Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Imali 300D problemi...
Автор: enigmata   
Дата:   18-10-04 15:08

s avtofokusa?[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Imali 300D problemi...
Автор: marto   
Дата:   18-10-04 15:10

при мен НЕ[smilie24]

Автор: boni   
Дата:   18-10-04 15:10

Mislia che ne...

Дата:   18-10-04 15:11

marto neshto da mi kajesh poveche za tazi mashina.Nai-mnogo me interesuva obektiva.Mersi.[smilie5]

Дата:   18-10-04 15:12

kitovia 18-55mm s nego li snimash?

Публикацията е редактирана (18-10-04 15:16)

Автор: behemoth   
Дата:   18-10-04 15:13

ако снимаш кола която се приближава с 80км/ч не очаквай всичките да са на фокус...

имай предвид че зависи и от обектива не само от апарата.

Дата:   18-10-04 15:16

AI Servo AF dobre li raboti?Veche stavam dosaden.No vednuj se kupuva takuv aparat,molia pomognete mi[smilie5]

Публикацията е редактирана (18-10-04 15:23)

Дата:   18-10-04 15:25

виж истината е че работи добре за любителски апарат не е фатално предполагам ако някой път изпуснеш кадър. Ако мислиш да снимащ спорт и то за пари този апарат не е най-подходящият.
Имай предвид че другото досадно нещо е че не можеш да "включиш" сервото по желание ако не си в режим спорт но тогава ISO е на 400 а формата е фикснат на JPG

Дата:   18-10-04 15:34

behemoth mersi za infoto[beer] Polzvash li 18-55 obektiva,ako go polzvash kakvi sa ti vpechatleniata.Gledah tuk tam,razni sravnenia i predi biah pital za nego i mi biha kazali kato za 100USD bil mnogo dobur!!!Ti kak mislish?

Дата:   18-10-04 15:46

ами в момента даже излиза 50$ за тези цени си струва определно на f/8 e доста добре пък и широкоъгълните хубави в тези мм стурват доста повече. Иначе криви неприятно по краищата и контраста и цветовете не са му много добри.

Сега снимам с tampron 28-75/2.8 много по добър но ми липсват диапазона 18-28 понякога използвам и китовия особено когато трябва ва снимам група хора в затворено помещение.

Дата:   18-10-04 15:54

Mersi mnogo,mnogo!!![beer]

Дата:   18-10-04 15:58

пратих ти на майла в профила линк със снимки с него освен че са резайзанти до 1024 не са пипани по друг начин

Дата:   18-10-04 16:06

Imam da te cherpa [beer].I pak mnogo blagodaria.

Автор: jester   
Дата:   18-10-04 16:48

Ако все още те интересува, истината е, че за парите си и апаратът и обективът са си перфектни. С автофокуса не съм имал проблеми, но е истина, че за следящ автофокус, особено за обекти идващи към теб или отдалечаващи се, не е най-добър.

На мен EF-S 18-55 не ми харесваше основно заради две неща. Първото е бурето, което прави на 18 мм, което в самите краища е доста сериозно, особено ако примерно имаш човек в края на кадъра, направо неузнаваем става. Второто е, че обективът е мек, доста по-мек отколкото на мен ми харесва.

Като физически характеристики ме дразнеше, че тубусът му много се клати, но пък въпреки, че не е USM, фокусът е почти безшумен.

А, и още нещо - има начин да направиш AI Servo-то да работи при всички режими. Просто ти трябва т.нар. хак на Вася и един моно жак за уокмен.

Дата:   18-10-04 16:53

jester,
май няма версия за сервото последния хак подкарваше single shot или AI focus тоест може да го изключваш но не можеш да го вкючваш http://www.bahneman.com/liem/photos/tricks/digital-rebel-tricks.html

Дата:   18-10-04 17:09

Thanks!!![beer]

Дата:   18-10-04 17:09

Бе аз нали имах 300D допреди три седмици.

С хака без проблем използваш One Shot AF и AI Focus. AI Servo се включва като режим, фокусира си, но не се задейства затвора.

За това има две решения. Едното е много балъшко, но действа - който седи по цял ден на компа бързо свиква - просто double-click. Оптиайте. Два пъти бързо и щрак!

Другото е още по-балъшко :))

Взима се един стандартен жак за слушалки от малките. Може и моно, може и стерео, но стереото трябва малко да се преработва. Ръгаш жака в контакта за дистанционното и ето ти AI Servo.

тук има подробно описание на това как става точно.

Има и мнения там на хора пробвали.

Дата:   18-10-04 17:11

jester ti kakvi obektivi izpolzvash s tazi mashinka?

Дата:   18-10-04 17:14

да жака просто като го вкараш и ако си вече в серво ти го "поддържа" ама яде батрия за световно все едно си half press през цялото време. аз не ползвам сервото даже съм си сложил някакъв междинен хак само да ми отключи FEC - a.
jester,
ти с какви обективи си в момента да имаш 17-40L случайно.

Дата:   18-10-04 17:21

Баси, ако имах 17-40L щях да се оженя! М, аз съм женен де :))) но нямам. Аз преди бях никонец, та 300Д ми беше първия Канон. Тепърва събирам системата. И още нищо нямам. Имам 20Д, Сигма 18-125мм, светкавица 550ЕХ и това е. Сега ще поръчам батери грип и евентуално 75-300 IS.

Между другото, май ще продавам 550-цата, ама да внесат първо 580-ката. Ако някой се интересува.

Дата:   18-10-04 17:25

ми аз не съм женен и мисля да си я взема имам tamron 28-75/2.8 ама основно снимам пейзажи и идва дълъг. иначе 580 ката много скъпа с почти 200$ по-скъпа от 550 щото е нова след 1 година сигурно и тя ще иде на 300$

Дата:   18-10-04 17:29

jester pitai v tozi sait za gripa http://etronicsbg.com/
az veche niakolko puti mu pissah za neshta koito ne sa obiaveni i toi mi kaza ceni.

Дата:   18-10-04 17:30

Ми аз затова взех 18-125-цата, която е по-добра от китовия като цветове и контраст и малко по-добра като рязкост, но не е никак скъпа. Сега се чудех за 17-85 USM IS, но нещо само лоши неща за него слушам. Също гледах и новата сигма 18-50/2.8 ЕХ, за нея писах онзи ден тук, ама тя е много пари.

Автор: Sid   
Дата:   18-10-04 17:34

enigmata, в профила ми почти всичко е правено с 300Д китов обектив, напоследък поснимах и с ЕФ 50мм/1.8. Има само 6-7 кадъра от Иксус и Зенит.
Към всички, някой ще ми обясни ли каква е разликата при фокусирането. Аз съм си качил последния хак, ама нищо не съм настройвал по режима на фокусиране. Та ако Ви се занимава ми обяснете.

jester Ориентировъчно колко смяташ да искаш на светкавицата?

Дата:   18-10-04 17:44

sid, щом не ти се е наложило да се ровиш във фокус режимите значи не ти трябва да знаеш...

майтап. този линк не е лош обяснява доста достъпно нещата 4 урок виж.

http://www.photoworkshop.com/canon/lessons_1-5.html

първа  назад  1  2     всички  напред  последна