Автор: Mobby_Dick
Дата: 31-01-04 01:23
GenaDP, защо не се опиташ да гледаш по-обективно, и по-рядко да плуралистичиш. Явно си имаш мнения и предпочитания, аз също. За моята работа, а и предпочитания във фотографията AF ми не трябва...ако ми притрябва някога, ще снимам на ЕОС. Колкото повече се сръткам, мисля преди това, изобщо участвам във снимката, толкова повече ми е приятно, а в работата си, имам някак си най-голямо доверие в ръчния фокус...а ако е на пълна тъмнина - не по инфрареда, а по скалата. Явно повечето фенове на Лайка мислят така, иначе бъди сигурен, не им е никакъв проблем да го направят, къде-къде по никакви фирми правят такива неща.
А за Красногорския завод..нещо напоследък доста ме кефят. Преди попаднеше ли ми нещо на М42 от тях, бягам като опърлен но...сега правят едни апетитни неща..за това, и най-вече цайс де, не ми се разделя с обективите на М42, и ползвам адаптер към ФД, или направо Практика. Скоро ми изпадна на голяма тънкана, направо ми го набутаха в ръцете Юпитер 21М (незнам дали е от точно тоя завод де), взех го с идея за един човек, но...му видях характеристиките, доста авангардни, сравнение например с Юпитер 21. Пробвах го, останах доста доволен, и си го задържах. Освен това има едни апетитни рибешки очета на 17, и 7 мм., така като ги гледам...но не ми е попадало в Бг. такова още.
|
|