Автор: thor
Дата: 04-01-05 18:06
boni
чудесна идея ,да не забравите и Nikkor обективите ,малко хора знаят за тези преходници EOS/NIKON ,но тези евтините за 30-на US$ ,вършат много добра работа ,сигурно ако знаеха за тях много от собствениците не биха се разделили с Nikon-ската оптика ( а и като се погледне и популярността на Nikon много от най големите европейски производители на най добрата оптика са правили обективи за/с байонет Nikon F ) при покупка на DSLR EOS пък и DSLR Nikon ,
а предполагам всички го знаят, Pinko беше споделил за Zenitar 16mm 2.8 , от това което съм прочел из нета е един от най популярните руски обективи сега на пазара , не само за DSLR а и за филмовите SLR като евтин но качествен заместник на 16mm-вите подобните/същите OEM обективи ,а в този дух не е зле да се спомене че има и преходници чрез които се качват и обективи за среден формат на EOS DSLR ,е статията ,няма да е зле да бъде спонсорирана и от CANON-България че май в крайна сметка те най ще намажат ,
а и DSLR Olympus E-1 също работи с почти всички видове от старите обективи чрез преходници точно както и Canon DSLR ,докато Pentax май само със старите M42 или поне само за тях съм чел до сега ,за Minolta за сега до колкото знам ,че няма проблем за закачване на M42 обективи чрез преходник ,до тук става въпрос за преходници без лещи в преходниците влошаващи оптическите качества на обективите ...май нещо загубих връзката на мисълта в този коментар ,но както и да е идеята за тази статия за мен е много добра ..![[smilie6]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie6.gif)
Публикацията е редактирана (04-01-05 18:21)
|
|