Автор: Стефан
Дата: 31-12-03 03:15
Аз също бих препоръчал поне 1700mAh батерии, но най-добре 2100mAh. Снимам с Canon PS A70 и с 4бр. 2100mAh батерии GP пълня 256+128МВ с вкл. дисплей, които при 3.2 MPix са над 400 кадъра (ще има евентуално и видео, но ще има и кадри записани с по-малък размер така че пак е толкова). И остава за още, ако евентуално изтрия някои и освободя място.Интересно, че и преди с А100 и 128МВ, 1.2МPix пак беше толкова с 2 батерии. Имай предвид, че 2100mAh трябва да се зареждат качествено, за да достигнат пълния си капацитет - с обикновено зарядно освен че ще ти трябват от порядъка на 48ч., няма и да се заредят докрай. С бързо зарядно пък има вероятност зарядното да не е съвсем в час (по принцип или само за конкретното зареждане) и също да не ги зареди докрай, да изкл. по-рано. Пробвай с твоите Sanyo като ги заредиш, да ги пуснеш пак (изкл. и вкл.) - ако втория път ги зарежда повече от да кажем половин час, напр. 2-3ч. значи първия път не ги е заредило докрай.
Алкалните батерии също могат да свършат добра работа. Идеални са за резрвни, които винаги трябва да си носиш и което е основното предимство на апаратите с АА батерии - че винаги можеш да смениш батериите ако внезапно спрат и ако се наложи от всякъде можеш да си купиш алкални. Аз използвам Панасоник и Тошиба и добре се справят. Duracell нещо май само рекламата им е голяма - за цифрови апарати въобще не се представят добре, наскоро се излъгах по изключение да взема такива и апарата въобще не отцепи с тях и то при положение че съм го виждал да тръгва дори и с обикновени, неалкални батреии! Предишния път когато съм използвал такива, преди година и половина с един А30 свършиха някаква работа, но пак сравнително бързо сдадоха багажа. Въобще за тях може да се каже "То шиба, то не шиба" макар че не са Тошиба ;)
Алкалните батерии са идеални за резервни и с това че могат поне малко да релаксират и с изкл. екран можеш да снимаш аварийно доста дълго с изчакване 1-2мин. между снимките.
|
|