Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Висококачествен печат с домашен фотопринтер цяла тема / IDA
Автор: david59   
Дата:   10-02-12 20:19

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,[beer]

Re: Висококачествен печат с домашен фотопринтер цяла тема / IDA
Дата:   10-02-12 20:26

Тъй като съм блокиран от човека с висококачественният домашен принтер IDA -редно е да се продължи темата!Пишете,за това дали трябва някой да вземе 130 или 120лв за да Ви научи на нещо което го има като описание/инструкция за работа към всеки принтер/домашен или служебен/![smilie22]

Автор: da.fo   
Дата:   10-02-12 22:50

Ако има кой да му ги дава - да ги взема. Не ме е задърпал за джоба [smilie3]

Автор: uri64   
Дата:   11-02-12 00:56

Разправят, че "Луд умора няма". Вярно било [smilie23]
Автор: asenr   
Дата:   11-02-12 01:06

Не всеки грамотен да чете е грамотен и технически. Доста често се налага някой по-грамотен да обяснява. А отделените за целта време и усилия не виждам какво лошо има да бъдат възнаградени по някакъв начин. Дори е напълно нормално това да се случи. Какво да е възнаграждението е въпрос на договорка между учителя и ученика. Сеирджиите може и да имат мнение, но то не е определящо.

[smilie21]

Автор: next_time   
Дата:   11-02-12 01:11

Асен е принципно прав.
Юри принципно не е.
А ИДА е супер неприятна муха.
Автор: phil   
Дата:   11-02-12 01:16

Виж, просто си много краен. Ето, аз не съм на крайно противоположното мнение, прав си от една страна, но има и други аргументи. Не става въпрос за домашния принтер, а по принцип – има случаи, когато в никое ръководство, още повече в кашите в нета няма да намериш това, което може да ти покаже и те научи някой, който е наистина го може. Ама ние сме си такива – „он че ми каже на мене...“ За 10 минути някой може да ти светне нещо супер важно като връзки и логика и майсторлък, за което и седмица и повече няма да ти стигне. А някой може и въобще да не стигне до там. А за 130 - те лева, ако приемем че човека наистина може и знае нещо, защо за това да не се плаща, а за например обектив, чанта, или тенекеджия за колата – да се плаща? Освен това по-голямата част от цената на услуга, стока или например за кръчма е за това, че някой го е измислил и е могъл да го направи добре отвсякъде, а не материала в стоката или обзавеждането на кръчмата. Разлики има от земята до небето – защо човека наистина да не може да покаже нещо изключително или различно, за което представи си не се сещаш? Не може без да си видял за какво става въпрос да скачаш и го наричаш смешник.

Едно време в соца бачках в един завод имаше оборудване известна германска марка да речем на Сименс. Главния механик, да речем Иван – супер специалист от 20 години по Сименс, много добър наистина. И някакво ново поколение Сименс машини идва за монтаж, заедно със някакъв специалист да обучава. Всички на курса, само Иван не идва. Бе Иване де си, що не идваш, човека показва, нови работи има – а Иван – бегай оттука бе, те (от Сименс) ще ме учат мене на Сименс, е има книги с машините...

Дата:   11-02-12 01:21

Що да не съм принципно прав, като мисля точно като Асен, който пък е принципно прав[smilie11]
Дата:   11-02-12 01:24

В допълнение към phil - принципно да изпечаташ добре един кадър от фотошоп на мастилено-струен принтер не е просто като да натиснеш съответния бутон. Има си доста неща, които трябва да се вземат предвид...
Дата:   11-02-12 01:33

Асен се изказва принципно без да влага лична позиция, което дава усещане за обективизъм.Ти изказваш някаква лична позиция подкрепена с палци.Мисля че разликата е повече от очевидна.

Ако темата беше пуснато от някой друг едва ли щеше да и се обърне толкова внимание.Просто ИДА си е дразнещо парче и с постовете си в други теми повокира съответното отношение в неговата.
Дата:   11-02-12 01:57

Ми постовете на Давид 59 в оная, другата тема, също бяха доста лични и бая далеч от принципността...
Даже бих казал, че звучеше доста неуравновесено..

Иначе не им знам историите нито на единия, нито на другия [smilie7]
Автор: pomstar   
Дата:   11-02-12 03:27

сашо, излагаш се. друго няма какво да ти кажа
Дата:   11-02-12 12:08

Да не стане грешка – тука дето го написах това горе – не става въпрос конкретно за ИДА – нито го познавам, нито съм чел постовете му и коментарите му. Ако автора на темата го познава или има лични негативни впечатления, това е друг въпрос. Или ако е виждал какво предлага ИДА и според него е ала-бала.

Ама той пита само – „дали трябва някой да вземе 130 или 120лв за да Ви научи на нещо което го има като описание/инструкция за работа“. Освен това тук в базара многократно съм виждал как някой продава и се разделя с техника само защото му трябват пари. Може пък на човек да му трябват пари и да може да продаде единствено нещо което умее. Пак казвам – изхождам от това че човекът е читав и наистина предлага нещо, което ще свърши работа.

Дата:   11-02-12 12:39

Павле, изразил съм ясно личното си отношение, към конкретния човек.Какво си мислиш ти по въпроса въобще не ме вълнува.

Въпроса колко е полезен и каква е цената на обявения курс също въобще не ме вълнува.Не ме вълнува и причината поради която някой друг не харесва ИДА и се заяжда с него в темите му или дори пуска отделни теми за заяждане.
Дата:   11-02-12 12:50

и още нещо - и мене ме дразни нещо в обявата на ИДА, че иска пари за нещо, което може да пусне като съвет във форума, аз бих направил така. И този и чуждите форуми са пълни с теми където някой показва нещо постигнато с много труд и можене.
Никой не каза нищо за това, а само: защо да взима пари, имало го в ръководството, фактура щял ли да даде.
Но както казах, не познавам човека и не му знам положението. Трябва да има малко толерантност и разбиране, а не веднага "смешник". Иначе държа на това, което писах по тази тема - да можеш нещо повече струва също пари, може би не по този начин и не тук.

Дата:   11-02-12 13:00

Ами Сашо, след като сам казваш, че изразяваш лично отношение към конкретен човек и нищо друго не те интересува, недей да квалифицираш това или онова мнение като принципно или не, защото в този случай и твоята позиция е лична, а не принципна...
Дата:   11-02-12 13:05

phil написа:

> и още нещо - и мене ме дразни нещо в
> обявата на ИДА, че иска пари за
> нещо, което може да пусне като
> съвет във форума, аз бих направил
> така.
>

Темата за печатането е доста сериозна и сппоред мен трудно би се изчерпала със съвет от няколко реда или дори няколко поста във форума. Освен това съм 120% сигурен, че и тема с безплатни съвети да беше пуснал, пак щяха да му наскочат една сюрия форумни капацитети и да го оплюят. Справка - последните няколко страници от която и да е тема по технически въпрос във форума [smilie5]
Дата:   11-02-12 13:09

Да не говорим, че в темата на ИДА самият давид59 "принципно" се възмущаваше от това, че въпросната тема не отговаряла на правилата на форума. Да не би тази тема тук да го прави? Най-малкото е в грешен раздел [smilie18]
Или може да сме принципни в определени слумаи, а в други - не?

Обаче определено не мисля, че да си прекара уикенда човек в обсъждане на този "казус" си струва..

Публикацията е редактирана (11-02-12 13:10)
Автор: neqixolvtp   
Дата:   11-02-12 15:29

Темата вече наподобява трагикомедия от Шекспир.
Вероятно uri64 е роднина на господина, който предлага уроците или ще вземе комисионна от далаверата. Принтера не струва 150 лева, а Вие искате 130 лева. И колкото да се опитвате с тая реклама, не Ви ли стана ясно, че няма такова нещо като качествен печат на евтин принтер. Големи хора сте, а станахте единствено за смях.
Дата:   11-02-12 16:01

Юри моята позиция е лична.Това се изразвява ясно с израза "ИДА е страшно неприятен".Напълно лично нали?
Твоята позиция се изразява с "Луд умора няма [smilie23] " насочен към автора на темата и е .... Принципна?Ти не познаваш ИДА и опонента му но си принципно сигурен че единия е луд а другия е готин.
За да няма съмнения - моята позиция спрямо ИДА не е изградена от темата му за принтирането.Това е човек които е с краино неприемливи за мен възгледи във всяка една насока (политика, религия, наука, социална сфера и всичко за което може да се сетите).Всичко което е писал в този форум и аз съм успял да прочета е довело до там че спрямо него нямам никаква толерантност.Абсолютно лично.Дори да реши да си дари бъбреците и костния мозък за спасяване на нуждаещи се все ми е тая.Един напълно непобиращ се в мирогледа ми човек.Абсолютно лично.Ако успея да преглътна идеята че мога да толерирам подобни хора сигурно бих преглътнал и лайно, даже с по-голяма лекота.
И за да е ясно че найстина КРАЙНО не понасям човека за който става въпрос в точно този момент изтривам от тел. си указател твоя номер и този на Павел.Не че вас това ви бърка по някакъв начин но е МОЯТА ЛИЧНА позиция по въпроса.

Дата:   11-02-12 18:42

Най-после свободно място за изразяване на мнение!Урко64 погледни къде е раздела на тази IDA и тогава пиши за грешния раздел!Най-много се радвам от факта,че стана пълно изразяване на всякакво мнение и най-вече-курс няма да има!Трябва някой да не е добре с главата,че да даде сумата на този юнак да го научи да прави снимки на принтер от който както и да го настройваш с курс или без курс,ще ти принтне едни и същи снимчици!Така е!Колкото и да не му се иска на някой!!![smilie10] [smilie9]

Дата:   11-02-12 23:51

david59 написа:

> на принтер от който както и да го настройваш с курс или без курс,ще ти принтне едни и същи снимчици!Така е!

Може иначе да си прав, но ей тука ти е грешката - и 1 % вероятност да има да не принтне точно едни и същи снимчици, не може да се изказваш в стил типично за нашите географски ширини "жираф такова животно нема". Ако не си видял с очите си. Който и да е ИДА. Въпреки че може би си 99% прав.
Тази тема наистина е безсмислена и не си заслужава да се занимава с това човек в събота, съжалявам че се обаждам изобщо.

Автор: asenr   
Дата:   12-02-12 11:05

https://photo-forum.net/static/forum/2012-02/jvoj2567.JPG

Автор: wildheart   
Дата:   12-02-12 11:31

...за да Ви научи на нещо което го има като описание/инструкция за работа към всеки принтер/домашен или служебен/....

за текст да ... ще печаташ
ама да си мислиш ,че да печаташ фотография ШИДьоВъР
ще минеш само с упътването [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
и с това си мнение да гърмиш из форума...[smilie21]
ай да не ползвам лоши определения
Автор: IDA   
Дата:   27-02-12 20:56

Виждам, че интересът към моята обява се вихри с пълна сила, типично в духа на цитираната по-горе поговорка:

"Разправят, че "Луд умора няма". Вярно било."

А аз си мислех, че след толкова писания в моята тема, че и в тази, от 100'000 форумци ще се намери поне един, който желае да научи нещо полезно, което ще му върши работа.

"Пишете,за това дали трябва някой да вземе 130 или 120лв за да Ви научи на нещо което го има като описание/инструкция за работа към всеки принтер/домашен или служебен/! Трябва някой да не е добре с главата,че да даде сумата на този юнак да го научи да прави снимки на принтер от който както и да го настройваш с курс или без курс,ще ти принтне едни и същи снимчици!"

Боже, колко невежи хора има на тоя свят, Боже!

Ти въобще имаш ли и бегла представа за това, как се получава цветово съответствие между изображението на монитора и това, което се отпечатва на един принтер? Даваш ли си сметка, с какво е свързано конвертирането на едно изображение от едно цветово пространство в друго? А чувал ли си въобще понятието "color management"? Знаеш ли, че по този въпрос са изписани тонове книги, че тези проблеми се изучават в цели университетски курсове? То, ако ставaше с едно натискане на бутона "print" ... Аз просто думи нямам ...

