Автор: thor
Дата: 10-11-04 09:28
ми аз мисля че всичко което не е в категорията професионални фотоапарати и про-обективи е някакъв компромис -про-техниката си има всичко ,е да речем почти всичко от което би имал нужда един фотограф ,а най важното е ти от какво имаш нужда и какъв компромис си готов да направиш с качеството ,цифровите фотоапарати са според мен нещо като компютрите на година-година и половина излизат нови и с по добри характеристики ,докато най важното обективите ,ако се изберат подходящо са по дълготрайна инвестиция ,пък и качеството на картинката зависи най много от тях ,затова писано/неписано правило във фотографията като начало да не се избира фотоапарат ,а обективи според навика на фотографа какво има намерение да снима или кое най много би снимал и след това се търси фотоапарат ,аз лично бих най напред избрал най добрите обективи които мога да си позволя и след това бих направил компромис с фотоапарата ,но това си е моето мнение ..предполагам колкото повече мнения толкова повече просветление по въпроса..
първо обясни каква фотография искаш да правиш ,макро,портрет,спорт,архитектура и т.н. и след това каква сума пари можеш да отделиш за това и надявам се всеки би ти дал мнението си ,според опита си ..
|
|