Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся си: фотоувеличител, таймер, рамки и др.
Автор: sstoilov   
Дата:   12-04-12 16:49

Здравейте,

Отвори ми се едно празно и тъмно помещение и реших да си направя "тъмна стая". На първо време са ми нужни:

1. фотоувеличител: Magnifax 4a с държачи и обективче за лайка формат. Цветна глава за момента не ми трябва.
2. Копирен обектив: Белар 50 мм. или Родагон 50 мм.
3. Таймер-прекъсвач: Нямам никаква идея за марки и модели. Ще се зарадвам и на механичен.
4. Копирна рамка: 18х24, но ако някой има и по голям размер - ОК
5. Лупичка за фокусиране: Пак никаква идея за марка и модел.
6. Аладинов фенер и комплект филтри за него
7. Ванички: 24х30 - 3 бр. 30х40-3 бр.
8. Шипки (ако са с гуми по-добре) 3 бр.
9. Корекс доза за един филм (лайка формат)
10. Корекс лента за дозата :-)

За момента това е списъка за най-нужното. Надявам се да откликнете с добри оферти. Ще се грижа добре за играчките, ще ги ползвам редовно и с удоволствие :-)

Отговори на това съобщение
 Re: Търся си: фотоувеличител, таймер, рамки и др.
Автор: asenr   
Дата:   12-04-12 16:59

Магнифакса има клин за фокусиране и можеш да си спестиш лупичката. А и ако нямаш проблеми със зрението, копия 9х12 са достатъчно големи да се фокусира точно на око :) А дози си потърси със спирала, по-лесно се зарежда филма. Успех [smilie24]

Автор: sstoilov   
Дата:   12-04-12 22:50

Не знаех, че има такава опция. Така и не намерих ръководство на английски за него. А опита ми с точно с този модел е едва няколко копия.
Дози много, начини пак много. Със спирала не съм работил. Доста хора отбелязват, че е по-лесно - Ще пробвам и този вариант. Може пък да ми допадне. Знам, че звучи смешно , но...

До момента имам няколко предложения за позиции

3. Таймер-прекъсвач
8. Шипки (ако са с гуми по-добре) 3 бр
9. Корекс доза за един филм (лайка формат)
10. Корекс лента за дозата :-)

Удивително е колко неща има по таваните и гаражите :-)

Когато приключим с преговорите, ще преработя списъка. Само да добавя, че наистина държа на Magnifax 4a. Имам малък опит в копирането, но до момента определено това е моя увеличител. Дори пълен новак (като мен) работи безпроблемно и леко с него. Дано се намери някой запазен Magnifax и да го върнем към живота :-)

Автор: Nikfoto   
Дата:   13-04-12 08:05

Продавам:
- Магнифакс ІІ, за 6х9 формат - Цена 40 лв.
- Доза за един филм руска - цена 6 лв.
- Лабораторни фенери 18х24 и филтри - 15 лв.
- Часовник мехеничен - 10 лв.

Публикацията е редактирана (13-04-12 08:09)

Автор: didoboj   
Дата:   13-04-12 12:09

Имам от всичко без Фотоувеличител.
Имам и малка гланц преса двоина 30/40см.-чисто нова.
[beer] [beer] [shtrak]

Автор: nevmi   
Дата:   04-05-12 21:58

ще си разпродавам оборудването за тъмната стаичка понеже немога да го взема с мен там където ще се меся да живея. Ако проявяваш интерес пиши на ЛС. Увеличителя ми е Дурст М305 с цветна глава и обектив имам към него който е много добър. Вани имам до размер 30х40 щипки имам 2 комплекта както и фенер патерсон контактна рамка патерсон за лайка имам и лупа. А също така доста хартия химия и други аксесоари. Имам и вана за миене на снимки на патерсон за 12 снимки до 24х30 патерсон с кошница вързваш я към водата и тя си ги мие само трябва да ги извадиш после и гланц преса за снимки до 24х30 чисто нова

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР