Автор: boni
Дата: 30-01-04 15:51
Или как да си подобрим храносмилането….
Значи ,говоря си тази сутрин с mlsd по телефона по разни въпроси и той ми споменава,че ето тази снимка:https://photo-forum.net/i/8012&ORDER=date&USER_ID=153
дето я пусна вчера в албума днес била на първа страница на в-к Дума.
Реших като ходя да обядвам да купя “Дума” от някоя сергия в района и да видя как стои на хартия.
Хапнах в близката кръчма ,треснах едно фото там : https://photo-forum.net/i/8073&ORDER=date
да не съм капо и след това се опитах да си купя “Дума” от сергията до кръчмата.Добре обаче чичката на сергията ми изръмжа “Ний тоя вестник не го получаваме” и ме изгледа строго както г-жа Михайлова би изгледала др. Станишев….
Другата сергия с вестници беше на някакви си 100 метра и аз с лека усмивка от случилото се и с бодра крачка се отправих натам. Да ама не ,както би рекъл Петко Бочаров… “В-к “Дума” свърши отдаааавна” ми каза лелята там.
Леко изнервен,но и леко амбициран тръгнах към следващата сергия,която беше на има-няма 200-300 метра от предишната. “Преди малко взеха последния брой “ ми рече там чичкото….
Вече започнах да се нервя сериозно ,но пък борбения ми дух не ми даваше покой и решен на всичко се втурнах да търся нова будка за вестници. След 8-мата сергия ,измръзнал и изтощен ,взех да изричам разни благословии по адрес на ранобудния български пенсионер ,сред чийто основни приоритети за деня явно беше изкупуването на целия тираж на в-к “Дума” преди 7ч сутринта .Започнах да си мисля ,че това сигурно е продиктувано от идеята - да се пресекат помислите на буржоазния лентяй ,ставащ нейде към 8 ,да си купи любимия партиен форум и да се обогати с мъдри мисли и идеи на готово.
Изведнъж ме осени блестяща идея ! ШЕЛ ! Да, решението беше пред очите ми ,а аз да не го забележа ! Близката бензиностанция на Шел - там 100% трябваше да го има,защото нали разбирате … с тея пенсии какви бензиностанции ,какви бензини могат да си позволят нашите пенсионери…
Влязох с бодра крачка в ШЕЛ и веднага попитах за в-к Дума. “ Ами едно време го получвахме,ама само оставаше и никой не го купуваше,та от 2-3 месеца вече не ни го носят”
Тези думи на милото момиче зад щанда бяха последния залп в гърдите ми ,след което покосен,победен и съкрушен се затътрих вяло обратно към офиса.
Какво пък… Един час разходка на студа след ядене си е здравословно. Ами да.
А тъкмо да го постна това и mlsd ми се обади ,че ми е пратил сканирана страницата на Дума по меил-а,щото предположил ,че трудно ще го намеря в ранния следобед.
Умни хора брей ! Що не съм от тях….
|
|