"Въпроса колко е полезен и каква е цената на обявения курс също въобще не ме вълнува."

А като не те вълнува, какво търсиш в темата ми тогава? Що за възпитание е това? И що за поведение от страна на човек, който твърди, че имал 6 или вече са повече ??? висши образования? Ти на мен също си ми адски неприятен, но никога не бих си позволил да влизам в твои теми, за да те обругавам и да настройвам другите срещу теб. А ти го правиш в моите, без дори и да се замисляш! Срамувам се за теб!

"и още нещо - и мене ме дразни нещо в обявата на ИДА, че иска пари за нещо, което може да пусне като съвет във форума, аз бих направил така."

Идеята за този курс се появи доста отдавна. Всичко започна от момента, в който си зададох въпроса, как да получа пълно съответствие между изображението на екрана и това, което виждам върху отпечатъка. Отговорът на този въпрос далеч не е тривиален, още по-малко може да се намери чрез съвети от форумите. За да намеря отговора се наложи да изчета много специализирана литература, да прекарам десетки часове в мрежата, събирайки и изучавайки различни методики и работни процеси, да инвестирам значителни средства в изготвяне на мониторски и принтерски профили и да похабя порядъчно количество консумативи, в това число и маркови, в провеждането на огромен брой тестове, за да проверя на практика това, което съм научил от книгите и да придобия необходимите практически умения, гарантиращи ми повторяемост на резултатите. Накрая постигнах това, което исках и мога да кажа, че всичко научено ми беше изключително полезно. И тъй като в този форум има голям брой теми търсещи отговор на същия въпрос, реших че аз мога да го предоставя на интересуващите се в рамките на един курс, съдържащ в синтезиран вид най-важните знания и умения по въпроса. По такъв начин бих спестил на интересуващите се изключително много време, нерви и пари и бих им помогнал да получат отговор на горния въпрос веднага и наготово. Самата подготовка на курса, включваща изготвянето на PowerPoint презентация, писмена инструкция и много практически демонстрации на живо с лаптоп, фотоапарат и принтер ми отне десетки часове работа. Най-трудното беше да се вмести най-важното в рамките на 2 часа, без да се изпусне нищо от това, което е необходимо за практическия печат. Точно това не е никак проста работа и който си мисли, че то може да се даде като съвет в някакъв форум, жестоко се лъже.

Това, което се набива в очи от всичко изписано до тук е, че докато нито един от вас не прояви и минимален интерес към самия курс, повечето от вас сериозно се развълнуваха от въпроса, да не би случайно аз да заработя някой лев с него. На този въпрос ще ви отговоря така. Комунизмът, драги форумци, отдавна се спомина. А и дори, когато го имаше, нищо не беше безплатно. И тогава плащахме за кандидат студентски курсове и частни уроци и никой не смееше дори и да намекне на учителите, че трябва да преподават безплатно, защото живеем в комунизъм. Сега живеем в капитализъм, в който също няма нищо безплатно. Всеки иска да получи адекватно заплащане за своя труд и няма нищо по-естествено и справедливо от това. Всички ние сме живи същества, храним деца и семейства и ни трябват средства, за да покриваме ежедневните си разходи. Аз не правя изключение, тъй като и аз храня деца и семейство и моят труд също има цена. Няма обаче да скрия удивлението си от това, че 23 години след като комунизмът си отиде, все още толкова много хора очакват да им дам своя труд безплатно, докато самите те едва ли биха позволили такова очакване спрямо самите тях. Ето в това не виждам абсолютно никаква логика.

Когато се научим, че трябва да уважаваме труда на другите, за да уважават и те нашия, България ще стане едно много по-добро място за живеене. Така мисля.

Впрочем, в оригиналната ми обява, на трета страница ще намерите един БЕЗПЛАТЕН тест, даващ информация за качеството на печата. Погледнете го, ще ви е от полза.

Публикацията е редактирана (27-02-12 22:16)
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.