Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 download the pics от апарата?
Автор: ivo80   
Дата:   01-01-05 16:11

С коя програма си копирате снимките от апарата на харда?
Сега разглеждам ACDSee има acquire но не мога да си настроя template-а. Created Date го искам във формат <Година_Месец_Ден Час:Минути:Секунди>. Виждам, че това се влияе от регионалните сетинги на Windowsa, но тях не искам да ги сменям. Също така не може да слага снимките в поддриектории с датата на снимката (примерно както ZoomBrowser-a на Canon)

Вие какви темплейти използвате?

Отговори на това съобщение
 Re: download the pics от апарата?
Автор: pehata   
Дата:   01-01-05 19:32

Не са ли ти приложили софтуер към апарата?

Дата:   02-01-05 12:34

Приложили са ми ZoomBrowser, но не ми харесва достатъчно +това ми забива компютъра от него.

Автор: nsirakov   
Дата:   02-01-05 12:36

ivo - ako PCto ti e s WIn 2000 i nagore (XP) togava samo triabva da slojish aparata s USBto v USB port-a - tova stiga za da se razpoznae aparat ot PCto i da ti izleze harda na PHotoaparata kato REMOVABLE DROVE V MY COMPUTER

Дата:   02-01-05 13:25

nsirakov, това което ми казваш е напълно ясно (с ХР съм). Но въпросът е да се именуват снимките автоматично при копирането от фотоапарата.

Автор: kirilius   
Дата:   02-01-05 13:34

nsirakov е 100% прав. Не ти трявба никакъв смотан софтуер за да копираш снимките от картата на локалния диск.

Просто забучваш USB кабела, пускаш апарата и ако имаш съвременен windows, той ще ти разпознае апарата като external storage (removable disk). Той ще ти излезе като нова буква на дисково устройство.

От Windows Explorer (или каквото там ползваш) хващаш картинките и ги местиш на диска си.

Автор: nsirakov   
Дата:   02-01-05 13:34

gore ne si pital tova - pitahs kak da gi komirash....

inache za Folders az lichno si gi pravia na raka....

Автор: kirilius   
Дата:   02-01-05 13:37

Аааааа, за преименуване си има начин след копирането да се направи - полу-автоматично.

Има програми, дето правят batch convert/rename на файлове.

Аз лично ползвам IrfanView за картинки. Може и Total Commander - за всякакви файлове.

Автор: Lumix   
Дата:   02-01-05 13:52

Аз работя с АЦДСЕЕ.6.0 .../уффф нещо немога превключа на латиница/ ...програмата разпознава фотоапарата като диск и показва снимките от картата, предлага сама да ги сложи в папка с год/дата/час ....папката си я съзадава сама! ...Сигурно ХР-то не ти разпознава апарата ...пробвай да инсталираш пак драйверите на фотоапарата!

Дата:   02-01-05 14:37

ACDSee прави само 1 директория, а ако на апарата имам снимки с различни дати ще ги сложи всичките на едно място. Ще видя IrfanView какви опции има.
ХР-то ми разпознава апарата, но понякога забива както си копира със ZoomBrowser-a. Натоварва ми системата на 100%

Автор: peshan   
Дата:   03-01-05 03:33

Абе най си е добре свалянето да става с Card Reader. Устройството не е скъпо, не иска драйвери под ХР и е доста бързо ! Експериментирах с фотоапарати HP 735, Panasonic DMC-LC70 i PENTAX Optio MX и се оказа, че Card Reader -а ги бие по скорост. [smilie24]

Дата:   03-01-05 11:01

Аз какво питам, хората какво ми отговарят ... вероятно не съм си задал въпроса правилно, някой админ да изтрие темата.

Автор: jumbo   
Дата:   03-01-05 11:07

да бе моя рийдър без драйвер не тръгва :-) ама не на 5 години [smilie5]

Автор: GuruMMX   
Дата:   03-01-05 11:08

Jumbo, FireWire mu e majkata!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна