Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Понеже стана дума...
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   29-01-04 22:56

Кой как си решава дигиталните проблеми, и трябва ли фирмата да мисли за потребителите, или те трябва да мислят за фирмата...И дали евтиното е по-скъпо, или скъпото по-евтино...Та в това смутно време, дето "Тая година полуматрица, догодина цела ", ми се струва, че пак хорото се дърпа от...патриарсите на оптиката.
digital-modul-Leica 8...9 R

Отговори на това съобщение
 За пореден път голяма смешка каза...
Автор: GenaDP   
Дата:   29-01-04 23:12

Тея твои патриарси, докато си пуснат гръбчето, аз да съм умрял от глад - ако на тях седно да чакам за цифровизация... Мерси от такова мислене. А и файдата от подобен апарат малко съмнителна ми се види.

Впрочем, ти като лаеш толкоз с/у апаратите с кроп-фактор, не можа ли да разбереш, че машинката на тея титани на фото-индустрията е с кропче х1.38?

А, да - верно, че си слабоумен... Простено ти е!

Re: Понеже стана дума...
Дата:   29-01-04 23:14

Не съм казал, че днеска съм видял Бог, просто най-доброто от Диги на лайка...формата говоря 35 мм.

И кое, аджеба...
Дата:   29-01-04 23:16

...му е най-доброто на това?

Автор: lucky   
Дата:   29-01-04 23:17

tova na hartia i na ekrana mnogo hubavo ama da vidim Septemvri realnostite kakvi 6te sa....4e tia Kodak.....[smilie10]
Osven Leica ima6e i edna druga firma deto se kazva Silicon Film...i te taka :)[smilie18]

Дата:   29-01-04 23:20

Хубавите работи стават бавно, а и предпочитам да ми се налага да си сменя гръбчето, вместо апаратчето...а и на филмите ще си се радвам, де се вика...особено ако съм си купил апаратче за 3000 € или оптики за него, когато не е имало още DSLR.

Дата:   29-01-04 23:24

Kodak май у подобни дела ще си наливат капиталите вече, откакто разкараха химията..американците май са си паднали по дигитата.

Алоуу, овньо...
Дата:   30-01-04 00:05

Кодак бяха първите, които пуснаха DSLR-та на пазара бре... Ама после Канон и Никон ги отсвириха много лошо.

Дата:   30-01-04 00:14

a ne misli6 li,Mobi 4e grab4etoti 6te struva kolkoto 1,5 EOS 1DII????
I ne misli6 li 4e Leica kato drugite 6te iska da jobi lev i 6te 'podobriava' garba vsiaka godina?
da ne govorim 4e poliraneto na le6ti e edno a praveneto na elektronika drugo....
I az 6te 4akam Septemvri sas netarpenie...[smilie21]

Автор: GuruMMX   
Дата:   30-01-04 00:23

septemvri.. he he

zvuchi tujno :(

6to bre?
Дата:   30-01-04 00:26

Септември ще бъде Май - както е казал един поет... май?

Re: 6to bre?
Автор: GuruMMX   
Дата:   30-01-04 00:28

mi mnogo voda shte izteche do togava he he

ujasno e daleche...

az taja nadejdi njakoja po seriozna organizacija da udari edno ramo na Foveon technologijata, ama na....

vseki si durpa negovata cherga i interesnite razrabotki ostavat na suho...

kofti rabota.

Дата:   30-01-04 12:35

И да мисля и да не мисля - все тая. Leica и да подновява гръбчето,камерата си остава...т.е. това решение на този етап най-ми допада - направо модулна конструкция при 35 мм.камери БУМ! Канон ще дойде на тая, когато Leica дойде на онова, де горе написах за след 5 г. Аз помеждодругото отдавна чаках, коя ще е тая фирма, де ще пусне такава благинка, и фирмата не ме изненада. В историята на оптиката 2 са фирмите, де разриват пъртина...а другите правят по техните схеми. Освен това Leica има много по-малко асортимент от оптика, но не по класове, а по цени - просто всичко е по-добро и по-скъпо от другите, няма евтини еднодневни пластмаси от различни видове пластелин, де да увеличават дебелината на брошурките и сергиите по битаците и да пълнят кофите за отпадъци през 2010 г.
Leica и да не прави матрици, знае кои да и ги направи. Не случаино Leica Digilux 2 е "филмовата дигитална камера", такова цветово сходство с филма няма при други, аз снимам с Digilux 1 и съм се нагледал, а и начел от други потребители, де си го казват. Ето например:"I recently purchased a Leica Digilux 1 camera and have a few comments. WOW what a great camera. I have owned 8 different digital cameras and many 35mm cameras. Until the Digilux 1 all other digital cameras felt digital. From my first 2 megapixel Nikon up to my latest before the Digilux, the Sony 707 they all felt digital. The digilux feels much more 35mm and the pictures are top notch. I feel this is a keeper!"
А този гръб, аз няма сигурно да си го купя..скъп ще е,(абе де да знам де) моята Лайка Р не е 8 или 9, а и в моята работа се работи на филми, и още дълго време ще е така. Дигиталната фотография се използва само в малка част. Това не ми пречи, да виждам кое е най-доброто или да си заривам главата за него, като щтраусите.
Още за гръбчето - то явно не е бутафорно, а истинско..така, че цялата логика говори, че ще си се продава, може и през май още...а септемри и някои в Бг. да си го купи.

Автор: J0R0   
Дата:   30-01-04 12:46

Ох, на тоя Дигилукс 2, ако му бяха сложили някоя по-голяма матрица щеше да е супер. И мен ме накефи ретро дизайна и опцията да си нагласяш всичко по познатия от механичните апарати начин.
Но матрицата за съжаление е същата като на Сони 707/717.
Ако бяха турнали една 6 МП голяма матрица, като на ДСЛР-ите, апарата наистина щеше да е трепач.

Ебати пъртината...
Дата:   30-01-04 14:30

...тея от Лайка за автоматичен фокус чували ли са? Или автоматика в меренето - коя година си го сложиха на машинките?

Те тея не я ринат пъртината, а отзаде се влачат.

Дата:   30-01-04 15:03

Те не правят апарати за такива като тебе, де след 10 години ши ревът, че някои ПС-та не могат да им четат на глас , пък те са забравили азбуката, представи си, ако са я знаели въобще.Колко години ще ми работи това моторче, в една Лайка Р обектив - те правят вечни неща, защо да се излагат след 50 години, като някои си вземе обектив Лайка Р[smilie3]
На мен такова животно с AF ми не требе, все имам повече интелект от един 40-точков канон..доде му укажа с джоистика точките в един сложен сюжет, съм си свършил работата 10 пъти, а и ръчицата ми е по-точна и бърза от AF а му. На ЕОС 50 с AF е приятна играчка, Веднъж и се доверих даже на един купон, та 2-3 снимки от филма отидоха зян...бави се животинчето на тъмно..а навика ми за скоростта на снимане не е бавен. Пък ръчния му на зоома 28-80 си е като да завинтваш колеле на детска играчка.но само толко...мачове не съм снимал от 10 години, за да рева за АФ. Много ми е забавно как ЕОС-че си тормози моторите на обектива дзът-дзът, като го насоча към равна бяла стена. Бих уволнил всички неграмотници, де реват за апарат, де да им прави всичко. Където и да съм работил, първоначално ми е връчван напълно ръчен апарат, не от липса на по-различни, и съм ходил със светломер във ръка, и без да съм на снимки.
От Каноните тача и снимам с FD, щото засега още ме кефят повече. А иначе Leica Digilux 1 и 2 си имат автофокусни програми,за сметка на по-тъпо приложен MF нещо което ме дразни...но LCD то го изисква. Които не е снимал макро, не може да си го представи.
(При Дигилукс 2 лайка са върнали и доста прецизния ръчен фокус..Б.А.)

Публикацията е редактирана (30-01-04 15:06)

Дата:   30-01-04 18:55

[smile] alo spezialista,
ako te pusna vav restoranta na koraba da snima6 za dva 4asa porteti i grupi(okolo 30 filma) 6te vidi6 koi e po barz i koga 6te ima6 fokus.....
znae6 li kolko takiva razbira4i kato tebe sam vidial deto mi se hvaliat 4e se opraviat na tamno....sas MF kamera?
tam e takav tamen guz 4e i kadriraneto e problem poniakoga.....
Ne znam kakvo si snimal sas EOS 50 i kakvo ne si mu haresal no za po tejka rabota si ima EOS3 i EOS 1......
az te 4eta ama otvreme na vreme mi stava mnogo sme6no..... [smilie18]

Да де, да...
Дата:   30-01-04 22:44

...те тая пъртина с ръчния фокус Лайка я ринат рамо до рамо с Красногорските производители на Зенит. Ама не разбрах кое им е авангардното на техния ръчен фокус? Да не са направили обектива да се врътка не с ръка, а с крака?

леко с уливките...
Дата:   30-01-04 23:32

ще ти дам да ми преснимаш библията за 4 часа...30х36=1080 страници)...ама явно кво ли зная аз [smile] , пък и моите познати фотографи, с които съм се преплитал преди по разни такива прояви и кампании..
Смешно става доста често, според мен, явно 1 минилаб работи само за теб (кои е тои) на пълна пара...явно има хора като теб, с гинеско дръзновение в тези оскъдни за светските фотографи времена. Явно ядеш половината хляб на подобните софииски фотографи [smile] ..а аз съм срещал само неудачници.
..На мен проблем ми е било да сбера групата и да зяпа, фона..да зареди Меца..физиономии и никакви фонове, а не фокуса, ма как и да е.[smile] ЕОС с малък номер определено бие Ф1 в такива частни случай де...за разлика от другите, които по-ме интересуват, налагат и вълнуват.

