Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Подобрение на статив
Автор: ltg   
Дата:   14-01-05 00:13

Скоро си купих статив за моя апарат. За съжаление дългото обикаляне по магазините в търсене на статив, който в събрано състояние да е около 40 см, разпънат около 1 метър и глава с плочка за бързо захващане на фотоапарата не даде резултат и аз купих статив с необходимите размери, но без плочка [smilie2]. Разбрах, че имало и приставка за плочка, която се навива на статива на мястото на апарата, но цената й е безобразно висока - около 30 лв.(самия статив е Уномат за 32 лв).
Интересува ме дали някой се е проявил като майстор и сам да е направил някаква подобна приставка с подръчни средства и малко умения за да покаже своята реализирана идея.[shtrak] [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Подобрение на статив
Автор: ancho   
Дата:   14-01-05 09:51

Интересно къде си търсил ?
Аз си купих такъв статив без да го търся, предложиха ми го в магазина !

Дата:   14-01-05 09:58

RoFo на Графа, Кодак на Славейков, Кодак до НДК, Коника до НДК, фирмата представител на Уномат, в Бургас като ходих там миналата седмица и накрая го закупих от Халите в Сф.
На Графа имаше на стативи на друг производител, но цените започваха от 50-60 лв. и пак бяха около 50-60 см в събрано състояние - т.е. не могат да се съберат спокойно в една средноголяма раница, или ще заемат половината от ценния обем в нея [smilie2]

Автор: thor   
Дата:   14-01-05 10:04

по добро ,от оригиналното такова ,май нема ..ама то си зависи от марката ,иначе ако някой се заеме да ти го прави ,то ще ти излезне доста по скъпо ( поне аз така си мисля - при условие че го искаш стабилно и надеждно ,все пак трябва и да е удобно ) ,иначе като нищо може да си изгубиш фотоапарата ,докато го мъкнеш закачен на статива чрез това приспособление ( ако не е направено както трябва ) ...[smilie6]

Публикацията е редактирана (14-01-05 10:09)

Автор: jumbo   
Дата:   14-01-05 10:07

ех не мога да ги разбера хората ем да е йофтин статива ем да е фул екстри...

Автор: KrisoPower_EOS   
Дата:   14-01-05 10:45

Ако може да е марков и за 5 лева. То като с колите, българина иска да има кола 300 коня, която се набира за 5 секунди до 100 км и ако може да харчи 3л на 100 минерална вода и никога нищо да не й се чупи.

Дата:   14-01-05 10:52

това с минералната вода е скъпо
обикновенна чешмяна[smilie5]

Автор: ancho   
Дата:   14-01-05 11:12

Тя и обикновената сега яко ще поскъпне с вкарването на загубите за наша сметка.
Така че - с атмосферен въздух !

Дата:   14-01-05 11:33

Е да де... ама за една тъпа плочка, която се заключва в жлеб на главата на статива да дам още 30 лева... мам... им! левчетата не текат от чешмата. Ще се опитам да си направя сам нещо по въпроса и после ще го покажа тук. [smilie25] Вече имам идея как да стане. [smilie6] М/у другото самата плочка струва само 4 лв.[smilie11]

Публикацията е редактирана (14-01-05 11:36)

Автор: rossko   
Дата:   14-01-05 11:40

Ако проблема е само плочката - лено може да се направи
но за друго ....

Дата:   14-01-05 11:42

знаеш ли и аз се чудя как ми искат 100$ за кабел с накрайник и бутон като тази система наричат електронен спусък при полошение че се слага на апарат тъпкан с механика и електроника и струващ 1000$ [smilie8]

Дата:   14-01-05 11:57

Плочката я имам сега трябва да направя гнездо за нея което да се захване на главата на статива.
Относно дистанционното - Олимпусите имат дистанционно като на телевизорите :)
но при много ярко слънце /на плажа или на сняг/ не действа :(

първа  назад  1     всички  напред  последна