Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Минало и си е заминало
Автор: qweasdzxcrfv   
Дата:   24-09-08 22:58

Много капризен купувач съм.Търся фотоапарата с латинското му име колкото се може по- и най-запазен.Като нав както се казва.Не се интересувам много от допулнителни неща дори и от калъфа, по долу ще обясня защо.Да е ако може с Helios обектива.

Имам такъв вече но го разглобих в опит да поправя заседналото "перде"(така аз наричам тези платени неща които пропускат светлина за да се освети лентата) и накратко неможах да направя която и да е от двете ми цели.
Ако може да ме напътствате за следните неща:
1:дали ще е по добре да го ремонтирам моят
2:дали може да ми дадете информация за някой който поправя такива фотоапарати в София
3:или цената на запазен и ремонта е еднаква и най-добре ще е да...?

!!!само да отбележа че с моят(разваленият) Зенит са снимани само 2 ленти през неговият живот(сравнение за запазеноста на фотоапарата който търся!!!

за контакти с мен или чрез форума или НАИ НАДЕЖДНОТО Е ЧРЕЗ СКАИП - cekocifonq - е скаип името а прякора е - SMOKEN.Аз съм запален млад фотограф.Най-любимото ми е макро снимането с "танкове"(именно този тип фотоапарати, най-много зенит по подразбиране)

[smile] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Купува Zenit 12xp и приема съвети
Автор: GenaDP   
Дата:   25-09-08 01:23

Не се мъчи, купи си Практика и мирясай.

Автор: ilkoks   
Дата:   25-09-08 07:38

зенит е производстство на СССР а него го няма от 20 години.Всяко перде за това време е остаряло а и лепилото с което е залепено е заминало и така с всеки Зенит.Вземи си Практика и си реши проблема.Хем метална хем с по-вече скорости и овективите са по добри.Вервайте ми!

Автор: batdin   
Дата:   25-09-08 08:16

Аз купих практически неупотребяван за 30 лв (според мен доста изгодно),казвам го не защото го продавам,а защото искам да знаеш,че може да се намери.

Автор: El_Fuego   
Дата:   25-09-08 10:40

Послушай Гената и не се занимавай с осакатени недоразумения, каквито са Зенитите. В базара има чудесни Практики за 50-60 лв. Ако ти се дават 120 мога да ти предложа и по-добра алтернатива за същата система обективи на М42.

Автор: go4o   
Дата:   25-09-08 10:57

има6 Л.С.

Автор: turntablism   
Дата:   25-09-08 11:58

ясно че практиката е по добра.. но разберете човека, той си иска зенит'а.Млад е и може би с този зенит се запали по фотографията нека да си намери нов или да си поправи този и да снима известно време, да му се нарадва както се казва. [smilie24]

Автор: El_Fuego   
Дата:   25-09-08 18:16

На Зенит няма какво да му се радваш, само връзва ръцете. Скоростите са му само от 1/30 до 1/500 с. Синхронизира със светкавицата на 1/30. На Практиката са 1 с - 1/1000 с, а синхронът е на 1/100.

При интерес мога да предложа апарат със скорости 4 с - 1/1000 с и два режима на мерене (Average и Spot).

Автор: lipostok   
Дата:   25-09-08 18:19

Предлагам Зенит ЕТ с обектив, перфектен, като нов, без драскотина. Цена - 50лв.

Автор: miton   
Дата:   25-09-08 18:38

съвета ми е да си купиш практика, не се занимавай с глупости, аз моя зенит го трампих за 5литра боза и съм много доволен от сделката[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: lakosta   
Дата:   25-09-08 19:08

и аэ имах ЭЕНИТ наложи се да го поправям - пръснах пари -нищо не стана и си вэех ПРАКТИКАТА,която сега продавам - единия обектив е от ЗЕНИТА - ПАКТИКА Е ПО ДОБРЕ ![smilie3]

Автор: fotorafi   
Дата:   25-09-08 20:11

Започваш с Зенит! Мъкнеш го по планини, на плажове с пясъчни бури,дъжд и сняг те вали! Просто си дал 30-40 лв. които не са пари вече и не ти е жал ако го потрошиш!!!После след година го трампиш за 5 бири и си търсиш нещо по-така...[beer]

Дата:   25-09-08 20:27

Зенит е най простият апарат.. и може да се поправи доста лесно, изисква само малко познаване и умение.няма супер фини механики по него има едно просто перде от което всички се страхуват, а то е толкова просто че не е истина.да снимаш с ограничени скорости може да е недостатък но по този начин се развиваш.докато човека сам не изпита нужда да снима с по разнообразни скорости сега ако се сдобие с тях няма да види кой знае каква разлика и полза.Дайте възможност като всеки от вас и той да си започне с зенита...и както каза фоторафи не те е жал за него намира се на ниска цена и всеки иска да се отърве от енго така че без зенит няма да остане този който го желае :)

Автор: miton   
Дата:   26-09-08 01:14

Тва да не е форум за мазохисти......зенит......[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Дата:   26-09-08 01:57

Който обича да снима би изтърпял всичко за да снима:)снимам с зенит от много време и досега никакъф проблем не съм имал...Имах един друг с развалени пердета, него си го поправих и сега работи и той...Ясно който има пари ще снима с никон или канон но този който няма.. ами за него е зенит'а и може да направи доста добри снимки с него :)

Автор: qweasdzxcrfv   
Дата:   05-10-08 10:51

ако може някой от модераторите да изтрие темата защото вече не е валидна, и защото незнам как да я изтрия

Автор: юнга   
Дата:   05-10-08 12:30

Зенитопатията е лечима. Дори и с Практика.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР