Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Първата съвместна тема на Фото-Форум и сп. Компютър
Автор: boni   
Дата:   04-01-05 14:50

..ще е посветена на втория живот ,който много хора дават на старата М42 оптика чрез новите си дигитални апарати.
Мисля да предствим накратко няколко по-популярни М42 обектива ,да посочим предимствата и недостатъците им ,както и проблемите при съвместяването с новите цифрови тела.За тази цел ще подбера някои от старите обективи ,които много от вас са пробвали и хвалят тук и наред със снимки и техническата информация за тях мисля да приложа като епиграми някои от по-интересните изказвания на членове от форума .
Примерно na Thor,GuruMMX,Kuncho,Mobby_dick i t.n. като директни цитати от дискусиите във форума,така че материала да носи духа на дискусиите , които се водят тук.
Ако някой не желае да го цитирам ,моля да каже.
 Re: Първата съвместна тема на Фото-Форум и сп. Компютър
Автор: Junior   
Дата:   04-01-05 15:08

ТРЕСНАТ - също
Дата:   04-01-05 15:53

YES,Tresnat sushto :))
Автор: Kuncho   
Дата:   04-01-05 15:57

Той първо Kuncho реално е фантом и според Mobby_Dick говори глупости относно техническите неща във фотографията.
А и аз доста от тестовете съм ги трил... като портрети и т.н.
who cares...
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   04-01-05 16:14

И то пълни глупости говори Кънчо../само веднъж не се сдържах да го кажа...в коментар под моя снимка глупав...това не означава, че само една глупост е изръсил - но не апострофирам във форума отдавна, само се смея/.Кънчо - тебе те слагат за апостроф и интрига в сценария, не сфащаш ли.https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif
Бони, ако искаш, да направиш нещо по-сериозно като тестове/резултати - обади ми се. Ще ти дам обективи на М42 да направиш тестове.Имам десетки разни до 1000 мм...а на Цайс-Йена мисля, всичко от 20 до 200 мм.
Аз отдавна се каня да направя нещо такова на филм...но съм възпрепятстван от качествен филмов скенер /а върху хартиени копия-сканирани не е коректно да се сравнява/.

Дата:   04-01-05 16:18

Верно ли Бонев?
За апостроф и интрига?
Дата:   04-01-05 16:18

Не ,мерси ,но няма да правя тестове на обективи.Статията ще е по-лека и ще набляга на съвместимостта на старата оптика с новите
цифрови тела ,като нещо любопитно ,което не всички го знаят.Ще включа малко коментари от форума и цитати защото идеята е да се представи това което става във форума на страниците на списанието
Дата:   04-01-05 16:20

Разбира се ,че не е за апостроф и интрига - мисля да включа по някоя реплика от хората които постват във форума за да е по-интересно ,нищо повече.
Автор: papi   
Дата:   04-01-05 16:40

хубаво,браво на вас...а засегнали ли сте темата за точкуването,за това кой има право да пуска снимки и кой няма...тази точкова система смятате ли че вече дава добри резултати или не...това мисля че би трябвало да влезне в списанието...
Дата:   04-01-05 16:44

Папи ,списанието е за техника и ни най-малко не се интересува от точковите и др. системи на Фото-Форум.
В списанието ще се публикуват теми които да са интересни на читателите и да им бъдат полезни от практическа гледна точка.
Темите свтрзани с организацията на сайта се дискутират в самия сайт.
Дата:   04-01-05 16:46

но списанието е за компютри,свързано е с точкуването,аз ако нямах компютър,щях ли да бъда толкова голям критик на тази система...все пак фотографията също е техника
Дата:   04-01-05 16:56

Списанието няма абсолютно нищо общо с вътрешните системи и правила на Фото-Форум.
Не разбираш ли ,че никой читател не го интересува това каква система сме си направили в сайта,нито пък има смисъл да се пишат такива работи там.
Дата:   04-01-05 17:13

ок а изобщо какъв е смисъла на това нововъведение,тази точкова система има ли някакъв ефект...
Дата:   04-01-05 17:18

Ima ,da
Дата:   04-01-05 17:21

Интересно кои цитати ще се отсеят за тази публикация...
Освен M42 има и FD байонет [smilie7] макро варианта с избитата леща [shtrak]
Автор: pabadjiev   
Дата:   04-01-05 17:48

Бони,

Мисля, че статия с посоченото от тебе съдържание ще бъде изключително интересна, но е по-подходяща за списание ФO, понеже то се чете от повече фотографи. Аз бих могъл да ти съдействам за отпечатването й във ФО.

П. Абаджиев
Автор: thor   
Дата:   04-01-05 18:06

boni[smilie24]
чудесна идея ,да не забравите и Nikkor обективите ,малко хора знаят за тези преходници EOS/NIKON ,но тези евтините за 30-на US$ ,вършат много добра работа ,сигурно ако знаеха за тях много от собствениците не биха се разделили с Nikon-ската оптика ( а и като се погледне и популярността на Nikon много от най големите европейски производители на най добрата оптика са правили обективи за/с байонет Nikon F ) при покупка на DSLR EOS пък и DSLR Nikon ,

а предполагам всички го знаят, Pinko беше споделил за Zenitar 16mm 2.8 , от това което съм прочел из нета е един от най популярните руски обективи сега на пазара , не само за DSLR а и за филмовите SLR като евтин но качествен заместник на 16mm-вите подобните/същите OEM обективи ,а в този дух не е зле да се спомене че има и преходници чрез които се качват и обективи за среден формат на EOS DSLR ,е статията ,няма да е зле да бъде спонсорирана и от CANON-България че май в крайна сметка те най ще намажат [smilie6] ,

а и DSLR Olympus E-1 също работи с почти всички видове от старите обективи чрез преходници точно както и Canon DSLR ,докато Pentax май само със старите M42 или поне само за тях съм чел до сега ,за Minolta за сега до колкото знам ,че няма проблем за закачване на M42 обективи чрез преходник ,до тук става въпрос за преходници без лещи в преходниците влошаващи оптическите качества на обективите ...май нещо загубих връзката на мисълта в този коментар ,но както и да е идеята за тази статия за мен е много добра ..[smilie6]

Публикацията е редактирана (04-01-05 18:21)
Дата:   04-01-05 18:14

И Ентер-а го позагуби... тряскай го от време на време [smilie7]
Дата:   04-01-05 18:29

A ,da za zenitara na pinko shtiah da zabravia !
Shte spomena i za vazmojnostta da se polzvat obektivi Nikon na Canon tela,kakto i niakoi makro prevaplashtenia.
Shte ia pusna predvaritelno da si kajete mnenieto.
doc Abadjiev,za komputer shte e ,ugovorili sme se s Balanski da pravim po edna statia na mesec ot interesni temi i obsujdania ot foruma.
Дата:   04-01-05 18:32

Канон верно най-ще намажат ,но това го правим за да излезе форума малко и в печатните медии ,не за да угаждаме на този или онзи. Ще пиша както си е в действителност и според това, което съм прочел във форума като ваш опит
Дата:   04-01-05 18:33

специално за Къцко - вкарах малко ентър..[smilie6]

[smilie7]
хайде , Къцко чакам аз още един Helios 40-2 ,ти още питаш за портретен обектив ,единия от двата вече съм го продал ,а и появяват се на добри цени буквално ..., гледам такива много добре запазени за по 80US$-100US$ ,а иначе гледам Takumar-рите 85mm 1.8 и те се намират ,но пък качват цена около 200US$ ,ама нямат нищо общо с този руския ,четох хубави приказки за Юпитер 85mm f2 за портретен на никаква цена за 45US$ чисто нов ,но и той нямал нищо общо с Helios 40 или Helios 40-2 ...[smilie5]
Дата:   04-01-05 18:38

Канон не ги е инфо за разните адаптори към тях /защото така няма да могат да си продават оптиката/. Това не го говоря на изуст. Исках им ценови листи на DSLR , оптика и др. преди година за покупки - пратиха ми. Исках да знам какви преходници предлагат /защото ги няма в листите..а ми бяха нужни/. Е не предлагат преходници...и не им е угодно да ги произвеждат - ми отговориха.:)) Така, че не ги мислете тези от Канон;) и са прави, разбира се. Все едно Leica да ми продава адаптери за...Канон/Никон и т.н.:)
/в нета има измишльотини..колкото за апостроф. Ако някои смята, че Канон правя/са започнали такива джаджи - да даде линк към официалния им сайт или техен дистрибутор с такива в ценовата си листа/

Публикацията е редактирана (04-01-05 18:41)
Дата:   04-01-05 18:47

Тоя макро-вариант с избита леща, мислиш ли, че е много остроумен и оригинален?/да те позария ли с линкове по тази тема? Помеждудругото произволна оптика за 35 мм.може да се навърже отпред на мех..например/.
В конкретната дискусия се говореше за някакъв варио-вивитар вързан отпред - мислиш ли, че е много удачно решение?
А читав макрообектив FD е наполовина по цена с такъв на EF./докато ако не е макро, може да е в 5-6 пъти надолу./
Колко макро ФД та според теб се шляят по БГ магазини /люде? има един при арабина /ред.бел.автора./:)
EF специално в макро имат две яки резачки - 50 и 100, рекордьори в новите обективи АФ.
Между участниците на форума май няма нито един дето ползва макрообектив ФД /да кажат/...следа обявите от години. Един продава макропръстени ФД от година например..та колко ще са феновете на това в сп. Компютър например /а другото е...глупост, безмислено начинание/.
Един макро Волна М42 за 40-50 лв. се продаваше лятото сума време - а тои може доста по-лесно да се върже на ЕОС. Ако номера е да се направи нещо евтино за 2-3 снимчици за пиниза само, то вържи един Tessar M42 2.8/50 с пръстени за 5 лв. към адаптера отпред и готово /доста по-добре от този варио-вивитар с допълнително вътрешно "плаващо макро" ще да е, пробвал съм;)/.
Изобщо м/у game-comp маняците няма да намерите любители на макро-варианти, камо ли пък безсмислени. На които му трябва - намира начина и оптиката, като се поотруди:) От огромно значение е и самият сенник отпред, предметно рр-е, възможност за осветление...а не само остротата или какво ти се намира под ръка да навържеш там, и да пишеш теми.
...............
за проблем №1 - винетирането пък - дето е дваж по-голям при вариоптика от този тип да не говорим!
Краси/Кънчо реши проблема като каза нещо от типа "блестящ в центъра и края" /за вързания проксар-вариовивитар отпред/, което ме хвърли в бурен смях:)))))))
Добре беше преди това поне да се прочете как братушките се мъчат с този проблем, като слагат Tessar-и от large формат камери отпред, разбира се, твърди :))

Публикацията е редактирана (05-01-05 01:27)
Дата:   04-01-05 18:54

хмм ..сега не им треба щото са на върха на експанзията си със EOS ,ама като беха с FD и беха на опашката след Nikon и Pentax си произвеждаха преходници FD/Nikon и FD/M42 оригинални Canon ,нормално ако драпаха като Pentax щеха и преходници и реклама да им правят на тези преходници ,а пък в България където един качествен широкоъгълен Canon-ски обектив струва 400US$ , а не е по качествен от един Zeiss за 150лефчета и по малко с преходника ,добре им е дошло тази статия за популяризирането на марката им ,а всеки който им опита USM обективите след като си е взел вече EOS тяло се зарибява ..така че маркетинга те си го знаят и не случайно си оправиха/направиха DSLR-те всичките да мерят с механични non-аутофокусни обективи ,което е доста трудно/невъзможно с EOS 30 затова и си ползувам светломер-а с него ...така че Canon имат полза дори и само да им се спомене името ....[smilie6]
Дата:   04-01-05 18:56

Как да не им трябва бе ,маса народ си купува евтините 300Д щото може да използва евтини обективи.Или не искат да продават 300Д ???
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Тази тема е затворена