Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Кой писа че катери върхове с железни апарати?! Само вижте...
Автор: hose   
Дата:   21-12-04 14:33

Както се казва - това е то фотографска чанта!!!![smile]

http://www.lowepro.com/images/products/large/CompuTrekAW_left_stuffn_1.jpg

http://www.lowepro.com/images/products/large/RoadRunnerMiniAW_2.jpg

http://www.lowepro.com/images/products/large/RoadRunnerMiniAW_LA.gif

за някои може и да не е ново но мен ме изненада определено! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Кой писа че катери върхове с железни апарати?! Само вижте...
Автор: jumbo   
Дата:   21-12-04 14:38

в първата чанта ф100 и д100
втората ф100
в третата.... балига

Автор: SanniE   
Дата:   21-12-04 14:39

purvata misleh da q poru4vam no ne6to kintite gi pohar4ih....be6e idealna za men:))))))))))))

Дата:   21-12-04 14:40

с пълнежа ли [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: hose   
Дата:   21-12-04 14:42

абе мани ф100 д100 - не че ги отказвам - ама обективите... 7... всякакви... [smile]

Автор: SanniE   
Дата:   21-12-04 14:43

bez pulneja:)))))))

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   21-12-04 14:47

Това е фотораница - сега такова да искаш, повече ги има в магазините от хубави фото-чанти.
С 2 и 3 не тръгваи да катериш върхове:)Ако е много студено или влажно пък не го прави с такъв апарат, като тези вътре.
Това фотораницата е голяма измишльотина. Кои ще ти носи и останалият багаж (нефотографския, без които е немислимо да отидеш на труднодостъпните места).
Ако си момиче и имаш ячко гадже - може. Ако си имаш шерпи също.
Абе реклама.

Автор: volokin   
Дата:   21-12-04 14:48

прави ми впечатление че в такива реклами обикновено винаги слагат Никон-и, що ли?
Поради невъзмойността да се сбъркат, тези строги форми от които лъха на професионализъм [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Любимият апарат на един от инженерите на F6 е:
Ф100 и Ф3 [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Tomohisa Ikeno [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: kkaammii   
Дата:   21-12-04 14:49

Ами аз имам такъв TAMRAC, ако си носиш само фотоапарата става, но иначе обикновенно ставаш с две раници и е гадно....

За защита от вода и други неща е перфектно...

Дата:   21-12-04 14:51

единя 17-35/2.8 аф-с
другия май прилича на редкия 80-200/2.8 аф-с
и един 60 микро (по дълбокия сенник)
един 85/1.4
другите не мога да ги хвана[smilie18]

Автор: J0R0   
Дата:   21-12-04 14:55

Моби, става бе! Аз имам една такава раница, само, че отдолу има второ отделение за друг багаж. Не е много голямо, но върши работа, можеш да напъхаш един полар и бельо, и ако е за кратък преход си става чудесно!

Дата:   21-12-04 14:55

А какво им има на апаратите при влажно и студено неразбрах...[smilie18]

Автор: volokin   
Дата:   21-12-04 14:56

''Ако е много студено или влажно пък не го прави с такъв апарат, като тези вътре.''

Mobi, ти истински ме разсмиваш![smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Тези вътре се наричат професионални апарати и са скъпи не заради друго, ами заради материалите използувани при направата им!!! Това е една от малкото разлики. Няма да говоря за тестовете на които са подлагани, по нищо не се различават от една Лайка М6 например или Р9.

Разбирам твоята привързаност и пристрастеност към някои марки, но нека не приказваме смешни неща!!!

Аз лично съм ходил с Ф80 (дори той) и Ф100 къде ли не, изобщо не им прави впечатление на апаратит. Само в пустиня още не съм ходил и в джунглата, ама има време!

А Ф100 съм си го пекъл с торта във фурната и нищо му няма [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] Виж ми профила.....

Публикацията е редактирана (22-12-04 04:40)

Автор: kirilius   
Дата:   21-12-04 15:25

Хехе, ами багажа за баира къде ще го слагаме?

Тъй де - човек не се облича с фотоапарати и не яде обективи за вечеря [smilie5] [smilie5] [smilie5]

[shtrak]

Автор: djidji   
Дата:   21-12-04 15:30

Аз раница си имам, но в нея освен фотоапарата влиза само... дет вика Жоро...ми бельо. И за това, като ходя някъде нося две раници, което не е удобно. Добре че Дядо Коледа ще ми подари ето това:
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/jewr9106.JPG
http://www.central-camera.com/cases/lowepro/revised/la-ORaw.gif

и ще мога да го нося под истинската раница :-)

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   21-12-04 15:46

hose написа:

Както се казва - това е то фотографска чанта!!!![smile]

http://www.lowepro.com/images/products/large/CompuTrekAW_left_stuffn_1.jpg
Tazi q namerih za 50$ -130$
Zabravih da dobavq zavisi ot tova kakva golemina (za kolko obektiva o6te ima mesto )

Публикацията е редактирана (21-12-04 15:48)

