Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 peter-Geo - високи претенции от ниско ниво
Автор: emmmo   
Дата:   12-02-04 11:56

Драги ми peter-Geo, бях склонен да се замислям над коментарите ти, но след като разгледах обстойно снимките ти, разбрах, че силно съм те надценил. Като че ли за тебе пееше Милена едно време: "високи претенции от ниско ниво". Съжалявам, че трябва да ти го кажа. Бях решил повече да не ти обръщам внимание. Но все пак реших, че няма да е лошо да ти помогна (доколкото мога)да получиш реална преценка за собствените си възможности. Повярвай ми, изчистил съм от мислите си всяко лично отношение.
В интерес на истината, имаш една чудесна снимка - Twin Peaks, но съдейки по другите ти фотографии, започвам да си мисля, че си я направил случайно. За жалост повечето ти снимки са изключително посредствени. Остава ти утехата, че си изключителен в посредствеността си.
С пожелания за повече самокритичност
emmmo
 Re: peter-Geo - високи претенции от ниско ниво
Автор: peter   
Дата:   12-02-04 12:12

Благодаря за пожеланията, но за съжаление ти не си сред хората, чието мнение за снимките ми ме вълнува особено.

Единственото, което ме кара да пиша под твоите снимки, които почти не заслужават внимание, е желанието да виждам постинги, в които освен оригиналност, липсват и обичайните за "клъбърите" правописни грешки.
Е, от време на време ми доставя удоволствие да засягам и безплътното ти его, но това е само, когато скучая, както в момента.
Може би все пак се надявам да напишеш нещо интересно за четене, но окончателно съм се отказал да качиш нещо интересно за гледане.
И накрая бих те насочил към старателно изучаване на малцината много добри фотографи в сайта, сред които ние двамата за съжаление не сме.
Автор: borovinka   
Дата:   12-02-04 12:27

Виж к'во ся:
Хората ти обясняват, че не са наред при теб нещата, а ти продължаваш да се правиш на пич.
Заради "пичове" като тебе отдавна отсвирих и photo-forum.net и photo.cult.bg.
.... a emmmo е пич ! [smilie19]

Публикацията е редактирана (12-02-04 12:27)
Автор: soo   
Дата:   12-02-04 12:32

hehe......bravo borovinka:).i az mislya skoro da napravya sustoto[smile]
Автор: white_man   
Дата:   12-02-04 12:34

Dobre,no az ne moga da razberaedno neshto - zashto GEO ne si kritikuva ot imeto na Peter i zashto go e sram da se nareche Peter?
Ili obratnoto.
I zashto si e pisal 6-ci za sobstwenite snimki.
Eto na tezi 2 vaprosa iskam da mi otgovori Peter ako moje.Prosto e neobiasnimo za mene.
Drugoto e ala-bala prikazki ot jiliada i edna nosht i bezsmisleno filosofstvane.
Дата:   12-02-04 12:50

white_man, аз също мисля, че допуснах грешка като използвах две различни имена във форума. Признавам си и то не за първи път, че това е израз на суета и желание снимките ми да бъдат оценени адекватно, независимо от мненията ми за останалите снимки.

А шестици съм си писал, защото по мое лично мнение снимките ми, макар и да не са нищо особено, са около 3 пъти по-хубави от тези, на които съм писал двойки.
Дата:   12-02-04 12:53

Малиии, продължаваш !
Имам една прияталка психоложка, ще трябва да ви свържа - на нея ще й е интерсно.... [smilie18]
Дата:   12-02-04 12:53

Eвала, petre-Geo, като знам, че съм висок 1,70 м, то значи ти си един 5-метров фотограф!!! Удивително, как въобще си ни забелязал от тази височина?!
Дата:   12-02-04 12:55

А забелязал съм те, защото самочувствието стърчи на около 4 метра над реалния ти ръст.
Дата:   12-02-04 13:00

Спрете да се занимавате с тоя, независимо дали го плюете или хвалите той получава внимание, което не заслужава.
Постъпете като зрели хора - теглете му по една на ум, спрете всякаква комуникация с него и го забравете.
Лека му пръст !
Автор: just_me   
Дата:   12-02-04 13:01

не мислите ли че така опорочавате всичко!вярно е че всеки има право на мнение и то може да бъде всякакво-хубаво,лошо;но изкуството ,каквото е и фотографията е абстрактно.аз лично трудно бих могла да оценя нещо с 2 и то не защото съм начинаеща ,а защото наистина е трудно да заковеш една такава оценка,същото е и с пълните шестици.не мислите ли че е крайно време да смените някак метода на оценяване.така наистина се появявят много злосторници в сайта,а заяждането не спира.
Дата:   12-02-04 13:09

А бе, borovinka, аз бях спрял комуникацията с този индивид, обаче той се е лепнал за мене като репей и няма отърване. Почвам да си мисля, че има нещо на лична основа. Сигурно се познаваме с него, без аз да подозирам за това, и някога съм му причинил ранната детска психотравма. А това, както знаем, ще го измъчва цял живот!
Автор: asahi   
Дата:   12-02-04 13:13

Dear just_me,
Никой до тук не е получил укор за това, че критериите му са незрели, неточни или поне различни. Даже това е голямо предимство - да те оценяват разнообразни хора. Едно жури в конкурс не би могло да си позволи такъв широк обхват на компетенции. Упреците са насочени към хора, които с нечестни методи, напр. използвайки няколко фантомни регистрации, се опитват да наложат своята оценка и да подкрепят своя фаворит. Наличието на няколко юзера с крайни или извратени за някого мнения само допълва колорита на компанията.
Сигурно ще усетиш как след системно гледане на фотографии ще започнеш да формираш свои по-точни критерии и сама ще откриеш кое от изкуството ти въздейства. С една дума ще възпиташ сетивата и ума си. После ще погледнеш назад и ще разбереш смисъла на упражнението. А на злосторниците да обърнем гръб. Не мисля, че ще имат безкрайно много енергия да творят зло.
Дата:   12-02-04 13:19

Обръщаш му гръб и загърбваш емоционалността си, толкоз ! [smilie19]
Автор: bd_arch   
Дата:   12-02-04 13:19

asahi съгласен съм с теб, но с такива клонинги е пълно и в реалния свят и в журитата, та си мисля че се вдигна много шум по тази работа, а който го може си го може. emmmo аз намирам снимките на peter за доста приятни, както и твоите и ето че се оказва че дори и вие двамата може да стоите на една плоскост, поне в моите очи на страничен наблюдател. Зарежете ги тия коментари и поствайте повече, че аз нямам време да снимам и само гледам тук и се кефя, та помислете малко за мен.[smile]
Дата:   12-02-04 13:26

Емо, защо да съм ти се лепнал като репей - ти започна настоящата тема и предполагам, че вече е дошъл моментът отново да се оттеглиш с достойнство, защото усещам, че ти се изчерпват "умните" реплики.

Не допускам, че е възможно да си ми причинил ранна детска травма, защото от теб се долавя зле прикрит аромат на провинция или греша?
Автор: white_man   
Дата:   12-02-04 13:33

Oho,kogato "provincia" zapochne da se izpolzva kato obidna duma,tova veche zapochva da mi govori mnogo neshta za choveka,koito vlaga takyv smisyl v tazi duma.
Iasno.
Дата:   12-02-04 13:53

Защо си ми се лепнал? Това и аз не знам.
Факт е, че след препирните под "Обещание" по ФСБ ти изчезна и аз реших, че най-накрая си мирясал. Но уви, ти не издържа дълго в мълчание. И щом някой се осмели наскоро да похвали някакви мои снимки, ти отново се възмути до дъното на чувствителната си душа и започна да сипеш огън и жупел. Явно смяташ себе си за човек с мисия, особено що се отнася до това да отваряш на другите очите за това колко са ми тъпи снимките.
Откровено казано, ще ми се да прекратим този спор. И то не защото са ми се свършили "умните" реплики, нито пък защото съм миролюбив. Просто усещам как зле ми действа твоята болезнена мизантропия и озлобление. Усещам как това принизява и мен. Усещам, че вече безкрайно сме досадили на всички, а от това губиш не само ти, но и аз.
Това е.
Колкото до провинцията - грешиш. Цял живот съм прекарал в София. Не съм сигурен обаче, че това има някакво значение. Не забравяй, завит в собствения си елитаризъм, че в провинцията също живеят хора и те са способни на не по-малки подвизи в изкуството от теб.
Остани си със здраве.
emmmo
Автор: boni   
Дата:   12-02-04 14:03

Когато някой започне да изрича думата “провинция” със сбърчен от отвращение нос,това говори вече много за него.Веднага в съзнанието ми изниква момче ,израснало в София,възпитано на културни обноски и в същото време доста поразглезено от “аристократичните” си родители. Най-често висши държавни служители,известни лекари или преподаватели в някой ВУЗ ,те са научили детето ,да се възприема една класа над останалите (недай си боже останалите да са от провинцията).Научено да се отнася с леко презрение и да изпитва небрежно отвращение към всички ,които са с по-нисък социален статус от този на родителите му,то задължително се стреми още от училище да тъпче около себе си.
Ако дойде нов ученик от Харманли да кажем,то въобще не смята за нужно да му подаде ръка и да го поздрави,или ако го направи ,не го прави сърдечно , а със зле прикрита лицемерно -подигравателна усмивка. Ако новият ученик случайно влезе в дребен конфликт с него ,то леко показва зъбки с репликата “Смешен провинциалист”
Задължително след 8-ми клас аристократчето бива записано в езикова гимназия.Добре е да отбележим че истинският аристократ не го записват в английската,а най-често в немска или френска гимназия.Сещайте се защо.
Свикнал да бъде закрилян от силното родителско присъствие ,а по някога и от това на баба си и дядо си,които обикновено също не са случайни хора,родният потомствен аристократ израства с чувство на недостижимост,което за съжаление,доста често е измамно и води до неприятни последици по-късно.
Присъщо за този вид “аристократи” е използването на втора самоличност ,за да защитят собствената си такава в условия,където силното присъствие на тати , мама и баба(наричана най-често маминка) го няма….
Дата:   12-02-04 14:04

Прав си - и на мене взе да ми писва, пък и ти очевидно така и не стана интересен събеседник.
Все пак не очаквай да те лиша от отговор, когато ме коментираш.
Що се отнася до провинцията - не си ме разбрал правилно или не съм се изразил ясно. Както провинциалният, така и "софийският" манталитет имат и доста неприятни страни, които обаче са различни. Просто неправилно съм преценил твоите неприятни страни като провинциални. Това не е обида, а класификация :-). Иначе съм далеч от мисълта, че изкуство и изобщо умовете се раждат само в големите градове, защото историята е пълна с примери, че не е така.
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   12-02-04 14:04

Емо - пич си, и си ми симпатичен, и снимаш със сърце,но.."високи претенции от ниско ниво" казваш за Гео (сигурно е така, но това вашето вече прилича на взаимно дразнене) - да ти кажа, като приятел, надявам се - Емо, нивото на никои от тези де сме се събрали тук не е признато и световно високо !!! Да сложа и моито мнение - не би ми пукало и от "оценката и коментара" на която и да е СВЕТОВНА величина дори, ако тои е тенденциозен (и в личен план негативен...щото ако е добър - ще си затворя очите и ще му повярвам, хора сме:)))!! а големите светила са суетни, и доста от тях нелишени от долни човешки слабости - биха критикували доброто, и лансирали посредственото..конкуренция драги[smilie3]С две думи - аз ценя обективната и искренна критика, а не имената. Това, че сигурно Гео нещо си му "харесал",..познава те или не..има ти пръст или не.. и ти е коментирал нещата често и обстоино, правдиво или не...не трябва да те изнервя и влияе..аз не съм чел всичко разбира се, но не съм срещал в коментарите му цинизми и арогантости, с които иначе изобилства атмосферата. Той (Гео)също не е лишен от емоционалност, и гледам че се увлича вероятно напълно безпочвено, ..в интелектуални нападки към теб, ти отговаряш в такъв стил. Има накъде да се съвършенстваш, не леж на услужливо поднесени лаври , не слушаи само "приятелите"..с твоя мерак и хъс ще постигнеш много, все по-хубави ти стават снимките ..(извиняваи за напълно безпочвено използвания от мен "бащински тон")защото Гео често е прав, макар и възможно да е 100 пъти по-слаб фотограф от тебе.(сега ще му разгледам творбите :)))..а това, че не е критикувал други снимки така остро, съвсем не означава, че те са по-добри или нелишени от нищо. Гео вероятно си има предпочитания и любимци, както и ти.
borovinka - не забелязвам, да "си отсвирил" двата сайта..по-скоро здраво освиркваш по ноти и се бориш за диригентска палка..аз лично не бих считал за голяма загуба твоито самоотсвирване,..с оглед атмосферата, която нагнетяваш и арогантността и самомнението дето излъчваш... защото заради такива като теб,в петък бях тръгнал да си свалям снимките от този сайт...но ме разубедиха, за добро или зло. Доста често препоръчваш психологическа помощ на този и онзи, затова ще си позволя и аз един съвет - потърси такава сам от твоята приятелка...явно е нужно..след като на мен пожела трамвай да ме блъсне, а тука "Лека му пръст ! ".

Автор: rovas   
Дата:   12-02-04 14:09

[smilie24] absolutno si prav... zdrastihme foruma s tupni[smilie11]
Автор: plam   
Дата:   12-02-04 14:11

предлагам админа да изтрие темите съдържащи груби нападки и заяждания
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=7031&t=7031
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=6923&t=6923

Автор: asahi   
Дата:   12-02-04 14:14

[smilie23] , не съм съгласен

Дата:   12-02-04 14:20

boni, това, че си от Харманли не е лошо и вече е време да го преодолееш.
Иначе в предположенията ти има и доза истина (напр. това, че родителите ми, а бих добавил и техните родители, са лекари).
Може ли само да ти обърна внимание, че в софийските езикови гимназии се влизаше с конкурсен изпит и то не след 8, а след 7 клас. При вас със записване ли ставаше?
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Тази тема е затворена