Автор: IDA
Дата: 27-02-12 20:56
Виждам, че интересът към моята обява се вихри с пълна сила, типично в духа на цитираната по-горе поговорка:
"Разправят, че "Луд умора няма". Вярно било."
А аз си мислех, че след толкова писания в моята тема, че и в тази, от 100'000 форумци ще се намери поне един, който желае да научи нещо полезно, което ще му върши работа.
"Пишете,за това дали трябва някой да вземе 130 или 120лв за да Ви научи на нещо което го има като описание/инструкция за работа към всеки принтер/домашен или служебен/! Трябва някой да не е добре с главата,че да даде сумата на този юнак да го научи да прави снимки на принтер от който както и да го настройваш с курс или без курс,ще ти принтне едни и същи снимчици!"
Боже, колко невежи хора има на тоя свят, Боже!
Ти въобще имаш ли и бегла представа за това, как се получава цветово съответствие между изображението на монитора и това, което се отпечатва на един принтер? Даваш ли си сметка, с какво е свързано конвертирането на едно изображение от едно цветово пространство в друго? А чувал ли си въобще понятието "color management"? Знаеш ли, че по този въпрос са изписани тонове книги, че тези проблеми се изучават в цели университетски курсове? То, ако ставaше с едно натискане на бутона "print" ... Аз просто думи нямам ...
"Въпроса колко е полезен и каква е цената на обявения курс също въобще не ме вълнува."
А като не те вълнува, какво търсиш в темата ми тогава? Що за възпитание е това? И що за поведение от страна на човек, който твърди, че имал 6 или вече са повече ??? висши образования? Ти на мен също си ми адски неприятен, но никога не бих си позволил да влизам в твои теми, за да те обругавам и да настройвам другите срещу теб. А ти го правиш в моите, без дори и да се замисляш! Срамувам се за теб!
"и още нещо - и мене ме дразни нещо в обявата на ИДА, че иска пари за нещо, което може да пусне като съвет във форума, аз бих направил така."
Идеята за този курс се появи доста отдавна. Всичко започна от момента, в който си зададох въпроса, как да получа пълно съответствие между изображението на екрана и това, което виждам върху отпечатъка. Отговорът на този въпрос далеч не е тривиален, още по-малко може да се намери чрез съвети от форумите. За да намеря отговора се наложи да изчета много специализирана литература, да прекарам десетки часове в мрежата, събирайки и изучавайки различни методики и работни процеси, да инвестирам значителни средства в изготвяне на мониторски и принтерски профили и да похабя порядъчно количество консумативи, в това число и маркови, в провеждането на огромен брой тестове, за да проверя на практика това, което съм научил от книгите и да придобия необходимите практически умения, гарантиращи ми повторяемост на резултатите. Накрая постигнах това, което исках и мога да кажа, че всичко научено ми беше изключително полезно. И тъй като в този форум има голям брой теми търсещи отговор на същия въпрос, реших че аз мога да го предоставя на интересуващите се в рамките на един курс, съдържащ в синтезиран вид най-важните знания и умения по въпроса. По такъв начин бих спестил на интересуващите се изключително много време, нерви и пари и бих им помогнал да получат отговор на горния въпрос веднага и наготово. Самата подготовка на курса, включваща изготвянето на PowerPoint презентация, писмена инструкция и много практически демонстрации на живо с лаптоп, фотоапарат и принтер ми отне десетки часове работа. Най-трудното беше да се вмести най-важното в рамките на 2 часа, без да се изпусне нищо от това, което е необходимо за практическия печат. Точно това не е никак проста работа и който си мисли, че то може да се даде като съвет в някакъв форум, жестоко се лъже.
Това, което се набива в очи от всичко изписано до тук е, че докато нито един от вас не прояви и минимален интерес към самия курс, повечето от вас сериозно се развълнуваха от въпроса, да не би случайно аз да заработя някой лев с него. На този въпрос ще ви отговоря така. Комунизмът, драги форумци, отдавна се спомина. А и дори, когато го имаше, нищо не беше безплатно. И тогава плащахме за кандидат студентски курсове и частни уроци и никой не смееше дори и да намекне на учителите, че трябва да преподават безплатно, защото живеем в комунизъм. Сега живеем в капитализъм, в който също няма нищо безплатно. Всеки иска да получи адекватно заплащане за своя труд и няма нищо по-естествено и справедливо от това. Всички ние сме живи същества, храним деца и семейства и ни трябват средства, за да покриваме ежедневните си разходи. Аз не правя изключение, тъй като и аз храня деца и семейство и моят труд също има цена. Няма обаче да скрия удивлението си от това, че 23 години след като комунизмът си отиде, все още толкова много хора очакват да им дам своя труд безплатно, докато самите те едва ли биха позволили такова очакване спрямо самите тях. Ето в това не виждам абсолютно никаква логика.
Когато се научим, че трябва да уважаваме труда на другите, за да уважават и те нашия, България ще стане едно много по-добро място за живеене. Така мисля.
Впрочем, в оригиналната ми обява, на трета страница ще намерите един БЕЗПЛАТЕН тест, даващ информация за качеството на печата. Погледнете го, ще ви е от полза.
Публикацията е редактирана (27-02-12 22:16)
|
|