Дата:   21-12-04 18:07

J0R0 - а ранътъ де ще я носиш? Пък и аз обичам да ходя далече поне за няколко дена. Ако съм без кола - с това прав умирам (пък и обичам да нося повече фототехника, тя филмовата и без това е по-голяма). Изобщо това си е голям проблем. Аз купих едно подобно на №3 - за никъде освен с колата..не става.
Въпроси към никонаджиите, че има някакви апострофи на тема пристрастия.
Казахте, че вътре има ф100 и д100.
1. Това професионални апарати ли са? (аз знам за Ф100 че е полупрофесионален, а Д100 е любителски - инфо в нета колко щеш)
2. Това механични апарати ли са?
3. В какви температурни/влагови диапазони им дават допустимо да работят.
3. В какъв темп. диапазон може да работи въобще един автоматичен фотоапарат с дисплей, захранване, електроника и всичко останало.
4. Ти къде точно го тества твоя, че знаеш как се държи? /аз знам как се държат механични Никони от хора, участвали в хималайска експедиция. Говоря за механични...не електромеханични...камо ли автоматични модели/
Предполагам, че в инструкциите им си пише тези работи.
Това за печенето във фурна го разправяй на баба ми...или като доидеш пред мен ще го печем във фурна твоя Ф100 /както си го правил/. Все пак добре е да мислим преди да кажем нещо.

Автор: explorer   
Дата:   21-12-04 18:29

Егати, откога F100 стана "полу"-професионален? [smilie5] На сайта на Никон пише "F100 - Professional Performance Redefined".

Дата:   21-12-04 18:30

Не ме интересува какво им дават, а как се държат.

Pentax ZX-M,D70, F80 - до -25 Градуса, и до 5200м.

За условията няма какво да говоря - местата са самоговорящи - Северната стена на Вихрен, Джендема, Мальовица и т.н....за извън България пък изобщо няма нужда да цитирам, при горе изброените. И не говоря за катерене по туристическите пътеки, повярвай ми.

И най-важното, че докато някой си се радва на Лайката как му издъжа, аз съм си сложила SB-600, пуснала съм си апарата, уверила съм се в експозицията и т.н. и съм го отвяла...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   21-12-04 18:31

А ако искаш, мога да ти сканирам една статия на Rowell, за това на кой осемхилядник с какво е снимал и кое е стояло в палатката [smilie5]

Дата:   21-12-04 18:32

Изобщо вместо да говорим глупости тука, да кажем нещо полезно по-добре.
Та отскоро мъкна F1 по планините, и нашите не му се опъват. Разбира се не съм попадал при свръхекстремални условия, но все пак покрай него са мръзнели и блокирали Минолти и Практики.
Предполагам, че е по-държелив и от механичните си братовчеди Никон Ф2, поради по-простата конструкция на затвора - хоризонтално перде (метално) - по-просто движение - хоризонтално.
Апарат диги с дисплей също деяни по Витоша и Рила в обикновени зимни условия, но само ако се крие под дрехата и топли с тялото. Предполагам ако постои малко навън така на -15-20 - просто ще се пръсне дисплея отзад и отгоре:))
Такъв суперавтоматизиран апарат ми е отказвал при влагата на боянски водопад дори, един януари преди 10-ина години.
Ако ми се наложи да снимам при свръхтежки климатични планински условия (извън България доколкото знам (и доколкото говори логиката) ще взема нещо друобективно с централен затвор.- тук и А1 -то не ми е отказвало, без да го прехвалвам или препичам:))) ..предполагам един хубав рилски студ ще му скове платненото перде...но при влага или -10-15 градуса е деянело винаги в ръцете ми /но го държа често под дрехата де/.
Това за свръхтехнологиите по високите била може - но в приказките за деца.

Дата:   21-12-04 18:36

kkaammii - къде си ходила казваш?

Автор: jimmy   
Дата:   21-12-04 18:39

Моби, я кажи кои са тия хималаисти дето са те зарибявали, понеже от Българите ги познават повечето, да ги питам тия пияндета пак какво са раздували...

Автор: snooper   
Дата:   21-12-04 18:40

BuzzFuzz, моята е точно такава (като първата от първия пост) - долита на коледа... и да ви кажа такава раница се носи не само в планината, аз моята я взимам за в града - вече от доста време нося чанта с две тела и няколко обектива по цял ден и е доста неудобно, а като се прибера вечер рамената ме болят... така с раницата няма да ти се смъква като си с яке, няма като си с документи, тетрадки и т.н да се чудиш къде да ги денеш без да се мачкат... също е важно, че не се набива толкова на очи. Единствено е неудобно за бързо вадене на апарата, но за нормална работа си е много удобно с раницата... затова си оставям и чантата са специални случаи.

П.С. Да се отбележи, че в последно време си припомням да пиша на кирилица, колкото и да ми е трудно [smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   21-12-04 18:40

MobbyDick - на места на които не препоръчвам на всеки да ходи.[smilie6]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна