Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Za sistemata za kachvane na snimki
Автор: admin   
Дата:   09-03-04 21:47

Понеже се заформи такъв спор относно либералността на сайта и по-точно за лимита на качване на снимки,искам да направя някои разяснения.
1. Предишната система позволяваше качване на 2 снимки /ден = 14 на седмица,без допълнително управление на този ресурс.Беше лесно и всеки блъскаше колкото може. Събираха се по 100 нови снимки на ден,които никой не можеше да разгледа като хората.
2. В момента можете да качвате 3 снимки на ден = 21 на седмица като от тях можете да имате във всеки един момент 3 бр/седмица в албума. Моля да обърнете внимание ,че на мястото на всяка една свалена от албума снимка ,можете да покажете нова в същия период,като тази ,която сте свалили си остава да се вижда в личната ви галерия и в галерията “по рейтинг”
Една снимка има шанс да бъде видяна в албума в първите 2 максимум 3 дни.
След това тя отива на 10-11 страница и никой вече няма да я види в албума.
От там нататък тя има шанс да бъде видяна или в галерия “по рейтинг” ако е много добра или в личната ви страница ако някой иска да види точно вашите снимки.
Следователно ако до 1-2 дни никой не обърне особено внимание на снимката ви ,това значи ,че и занапред това няма да се случи.Така че спокойно можете да я свалите от албума и да я оставите само в личната си галерия ,а да качите нова снимка на нейно място.
Другият вариант е вие да сте много добър и всичките ви снимки да са на първа и втора страница на рейтинга... Тогава пак можете да свалите някоя от тях от албума сле 2 –рия ден и тя ще продължи да се вижда в рейтинга,където ще бъде оценявана и коментирана още дълго... А ако по късно изпаднете в суша и нямате добри попадения ако искате пак можете да я върнете в албума.
Тази структура ви дава възможност умело да менажирате снимките си и да покажете много повече дори и от 14-15 снимки седмично.Иска се просто малко комбинативност и мислене. Освен това тази система ви прави много по-самокритични и може да ви накара да се замисляте над това коя снимка си заслужава да се остави и коя не.
Някои от вас се досетиха сами за всичко това. Написал съм този постинг за останалите J)
Някой ще ме попита дали след тези разяснения няма пак да последва взрив от качване на снимки и задръстване на албума.
Не се притеснявам особено ,защото хората по принцип са мързеливи и не им се мисли така че малко от тях ще прибягнат до тази тактика след като се изискват накакви усилия... Надявам се ,че по сериозните от вас ще се възползват

Отговори на това съобщение
 Re: Za sistemata za kachvane na snimki
Автор: admin   
Дата:   09-03-04 21:52

Също искам да уточня като допълнение как се движи една снимка след качването и в албума.
Самия албум дава равен шанс на всички снимки през първите 1-2 дни.След това добрите се отсяват от три дневния рейтинг,още по-добрите от месечниа динамичен и най-добрите остават в рейтинга за съптвения месец.

Автор: nsirakov   
Дата:   09-03-04 21:55

Само така, по-добре по-малко снимки но по-качествени!!!!

А който не е доволен... да си направи сайт с лична галерия!

При това съм аматьор във фотографията, не съм събрал от никоя снимка повече от 10 точки и не се и надявам да спечеля някоя от наградите... но не за това влизам в този сайт!!!!!

Автор: Brummaker   
Дата:   09-03-04 22:47

[smilie24]
Като препоръка само: дай газ и напиши рейтинга по категории и всичко наистина си заспива от всякъде,админ! [smilie24]

[beer]

Автор: waldimir   
Дата:   09-03-04 23:20

"Моля да обърнете внимание ,че на мястото на всяка една свалена от албума снимка ,можете да покажете нова в същия периодш,като тази,която сте свалили си остава да се вижда в личната ви галерия и в галерията “по рейтинг”

За кой период точно ства въпрос. За периода, когато е била качена свалената снимка (1) или за периода, когато е качена новата снимка на мясотото на свалената (2). Ако е вариант 1, то:
Ако желаем на мястото на свалената снимка да качим нова и тя да бъде видяна от потребителите, няма как да стане това, понеже тя ще е качена със задна дата и ще остане далеч, далеч в задните страници освен, ако свалената снимка, не е свалена в първия ден от качването й.
Тогава виждането на новата снимка, качена на мястото на свалена, няма как да се състои и процедурата се обезмисля. Аз това разбрах от цитирания текст.
Ако ли е вариант 2, супер!

