Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли някой опит в снимане с "Ландшафна леща?
Автор: Spartan   
Дата:   13-11-04 18:09

Аз съм овехтял дъртак.Снимам от 35 години.Никога не съм имал материалната възможност да се обзаведа с качествен и лек телеобектив над 300 мм /за 24х36/.Веднъж снимах с огледален ЗМ-5М но никак не останах доволен от резкостта му.И реших да си направя сам!!! /Я па тоя вехтия...!!!/.От един руски далекоглед с добра оптика х20 и апредура 56 мм взех тубуса с обектива - двулещов добре просветен.В него влиза и винта за фокусировка.Един добър стругар ми направи преходник за М42х1 на стария Зенит като спази условието за обработка при едно базиране за съхраняване на съосност на оптичните оси.
С макро пръстените М42х1 достигнах фокуса 25 м до безкрайност - и ето ти телеобектив х 10 /500 мм/.Всичко това не съм го изобретил,а го прочетох в едно апокрифно айрофотографско материалче на Лайка.Там се казва,че за големи приближения това е идеалния вариант.И вярно - да видите какъв контраст и добра яркост в визора.Но не съм сигурен дали така ще бъде на кадъра.Има ли някой работил с такава дяволия.Имате ли опит - споделете го,моля!

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли някой опит в снимане с "Ландшафна леща?
Автор: stoevmobile   
Дата:   13-11-04 19:15

качи снимки [smile]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Re: Има ли някой опит в снимане с
Автор: thor   
Дата:   13-11-04 19:21

ей тук има нещо подобно
http://www.naturepixel.com/materiel.htm#teleconv
разгледай сайта ..[smilie6]

http://www.naturepixel.com/materiel.htm#teleconv

Публикацията е редактирана (13-11-04 19:22)

първа  назад  1     всички  напред  последна