Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кино ленти - "претапяне"
Автор: Tateos   
Дата:   31-10-04 12:23

Някой да знае къде се изкупуват стари кино ленти...?

Отговори на това съобщение
 Re: Кино ленти - "претапяне"
Автор: stoevmobile   
Дата:   31-10-04 16:26

преди оклоло десетина години работех в КЗУ - София. имаше събрани тонове рентгенови филми от дефектоскопия от стари обекти. след изгарянето им в пещ , пепелта и среброто ги купи търновска фирма. нямам спомен за името. доколкото знам извличаха извличат среброто чрез галванични методи.купуваха и отработен проявител.
помощ би могъл да даде nsirakov евентуално (то не че медицинските или кино лентите "пускат" особено много сребро, ама може да е чул нещо) или хора от В.Търново - едва ли има повече от 1 или 2 фирми в града, дето се занимават с подобна дейност. очаквам информация за подобна фирма в София - ж.к.Дружба до дни.

Автор: kamera_vision   
Дата:   31-10-04 17:15

Tateos,
kakvi sa kinolentite /tzveni ili B&W /?Kolko sa stari i kakva marka sa?

Автор: nsirakov   
Дата:   31-10-04 17:19

имам над 200 литра стар фиксаж.... ако ти трябва за среброто може да се договорим....при това са проявяванеи рентгенови филми а те са с 2х повече съдържание на сребърен бромид [smilie25] [smilie25]

Автор: volokin   
Дата:   31-10-04 17:24

не се излагайте бе хора, знаете ли как се вади това сребро???? То повече вреда може да ви донесе отколкото полза, пък да не говорим за загубата на време, което също е пари. За количеството пък изобщо да не става дума! Няма смисъл[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: nsirakov   
Дата:   31-10-04 17:27

волокин не знам... миналата година ми изкупиха 200 литра за над 120 лева... ама казаха че събират тонове... апаратурата им била скъпа за малки количества...

Дата:   31-10-04 17:32

е за тонове става, иначе няма смисъл за домашни условия, щото средствата които ще хвърли човек за изкарване на среброто многократно надвишават неговата стойност, а и е отровна история....
Но за това което казваш да, то това е начина[smilie24]

Автор: stoevmobile   
Дата:   31-10-04 18:18

volokin, аз за спомен си събрах над килограм сребърни гранулки, с размер от бобено зърно нагоре, след като висях 3 дни близо до пеща. още си ги пазя, че не им намерих пазар. иначе колеги, работили у немечко, казаха че там е абсурд да източиш химикалите у канала... както правят у бг.....

Дата:   31-10-04 18:24

Може да го отнесеш яко. има си обче места където си оставяш тубите с разтворите![smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Ми те са отровни, нали после пак на нас се връща...
По-принцип все не ми се иска да вярвам, че битието определя съзнанието, но май си е така....[smilie2]
[shtrak]

Автор: Tateos   
Дата:   31-10-04 21:05

Сори че чак сега се логвам...

Имаше въпрос по-горе - цветни киноленти работени в US.

Все пак никой не каза нещо конкретно. Ако някой нещо знае да свирка.

Мерси.

първа  назад  1     всички  напред  последна