Публикацията е редактирана (09-03-04 23:26)

Автор: boni   
Дата:   10-03-04 09:38

Stava vapros za nova snimka. Ne za stara koiato da ia mestish nasam-natam.
Reitinga e pusnat po galeriii veche

Автор: inmitev   
Дата:   10-03-04 10:54

Има още едно проблемче. Като се гледа рейтинга по галерии, не е ясно в коя галерия съм влязъл. Надписът отгоре е "Снимките от категория 'Array'".
Нищо особено, предполагам. Ама ми се наби в полезрението. [smilie5]

Автор: shutter   
Дата:   10-03-04 12:31

Всичко добре но ето къде е проблемът за мен:
Днес слойих в албума снимка, която бях качил в профила си вчера и съответно в албума тя отиде директно на 8-ма страница.

Така едва ли ще бъде видяна от някого...

Т.е. мисля че не е удачно снимките в албума да се сортират по дата на качване в профила

Моля дайте акъл![smilie25]

Автор: J0R0   
Дата:   10-03-04 12:35

Идеята е:
когато за първи път се качва една снимка от профила в албума - тя да отива начело, за да я видят всички.
Когато снимката е връщана в личното пространство и я качваш за втори път в албума - тя да отива където е била преди.

Автор: shutter   
Дата:   10-03-04 12:40

е да, така би било перфектно, но не работи така, току-що качих гореспоменатата снимка...?

Автор: Стефан   
Дата:   10-03-04 12:48

Да, но направено ли е наистина така - когато снимката за първи път се качва в албума, да излиза начело, независимо кога е сложена в профила. Защото преди не беше така и се наложи последната ми снимка да я махна и да я сложа в профила отново, за да може да излезе в албума начело и да я види някой все пак. А сега като гледам какво е написал shutter оставам с впечатлението че още е така, да не би да е пропуснат този момент? Иначе е ясно, че трябва при сваляне и повторно качване в албума да си отива където си е била преди, защото иначе се открива възможност да си избутваме постоянно снимките напред и сещате се какво ще настане...

Автор: Ivan_A   
Дата:   10-03-04 12:49

Shutter е прав - от профила в албума снимките се качват на място, според датата на качване в профила - т.е. ако си я качил преди няколко дни - отива на страницата от тази дата, а не на днешната.

Автор: Ivan_A   
Дата:   10-03-04 13:00

...и единствения начин е да я изтриеш от профила, да я качиш с днешна дата и тогава към галерията - май има нужда от корекция!?

Автор: junior   
Дата:   10-03-04 15:06

И аз така мисля - когато имам време да обработвам снимки качвам много наведнъж в профила. После само ги пускам от там в албума като се съобразяван със седмичните квоти. Това би било особено удобно за хората които много пътуват и не са си на работното място всяка седмица...

Автор: LinkBeat   
Дата:   10-03-04 19:53

Няма ли да е добре да има и рейтинг "последните 24 часа". Така ще може бързо да се гледат оценените същия ден снимки, като по този начин ще се отчита, че са от скоро и няма да се " маскират" от най-добрите от последните 3 дни, които обикновено са набрали доста точки и снимки с по едно-две гласувания са много назад и шанса им да бъдат видяни от потребители нямащи време е по-малък.

Автор: waldimir   
Дата:   10-03-04 20:36

"Днес слойих в албума снимка, която бях качил в профила си вчера и съответно в албума тя отиде директно на 8-ма страница"

"...и единствения начин е да я изтриеш от профила, да я качиш с днешна дата и тогава към галерията"

Ей точно затова говорих - вариант (1)!

първа  назад  1     всички  напред  последна