Дата:   30-01-04 23:42

Аз просто смятам, както и много други, че Leica се придържа към класически и дълголетни схеми в оптиката си,защото я прави дълговечна. Не прилага съмнителни, двуяки и недоискусурени системи, още повече преди да са достигнали съвършенството си. Не сменя байонета, както канон , с оглед на подобни благинки, и осигурява на потребителите си да ползват скъпата и уникална оптика, която притежават, а не да я лашкат по битаците после. Освен това казах, че потребителите на лайка не са фотографи имащи проблем с фокусирането, или преснимащи библията.

Дата:   30-01-04 23:52

da te svetna 4e dva minilaba rabotiat za taia rabota...ne edin
ma ti ne6to mnogo si se razsanuval.....za kakvi R8 i R9 mi govori6?
ima6 li ia taia kamera? koga 6te si ia kupuva6?
da ne govorim 4e az moga i da si pozvolia 70-200IS (po zle e ot 70-180 na Leica) ama ti taia sa6tata Leica nikoga niama da si ia kupu6....i ne mi govori kak se praviat pari 6toto az samo sas tova se zanimavam-pravia pari da si gledam semeistvoto,a ne da sam velik vav o4ite na niakoia pap4iva devoika teenagerka.....
i izob6to spirai da onanira6 slovesno 4e mi pisna.....[smilie19]

Дата:   31-01-04 00:30

Ми гледаи си го, аз не пиша за да четеш ти. Кога ще имам такава лайка - когато преценя, че ми трябва...и няма аз да си я купя от закуските. При наличие на две други, и една диги..още не е оправдано. но това са други теми...а със 70-210 (FD без ис)и 80-200 na Leica снимам от 12 години...макар да не са ми в сейфа, а всяка сутрин пред очите, после на работа с тях..та имам впечатления, и си уважавам работните инструменти достатъчно, за да им защитавам качествата на места за тая работа. Аз не гледам света на фотографията само във моите апарати, а гледам много снимки, новости, тенденции...и винаги имам някакви мечти, и искам да ги имам. Не мечтая за железарии, но от дете са ми интересни. Затова съм и тук, качвам снимки и коментирам със съмишленици,а ти за хляба ли, или кво...впрочем не ме инфо. Интересува ме друго.
Твоето семейство си е твоя грижа, моето моя - това не е обект на дискусии тук., нито кои какво може да си позволи, и ако го има само тогава да говори. Случайно работя с тези неща.. Явно държането прилично е дефицит.

Публикацията е редактирана (31-01-04 00:43)

Бреййй...
Дата:   31-01-04 00:55

...как не се бях светнал досега колко ценен е оня Зенит-В, дето се търкаля в мазата...

Ами че и тойсе придържа към класически и дълголетни схеми в оптиката си, защото я прави дълговечна. Не прилага съмнителни, двуяки и недоискусурени системи, още повече преди да са достигнали съвършенството си. Не сменя байонета, както канон, с оглед на подобни благинки, и осигурява на потребителите си да ползват оптиката, която притежават, а не да я лашкат по битаците после.

Бе я ме свържи с някой от тея лайка-потребители, дето нямат проблеми с фокусирането - да им шитна изгодно туй мойто чудо на техниката...

Публикацията е редактирана (31-01-04 01:04)

Дата:   31-01-04 01:23

GenaDP, защо не се опиташ да гледаш по-обективно, и по-рядко да плуралистичиш. Явно си имаш мнения и предпочитания, аз също. За моята работа, а и предпочитания във фотографията AF ми не трябва...ако ми притрябва някога, ще снимам на ЕОС. Колкото повече се сръткам, мисля преди това, изобщо участвам във снимката, толкова повече ми е приятно, а в работата си, имам някак си най-голямо доверие в ръчния фокус...а ако е на пълна тъмнина - не по инфрареда, а по скалата. Явно повечето фенове на Лайка мислят така, иначе бъди сигурен, не им е никакъв проблем да го направят, къде-къде по никакви фирми правят такива неща.
А за Красногорския завод..нещо напоследък доста ме кефят. Преди попаднеше ли ми нещо на М42 от тях, бягам като опърлен но...сега правят едни апетитни неща..за това, и най-вече цайс де, не ми се разделя с обективите на М42, и ползвам адаптер към ФД, или направо Практика. Скоро ми изпадна на голяма тънкана, направо ми го набутаха в ръцете Юпитер 21М (незнам дали е от точно тоя завод де), взех го с идея за един човек, но...му видях характеристиките, доста авангардни, сравнение например с Юпитер 21. Пробвах го, останах доста доволен, и си го задържах. Освен това има едни апетитни рибешки очета на 17, и 7 мм., така като ги гледам...но не ми е попадало в Бг. такова още.

Въпрос на вкус...
Дата:   31-01-04 02:21

Търкаляше се тук един Зенитар 16мм (на същия тоя завод) - пълна скръб, наскоро някой го отнесе за 200лв.

А на тоя 200/4 кое му е толкоз великото? Кое му е авангардното - че има скачаща бленда?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна