чисти предметни стъкла, но не ми стават по размер.
Стъклата за ДНК анализ например са с впечатляващи параметри и са по няколко лева едното, а обикновените предметни стъкла са по няколко стотинки едното. Ясна е разликата в качеството.
|
|