Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sony Cyber-shot DSC-W1
Автор: vacano   
Дата:   01-11-04 11:13

Значи снимам с този апарат доволен съм до колкото задоволява ламерските ми нужди, но от време на време ми се появява едно петно на снимките и мнооооого ме дразни мога да кача такава снимка ако някой не може да си го представи да знам от какво е?!?
https://photo-forum.net/static/forum/2017-05/vwvf2298.JPG
https://photo-forum.net/images//c_1099300252_DSC00484.jpg

дали фотоапарата е нещо прецакан?!?

Отговори на това съобщение
 Re: Sony Cyber-shot DSC-W1
Автор: snake79   
Дата:   01-11-04 11:19

Има 2 варианта

1.Изгорял пиксел , или група пиксели.
2.Не си си чистил обектива.

Ама като гледам при теб е голямо петното, та най-вероятно вариант 2 :-)

Ама кажи винаги ли го има петното?
Ако се появява от време на време кога точно и тн.

Щото както си писал ти : "но от време на време ми се появява едно петно на снимките" , не е изгорял пиксел.

Дата:   01-11-04 12:50

ей дано да не е изгорел пиксел че става страшно, ами появява се по точно може би се вижда на по светли снимки но така също не винаги един приател ми каза да си сложа поляризиращ филтър че от това било ама баси!

Автор: musto   
Дата:   01-11-04 21:08

az imam sony p100 to e s sushtija obektiv i matrica imam podobni problemi koito se pojavjavat samo kogato aparata e na maksimalno dignat opti4nija zum i e slojen na po goljama blenda sled vnimatelno nabliudenie pod svetlinata na edna lampa zabeljazah njakolko prashinki na optikata samo4e na po dolnite leshti i uvi prosto se primirih tui kato do tam njamam dostup za da gi po4istja taka4e mai ntrjabva prosto po dobre da se suhranjava aparata i da ne se durji na zaprasheni mesta shtoto posle e kofti

Автор: rolla   
Дата:   01-11-04 22:40

а иначе ако е запрашена горната леща как да го изчистя.Щото има един пръстов отпечатък?

Автор: Thor   
Дата:   01-11-04 22:43

прахоляк май ,може и да е и ......и най вероятно е на матрицата [smilie11][smilie7]

Дата:   03-11-04 08:07

даа майтап нема само когато сложа зоом-а на макс тогава се получава това петно гледах обейтива на лампа но нищо не видях пиксел ли е това ?

Автор: jester   
Дата:   03-11-04 10:07

вакано, това не е пиксел, спокойно. Пикселът не може да изглежда така. Най-обикновена прашинка или петънце и най-вероятно на самата матрица (или по-скоро на филтъра пред нея [smilie7]). Това ние с ДСЛР-ите честичко го виждаме, но и горе-долу лесничко го чистим, докато при камера с несменяема оптика това си е странно и неприятно. Занеси го в сервиз, той е нов модел, сигурно е още в гаранция. Там би трябвало да го разглобят ако изобщо модулът обектив-матрица се разглобява и да го почистят. Успех![beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна