Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 продавам Fortron 70-210/4.5 M42 - 80лв.
Автор: Synthy   
Дата:   20-12-07 14:26

има една малка драскотина на челната леща (на снимка не си личи). В момента е със свалена задна капачка. Почистван е и смазван от Зентекс като го купих. изцяло метален е, върви "мазно", според мен солидна изработка. Ползвал съм го 3-4 пъти. Имах идеята да го слагам на цифров никон, но нещо не ми допадна как се работи по този начин (с преходник). Сега просто си седи и заема място, едва ли ще го ползвам някога. Лошото е, че загубих винтчетата на задната капачка (трябва да се сложат, но не ми се занимава да го нося при наско на дондуков). Като изключим махнатата задна капачка, всичко му е ОК.

цена: 80лв.
тел: 0898/ 51-18-17
e-mail: simo[smile]alog-bg.com
Симеон

от София съм.
При интерес ЛС, и телефон (предпочитам телефон, нямам интернет в къщи и по празниците няма да влизам).

Отговори на това съобщение
 Re: продавам Fortron 70-210/4.5 M42 - 80лв.
Автор: bebop   
Дата:   20-12-07 15:02

Аз пък си помислих, че захранване продаваш...

Автор: Spartan   
Дата:   20-12-07 18:00

А би ли обяснил защо значи е махана задната капачка?Вече 4 /четири/ обектива ми се предлагат в този форум на които "всичко им е в ред",а като се срещнем и ги сложа на апарата - винетиране до гъзосъдиране!!!Явно са барникани и са загубили юстировка.Много майстори-оптици се навъдиха,а нито един не ползва колиматор да речем...!Да не е и твоя обектив така "ремонтиран"?

Дата:   20-12-07 19:02

Заданата капачка я свалих аз, защото имах болната идея да ми направят нова с никонски байонет. Не намерих фрезист да ми направи каквото искам, и така си остана (поради загубени винтчета). Почистван е от Центекс, както казах, след него никой не е пипал. Преди това незнам дали е бърникан, купих го от фобо.

Дата:   20-12-07 19:05

Въпросната капачка е с резбата М42, ако не е модифицирана, по никакъв начин не нарушава оптичната схема, а тя не е. просто някой трябва да я завинти с подходящите винтчета.

Автор: ivan.draganov   
Дата:   20-12-07 19:49

аз ползвам подобно варио ,много добре се представя на филм,въпреки 4е е в не особено добро състояние!за пореден път се убедих ,4е прашинките по опти4ната 4аст не влияят толкова върху изображението.като мм е много готин обектив за потрети например.вероятно ако успееш да го сглобиш отзад и снимаш ще имаш успех!БУТ[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР