Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тъжни мисли на един иначе весел човек
Автор: emmmo   
Дата:   22-01-04 10:59

Тази сутрин намерих следния постинг под снимката си "Нежно постоянство" от конкурса:

заядливец : 21.01.2004 20:15
видя ли бе само да искам и те свалям от клона щот си много зле аре и на теб 3 двойки

В същото време под снимката на Вальо Русанов по песента на Тоника "Един прозорец още свети..." същият призрак е написал:

заядливец : 21.01.2004 20:16
тебе приятел те подкрепям защото те бива във снимането

Заядливецо анонимен, първо искам да ти кажа, че отдавна съм слязъл от клона - преди няколко милиона години. Приматските ти метафори обаче показват, че ти явно си още на друго еволюционно стъпало.
Второ. Съгласен съм с теб, че няма сила, която да спре такива като теб. И без това от известно време бях сигурен, че някой ме е взел на мушка с цел да декласира всяка моя снимка, независимо дали е за конкурса или не. Само ще те помоля да излезеш на още по-светло. Тази вечер на сбирката в О!Шипка имаш удобен случай да ми кажеш лице в лице какво мислиш за фотографиите ми.
Трето. И най-важно. Правиш много лоша услуга на добрия фотограф и свестен човек Вальо Русанов като забъркваш името му по този долен интригантски начин.

Та така. Смятам подобни изказвания за изключително зловредни, защото дестабилизират и без това крехкия микроклимат на сайта. Нима не е възможно на този сайт да цари дух, различен от общоприето интернетския? Не е ли възможно да се отърсим от грозните си човешки страсти в името на красотата, която всеки от нас се опитва да създава? И ако наистина няма прегради пред човешкия дух, защо не сложим прегради пред човешката низост? От нас зависи. Какъвто си го сготвим сайта, такъв ще го ядем!

Отговори на това съобщение
 Re: Тъжни мисли на един иначе весел човек
Автор: J0R0   
Дата:   22-01-04 11:48

Ми, както казваше един приятел - 2% от потребителите създават 98% от простотиите. Но за да изгонищ тия 2%, трябва да си затвориш сайта.

Но за "крехкия" микроклимат на сайта не си прав. Хич не е крехък, хората тук са достатъчно интелигентни, че да се хващат на такива елементарни послания "вижте тук колко е тъпо, как не ви оценяват, елате едикъде си, където само ще ви хвалим и никой няма да ви пише лоши оценки".
Хората тук са достатъчно интелигентни за да виждат, че зад оценките има нещо много по-важно и то е възможността за изявакоято този сайт им предлага. Възможността снимките им да бъдат публикувани на страниците на списания, да бъдат показвани на изложби и изобщо да бъдат забелязани, ако наистина са добри.
Това е нещото, което е извън интернет и което не зависи от шепата злонамерени хора, които обикалят за да пишат простотии и ниски оценки под хубавите снимки.

Автор: milen   
Дата:   22-01-04 12:23

az pak si mislq Joro che postoqnno te goni nqkakva paranoq, che nqkoi ot "protivnikoviq" lager se opitva da pravi mrasno, i da "krade" horata! Te ne sa glupavi- vseki moje da si preceni kade mu e dobre! I leko glupavo mi se struva tova, postoqnno da vnushavash kolko golqmo pole za izqva ima tuk- mislq che horata mogat da go vidqt! Tea neshta zapochvat leko da se preeksponirat i da prilichat na nqkakva utopiq, deto nqkoi iska da ti vnushi che se chustvash dobre, bez da go useshtash!
Sled kato saita ima takiva golemi uspehi, normalno e da ima i golemi napadki- mislq si che e neshto kato priroden zakon. No e tapo da obvinqvash bez osnovanie! Ot tova nikoi ne pecheli!
Uspehi vi jelaq!

Автор: J0R0   
Дата:   22-01-04 12:42

Тези хора, които вилнеят тук - са факт.
А преди две вечери влизам да погледам малко снимки на cult.bg и забелязвам, че моето име са мъдри на 1-а страница в последните 5 реплики в чата. Стана ми интересно, натиснах няколко пъти F5 и проследих доста интересен разговор за моя милост и този сайт, за тактиката, стратегията на култа.
Не ми се ще да преразказвам този разговор, нито да споменавам имената на участниците в него.
Просто исках да им кажа, че хората не са толко тъпи, за колкото ги мислят и виждат кое какво е.

Дата:   22-01-04 12:43

Sorry, az ne sam prosledil tova!

Автор: boni   
Дата:   22-01-04 13:33

Tva za protivnikov lager e neumestno. Niama takyv .
A inache Joro ne go goni paranoia.Sas zaseche hakera deto ni hakna po nova godina i go znaem mnogo dobre koi e ,no za tova kato mu doide vremeto.

Дата:   22-01-04 13:45

Hubu, de. Prosto izrazih mnenieto si!

Автор: mapbuh   
Дата:   22-01-04 15:35

Привет,
Искам да ви предложа нещо по отношение на рейтинга на снимка и т.н.
Разгледах във www.imdb.com и там са написали как смятат рейтинг за топ 250 филма: ( http://www.imdb.com/top_250_films ).
The formula for calculating the top 250 films gives a true Bayesian estimate:

weighted rank (WR) = (v ÷ (v+m)) × R + (m ÷ (v+m)) × C

where:
R = average for the movie (mean) = (Rating)
v = number of votes for the movie = (votes)
m = minimum votes required to be listed in the top 250 (currently 1250)
C = the mean vote across the whole report (currently 6.9)

Порових се из нета за други начини, но леко неуспешно. Ето и един коментар по отношение на trye Bayesian estimate:
The bayesian estimate is a statistical technique used to reduce the noise due to low sample counts. In effect, the less a title has votes, the more it is pulled towards the mean (7.6833).

Понеже ми стана интересно ще поразгледам още и ако намеря нещо интересно ще пиша пак.
Ако представлява интерес за администраторите може да се изпробва и да се види до колко рейтингите ще имат нещо общо с реалността.

P.S. Ето интересен линк по въпроса:
http://nwvault.ign.com/features/editorials/112603-Bayesian.shtml

Публикацията е редактирана (22-01-04 15:41)

Автор: junior   
Дата:   22-01-04 15:45

Ne to nachini za ekspertni ocenki ima stotici raboteshti (Erih Yanch e opisal 250 metoda prez 1968), no po-vajno v sluchaia e metodat da e prost i iasen (prozrachen!). Inache riskuvame da ima samnenie v sistemata za oceniavane....
Spored men po-vajen e ne metoda, a argumentaciata za glasuvane.

Автор: BoneCollector   
Дата:   22-01-04 22:49

Аргументацията със сигурност е по-важна, поне за мен.Това съм го писал не знам колко пъти, но се съгласи, че ако една снимка има оценка 4.4 от 20 човека, тя е доста по-добра от друга, която по същото време има 4.4, но от 5 човека !

Аз съм "ЗА" нов метод за определяне на оценките, колкото и сложен да е.Важен е крайния резултат.

Автор: haho   
Дата:   23-01-04 20:50

sega she ti vidia snimkite dali sa za dve

Автор: borovinka   
Дата:   24-01-04 09:58

Много напъни, много натягане на този сайт, много подливане на вода и избиване на чекийджийски комплекси....

Автор: Katya   
Дата:   24-01-04 11:38

borovinka-виждала съм хубави твои снимки.Много хубави!Надявам се,че не мислиш сериозно това,което си написал,а е плод на някакво настроение.

Дата:   24-01-04 17:09

Определено е плод на настроение породено от възмущение. Възмущение от това, че се дава възможност за изява на всевъзможни крайно недостойни индивиди.
Та в този ред на мисли да попитам аз emmmo:
Борите се за повече регистрирани потребители, повече активност, по-добри статистики и други спонсороугодни неща. За целта пускате на сайта всеки желаещ. Лошо няма, но обикновено най-големите кретени са най-желаещи!
При положение, че тук сульо и пульо могат да правят каквито си поискат свинщини, що ревеш, че някой ти е нахакал незаслужено една камара ниски оценки или е писал дивотии под снимките ?!
.... или май все пак е важна бройката !
[smilie19]

Автор: emmmo   
Дата:   24-01-04 17:45

Боровинкович, обръщаш се към мен, сякаш аз определям политиката на сайта. Това, което исках да кажа е, не е ли възможно при тази организация и правила на сайта, потребителите (вече се чудя дали да ги наричам клубари) да се държат нормално като големи и уравновесени хора, така че това място да се превърне във фотографско, а не комплексарско средище. Струва ми се, че търсиш в думите ми под вола теле.

Дата:   25-01-04 11:10

Потребителите да се държат като уравновесени хора - не, не е възможно,Емо!
Вероятно не ти определяш политиката на сайта, но така или иначе си част от въпросната политика [smilie18]
Айде със здраве !

Дата:   25-01-04 11:49

Ти ,Боровинка,каква предлагаш да бъде политиката на сайта?
Да въведем членски карти и 10 души да обменяме "мъдри мисли и фрази " по цял ден ?
Политиката на сайта е проста - да бъде отворен по всяко време и за всички без дискриминация или специално отношение към някой щото се мисли за велик и единствен.
Който иска да си прави друг сайт в който да членуват "отбрани майстори на обектива" - лошо няма.
А това че някой комплексар дето не му харесва ще се изаква от време на време под снимките не е болка за умиране.Ще чистим,кво да се прай....

Дата:   25-01-04 11:57

Сега ще пуснем за всеки лична страница и галерия по 5мб,та да може ,който иска да не показва в албума ,а само да поства във форума снимки,тестове ,серии и т.н и да си прави лични галерии извън албума без дневен или седмичен лимит,така че там ще могат да му коментират снимките само регистрирани членове. Свобода и народовластие дет се казва :))

Дата:   25-01-04 12:22

Много тежки думи !
Това вече сериозно.

Дата:   25-01-04 12:27

Да оставим на мира "отбраните майстори на обектива", нека да заменим този израз с "нормални хора", а, кво ще кажеш !?

Дата:   25-01-04 12:37

Съгласен. Ти как предлагаш да ги избираме тези нормални хора.
А ненормалните как да ги познаваме ,че са ненормални?
Гледаш го някой се изявява някъде съвсем нормално и после идва тука и решава че тука ще го раздава ненормален.Почва да пише глупости под разни никове,хакерства...Сас го пипва ,обажда се на шефа му ,заплашва го с глоба и съд за неправомерно проникване в чужд компютър и оня млъква.После се появява друг и т.н.
Ти ако искаш да си конструктивен,дай предложение какво да се направи

Дата:   25-01-04 12:43

И що си мисиш ,че нищо не правим?
Знеш ли колко снимки,мнения и useri сме изтрили до сега ?

Автор: lucky   
Дата:   25-01-04 19:36

...i 6to ne mu kajete imeto na toia? Da ne go kriete ne6to ili vi e strah? Po dobre da se znae za kogo stava dima.....[smilie23]

???
Автор: GenaDP   
Дата:   26-01-04 03:02

Добре де, що трябва да го гоните човека? Ми имал негативно мнение - написал го. И кво? Не харесал снимката - турил двойка. Чудо голямо... Всеки си има право на мнение. Кво са се развайкали людете, че им сваляли рейтинга на снимките? Ами демокрация, братлета - ето ви я... :)

Автор: lucky   
Дата:   26-01-04 12:03

...az imah predvid toia deto hack-na stranizata....

първа  назад  1     всички  напред  последна