Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Принтер HP ColorLaserJet 9500n???
Автор: JMDP   
Дата:   13-01-05 21:26

Някой пускал ли е разпечатки на това чудо???
Съвсем скоро занесох да ми отпечатат 6 снимки от Nikon D70, снимките бяха в AdobeRGB, но определено имаха сериозно цветово изместване!!! Като детайл просто съм впечатлен!!! Може ли някой да сподели опит по отношение на подготовката на снимките??? Изтеглих цветовите профили и се надявам да помогнат...

До сега съм пускал снимките си на личния ми EPSON StylusPhoto 950 и няколко пъти на Konica Minolta R1 Super или там каквото беше... Спрямо тях имам чувството, че излиза доста по-детайлно изображението на HP... Собствениците на това чудо казаха, че се доближавало по качество с офсет-а на 99.9%????

Отговори на това съобщение
 Re: Принтер HP ColorLaserJet 9500n???
Автор: boni   
Дата:   13-01-05 23:10

Виждал съм снимки от такъв принтер,наистина качеството е впечатляващо.Не знам какви настройки трябва да се направят,но принтера е невероятен.

Автор: n1x0n   
Дата:   14-01-05 00:54

Намери си ICC профили за този принтер и ги инсталирай.
Снимаш в Adobe RGB с D70-то, във фотошопа обработваш докато си в Adobe RGB 16-bit. Като свършиш с обработката си правиш копие от файла, отваряш копието, Image/Mode/Convert to profile от падащото меню избираш профила на принтера.
Когато се конвертира ще видиш че е мръднало малко като цвят, вероятно и като плътност. Правиш си корекциите, конвертираш в 8-bit, save, print.

п.п.
При печата гледай принтера да не хване да прави самодейност. Трябва да печата съобразно вградения във файла профил.

Автор: JMDP   
Дата:   14-01-05 11:48

Благодаря n1x0n, така ще направя. За съжаление този принтер е на фирма и доста е мъчна работата с пробите. Хората имат доста работа. Като занесох файловете в Adobe RGB хората ги импортнаха в Corel DRAW 9 и от там директно принт??????? Днес ще отида да поговоря по-сериозно. Извадих неща, които съм ги вадил и на моя струен принтер. Направо съм поразен от детайлите (треви, корони на дървета в далечен план и т.н.), които вади машината, а на моя принтер въобще липсват подобни подроности. Единствения проблем е общо лилавеене на снимката в сенките. Светло-сива рамка я изважда лилавееща. Друго, което забелязах е по-малка наситеност на цветовете. Няма как ще се правят проби и дано излезе нещо читаво. Като цена просто е без сравнение при малко бройки 20х30 е около 1 лв. Ако са над 50бр пада до 0.70лв., а качеството...!!!!

Автор: asahi   
Дата:   14-01-05 17:19

Потърси Фатум, Арт Колор или Колор Студио да видиш как печатат истинските лазерни принтери. А цената ще те изуми. Заяви с какъв профил са картинките предварително.

първа  назад  1     всички  напред  последна