Автор: bezobraznia
Дата: 06-03-09 20:10
Благодаря за линка, но НЕ Е точно така.
в комплекта на скенера който е продаден липсват компоненти които предлагам аз със него. Картата, която е включена е SCSI1, a не SCSI 160. Както може би забелязваш скенера се изпраща не случайно само до щатите. Най-икономичният транспорт на такъв скенер до БГ струва около 60 щатски долара.
И ако предположим, че скенера е окомплектован със същите компоненти, които предлагам аз със него как излизат нещата?
Ето така:
цена на скенер: 151 долара
151 долара + 9,8 долара (6.5% мито) = 161,8 долара + 32.3 долара (20% ДДС) = 194.1 долара
+ транспорт: около 60 долара (USPS economy international) = около 255 долара, което по курса на деня (1,55 долара за 1лв) = около 395 лева. тоест като резултат какво се получава:
В моя вариант: Коментираш цената, четеш обяснения, гледаш снимки сканирани на него, гаранция, че всичко работи перфектно. както съм писал по-горе при желание мога да сканирам лента на желаещите купувачи. при желание може да тествате скенера лично и т.н...и чак когато сте сигурен че искате да го закупите го купувате с опция да видите какво купувате, може и сами да си го тествате преди да го заплатите.
В случая от линка: Купувате скенер за 400 лева крайна цена, като нито го знаете как работи, нито как е експлоатиран. идва със по-малко компоненти. скъзи картата може да се ползва единствено и само със скенера, докато към моята може да се закачи скъзи диск (с какъвто разполагам и е 18гб/10000оборота Фуджицу за желаещите) Всичко това трябва да се заплати предварително. И да не дава господ ако нещо не е както трябва може да ви върнат парите в седем дневен срок и то без транспортните разходи, тоест ще имате един път 60 долара загубени и след това загубени парите които вие ще платите за път до щатите. освен това никой няма да ви върне митото и ДДС-то което сте заплатили... И още един фактор: това е обявено само за Америка. Тоест тази обява не е валидна за Европа и вчастност България. Освен това там забелязвам голям проблем. Написано е че би било добре скенера да се обдуха със въздух преди да се ползва. Но не са написали че праха е най големият враг на този тип скенери и веднъж зацапан (както предполагам е) чистенето е много трудно и скъпо и с просто обдухване няма как да се получи...
Да продължавам ли?
и една молба ... ако ще ми спамите темата за продажба със необмислени линкове, които само ще объркат евентуалните потребители, моля престанете, защото нямам време да се обяснявам като по-горе и да описвам всичко в моя защита. Смятам се за сериозен човек и много държа хората да НЕ останат със друго впечатление.
Благодаря!
|
|