Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За новият конкурс
Автор: Poshtarov   
Дата:   06-10-04 12:37

Виждам, че все повече гласове събират разни пейзажчета. Добре. Ако ви харесват, пак добре. Но не ми се вижда да са подходящи за конкурса "Моят свят". Все пак снимки на природата са за друг конкурс - "Нашият свят". В такива снимки не виждам автора. Камо ли неговия свят.

ЗАТОВА призовавам:
КОЛКОТО И ДА ВИ ХАРЕСВАТ НЯКОИ ПЕЙЗАЖЧЕТА, НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ, КОГАТО СА В КОНКУРСА!

Б.а. Все още не участвам в този конкурс, така че не си мислете, че се опитвам да пробутам на преден план мои снимки.

Отговори на това съобщение
 Re: За новият конкурс
Автор: inmitev   
Дата:   06-10-04 12:45

Всичко опира до това какво иска да види човек в снимките на тази тема.

Погледнато от личната ми гледна точка, моят свят е обкръжението, в което живея, работя, уча, пътувам и т.н. Но освен това има и обкръжение, в което попадам рядко - по време на почивка или екскурзия например. И бих искал точно това да е МОЯТ свят, защото ми допада повече от онзи другия, всекидневния.

Така, както темата на "Един миг от живота" беше многократно тълкувана и обсъждана, сегашната също е доста обширна, даже по-обширна.

И по тази логика според мен всички красиви пейзажи имат място тук. Не визирам никоя конкретна снимка, въпреки че вече има няколко, които ми хванаха окото.

Дата:   06-10-04 12:51

Хм.
Ако ми твърдиш, че твоят свят е това, което те обкръжава, извинявай, но определено те намирам за крайно повърхностен. Моят свят е това, което е в мен. Моят вътрешен свят. Всичко останало е единствено декор, който споделям с други.

Автор: Brummaker   
Дата:   06-10-04 12:54

При цялото ми уважение, но снимка на кенеф да стори пред моята - не съм съгласен !

И добре, че конкурса е анонимен, та не се разбира за коя снимка става дума...за да не се почне дискусия на въпросната моя снимка!

Аз просто изказвам мнение...и се постарах да погледна и на двете снимки от безпристрастен ъгъл...

Автор: Lyubie   
Дата:   06-10-04 12:55

Аз също смятам, че е нелепо да се игнорират пейзажите, защото природата е света, в който всички ние живеем, следователно и всеки от нас поотделно.

Автор: boni   
Дата:   06-10-04 12:57

Младежи,в това е смисълът на конкурса.Всеки тълкува своят свят по различен начин. За някои интерпретацията е по-буквална,а за други е по-абстрактна.
Всички имат място в конкурса,включително и пейзажите :))
Не е добре да звучат призиви от сорта на "За бога братя не гласувайте за пейзажи" [beer]

Автор: J0R0   
Дата:   06-10-04 13:01

Еми то сега ще си покаже колко струва Фото Форум като колектив. Предизвикателството е не само за доцента, но и за нас.
Петър Абаджиев си има своята запазена територия, на изложбата ще покаже 15 снимки, които сам ще си подбере.
Въпросът е ние какво ще покажем в останалите 65...
В крайна сметка, какивто и оценки да си пишем тук един на друг, каквито и хитринки да прилагаме, най-накрая ще лъсне голата истина. На изложбата. Там ще се види кой как е подходил към темата.

Автор: TPECHAT   
Дата:   06-10-04 13:05

[smilie10]

Дата:   06-10-04 13:10

Жоро,

един въпрос: нашите снимките от на изложбата кой ще ги подбира?

В смисъл, по рейтинг ли ще са , или Вие казвате тези и тези и точка /според мен, така е по-плавилно, но и това е мнениесамо/

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-10-04 13:11

А за някой интерпретацията е илюзорна.
Разглежда фотофорум.нет, харесва си нещо, отива на сбирка и пита как се стига до там. Връща се и отива на сбирка и казва "кой ще ми обработи 500-те шедьовъра",. Всеки дава акъл и се смята за съавтор. Хваща ги един понаклъцва хоризонтите с ножичката и бухат розовко, остават само дърветата в трицветен вариант според зависи накъде са щтъръкнали и преминават през нивата, и някои и друг клонак и комп. дебалансиране /няма начин - това от снимането/, ама става визийка. После се отива в своя офис и се пуска на тайфата, в текущите конкурси, после в бъдещи някакви и става начело."МОЯТ СВЯТ". Отдолу минават да се израдват наставниците.

Дата:   06-10-04 13:14

J0R0 - и за тук, и за изложбата всеки ще си подходи както му е изгодно. Да не би някой да вземе да се засрами?

Дата:   06-10-04 13:18

Poshtarov - както вече споменах, става дума за това, какво човек очаква да види в снимките на тази тема, и всеки влага в това различен смисъл.

Що се отнася до моя вътрешен свят, смятам, че повечето ми снимки го показват явно или скрито. С това не искам да твърдя, че са добри. Не са. Но всеки фотограф, добър или слаб, влага нещо от себе си в творбите си. Така ако аз снимам един и същ пейзаж заедно с изявен фотограф, резултатите ще бъдат коренно различни не само като техника, а и като внушение, и като настроение. Защото всеки вижда нещата пречупени през неговото светоусещане. И като резултат дори и пейзажите могат да отразяват вътрешния свят на снимащия.

Ако не е така, ако фотографът не успее да предаде себе си чрез снимката, остава му много да учи. Или просто това не му е призванието в живота.

Дата:   06-10-04 13:32

Ако застана пред един чуден пейзаж, и мисълта ми е да отразя СЕБЕ си /или изразявам само себе си в него/, а не най-доброто на което съм способен като художник, фотограф, разказвач....то значи съм просто егоцентрик.
Моята роля е кога да отида, къде да отида, как да подходя..за да предам настроението на природата, а не болната си амбиция.

Дата:   06-10-04 13:37

Снимките за изложбите винаги сме ги подбирали по един и същ начин, първите 30-40 снимки от рейтинга + някои прибавени от нас по наше виждане добри снимки от по-задните страници, които по една или друга причина са останали незабелязани и недооценени.
Като един автор не може да присъства на изложбата с повече от 3 снимки.

Дата:   06-10-04 13:44

Mobby_Dick - точно това беше и моята мисъл. Но съзнателно или не, всяка снимка отразява личността на автора си. Без значение дали той го иска или не.

Това, което исках да кажа, че ако снимката не отразява настроението, което иска да предаде фотографа (а то е дълбоко личностно усещане), значи той не се е справил със задачата си.

Снимка без настроение може да бъде направена и от машина без човешко участие. Друг е въпроса, че зрителите, които разглеждат такава снимка, биха я преценявали през своя собствен мироглед и ако видят настроение в нея, то не е заложено от снимащия, а от тях самите.

Истинската фотография за мен е диалог между фотографа и зрителите. Снимката е посредник в случая. И колкото повече чувства са вложени в нея, толкова по-пълен е диалогът.

Дата:   06-10-04 13:46

[smilie24]

уточнете само къде точно е чертата 30 или 40 и т.н.

и всичко и желязно вече [smilie24]

Re: J0R0
Автор: volokin   
Дата:   06-10-04 13:55

J0R0 [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   06-10-04 14:01

J0R0 , а може ли примерно, ако сме се добрали до 30-40 снимка, да не я слагаме, а да си изтъргуваме квотата, или да я дадем на някой по свое усмотрение?https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley21.gif

Дата:   06-10-04 14:07

Ами тия неща са обсъждани вече....

Броя на снимките зависи от общия брой на снимките в изложбата, а той зависи от мястото, което ни е отделено от НДК, от бюджета и т.н. Не може да има точна формула.
Всеки, който е участвал в изложбите знае, че са възможни и замени, влязла му е някоя снимка в изложбата, но авторът държи да е друга негова, не точно тази, в такива случаи сме се съобразявали с желанието на автора. Стига да е от същия конкурс.

Автор: kkaammii   
Дата:   06-10-04 14:11

Poshtarov, интересно ако подходим към конкурса "Всичко е любов" с твоя ред на мисли до какво ли ще достигнем [smilie11]

Дата:   06-10-04 15:55

Казах каквото мисля. Друго няма какво да добавя.

първа  назад  1     всички  напред  последна