Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проект за нововъведение !
Автор: admin   
Дата:   17-01-04 10:38

Уважаеми клубари,
поради нарасналия брой членове и автори в сайта и голямото количество снимки,много от вас ни писаха и се оплакаха, че не успяват физически да разгледат всичко,да гласуват и да коментират.
В тази връзка екипът на Фото-Форум се заема да разработи за вас една малко по-различна функционалност.С две думи идеята е следната:
Всеки от вас ще има лична страница с лимит 5мб, на която може да качва всякакви снимки - било то семейни,купонджийски,тестове и др. От там ще можете лесно и бързо да показвате и да коментирате тези снимки в нашия форум.Ще можете да правите репортажи,серии,тестове на апарати или просто да покажете нещо интересно,да се консултирате по някакъв проблем и т.н.Ще можете дори да показвате снимки в пълен размер до 5мб за сравнение и т.н.
За албума обаче ще бъде въведено по-строго ограничение - примерно 1 снимка на ден или 1 на 2 дни.Ще ви помолим там да показвате това което наистина би ви представило в добра светлина като фотограф,това за което искате да се гласува,това което искате да участва в нашите конкурси.Изобщо по-стойностните неща.
Ще имате възможност директно от личната си страница да показвате снимка и в албума,така че наистина да не се налага да я качвате повторно.Също така тя ще трябва да бъде съобразена с изискванията за размер в албума,докато в личната си страница няма да имате изисквания за всяка снимка,а само за общия лимит (вероятно 5мб на страницата)
Очакваме вашите коментари и предложения и вашето мение,защото то винаги е било важно за нас.

Поздарви,
Фото-Форум

Публикацията е редактирана (18-01-04 01:23)

Отговори на това съобщение
 Re: Проект за нововъведение !
Автор: msld   
Дата:   17-01-04 14:21

mnogo dobro predlojenie!koga shte vleze v sila tova novovavedenie?pozdravleniya za admina!

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-01-04 02:00

Това, за място на сървъра е чудесно, щом можете да го направите, поздравления!
За лимита на снимки - гледам, досега ви беше най-симпатична системата, по която работи photographer.ru, а сега се отклонявате? Наистина, сайта изобилства от снимки, а повечето не са с особена стоиност, но дали лимита ще оправи този проблем? На култа оправя ли го? Аз лично съм на мнение, че които не може да направи 1 снимка на ден, тои не може да направи и 1 за цяла година.
Направете вместо (или освен) лимит, и качествен критерии - примерно, до 1 или 2 седмици, снимка събрала за това време ср.оценка под 4, да се изтрива. Дори снимката да е много хубава, но затова време да не си е намерила почитатели, значи следва да се махне - ще е в интерес на посетителите, ще стимулира гласуването (за или против), и в крайна сметка ще се види от повечето, дори съдбата да и е в кошчето на сайта. Посетителите и участниците сами ще определят съдбата на снимките, и ще виждат избрана галерия от това, което те са харесали и оставили.
[smilie24]

Автор: nikolina   
Дата:   18-01-04 02:27

Аз пък мисля ,че това е много интересно.Нали няма да си ограничен да си качваш снимки в личната страница и да ги показваш във форума?
Значи ще си избираш най-хубавите за албума,а другите ще ги показваш във форума и там също ще ти ги коментират.Нали е така или бъркам?

Автор: niro   
Дата:   19-01-04 10:53

Добра идея. Но като се има в предвид 1сн./ден, това означава ли точно 1 на ден; в смисъл ако може да си качиш серия от 5 снимки, а после 5 /или 10/ дни да нямаш това право. Така няма да се занимаваш всеки ден на 'час по лъжичка' [smilie24]

Автор: boni   
Дата:   19-01-04 23:06

Еййй Ниро,нали като си имаш лична страница ще можеш да си качваш по колкото си искаш снимки на ден и да ги показваш тука във форума.И само най-добрите ще мяташ в албума.
Въпроса е да не го задръстваме излишно ,все пак той е лицето на сайта.

Дата:   19-01-04 23:11

Седмична квота и на мен по ми допада. Така са направили и повечето сайтове. Наистина, и аз предпочитам да подбера 4-5 снимки наведнъж, а не по 1 на ден.

Дата:   19-01-04 23:19

Ми затова е тази тема ,да си казвате мнението ,така че да се направи по правилния начин.

Дата:   19-01-04 23:23

Но от друга страна, някои ще праскат по серия 5 еднакви снимки, пък ще влизат и по рядко доста хора...може би оставането на снимки, събрали определено количество гласове/или мнения е най-удачния вариант.

Автор: Стефан   
Дата:   19-01-04 23:28

По-добре е наистина, ако ще се намалява квотата на 1 снимка на ден, да не е фиксирано точно 1 снимка/ден, а да може поне 2-3 при ограничение 7 снимки на седмица, защото човек може и да сбърка и да се наложи да прати снимката отново, освен това понякога е добре да се пратят 2-3 снимки в серия. Но е добре и да не е разрешена серия от повече от 2 (както е сега) или най-много 3 снимки, защото тогава някой като избамка една дълга серия (и евентуално друг след него като повтори) останалите снимки ще излетят назад и пак може никой да не ги види...

Автор: Waldimir   
Дата:   19-01-04 23:30

Zdrasti…

Strahuwam se, che 4-5 snimki shte doidat mnogo..., ako se kachat nawednazh (za sedmica po stawa). Po 2 snimki na den sashto e mnogo.
Spored men nai-udachno bi bilo 3 snimki za tri dni - ako iskash da mozhesh da si gi kachish nawednazh, ako iskash za tezi tri dni.
Idqta za lichnata stranica e mnogo dobra! Podkrepqm q!

Chao…

Автор: ceco   
Дата:   20-01-04 00:30

Колкото повече, толкова повече! (както казва Мечо Пух) https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif Или колкото повече стават авторите, толкова повече снимки ще има, независмо от ограниченията. А повече автори - по добре за сайта, според мен. Относно квотата за качени снимки подкрепям Waldimir, но не е там проблема.

Според мен, снимките не са толкова много, но не са добре структурирани. В най-натоварените категории снимките наистина са твърде много (Природа - 96 дузини/страници, Всичко останало - 74). На обратния полюс са категориите Скрита камера - 11 дузини, Хумор - 10, Голо тяло - едва 7. Аз лично почти винаги разглеждам снимките по категории, особено ако ще гласувам, защото да сравняваш един портрет с пейзажна снимка или макро, например, си е като да сравняваш "apples and oranges". В най-натоварените категории възниква проблем не само поради големия брой снимки, а и поради това, че в тях има какво ли не. Затова предлагам:

1. Категорията Природа да се раздели на подкатегории, примерно:
-- Пейзажи и панорами
-- Нежива природа (с основен обект скални, земни, пясъчни форми, вода, лед, сняг и пр.)
-- Растеня
-- Животни

2. Да се въведат следните нови категории, които да разтоварят сегашната категория Всичко останало:
-- Градска среда и архитектура
-- Праздници, традиции, етнография и култура
-- Спорт и хоби (вкл. екстремните спортове, естествено)
-- Домашни любимци
-- Нощни снимки и астрономически явления (тук да влизат снимки на луната и звездите, слънчеви и лунни затъмнения, комети, метеоритни дъждове, а също и мълниите, независимо по кое време са заснети).

Убеден съм, че ако от "Всичко останало" се извлекат горните 5 категории, останалото ще бъде или Експеримент или Всекидневие, така че тази категория става излишна, но може би е добре да се запази - заради AVEL и други, които я предпочитат за по-абстрактните си творби. Така и тя ще придобие някакъв стил и няма да бъде сегашната "пенкилер-категория", ако мога така да се изразя. Ако по някакви формални причини е необходимо "Всичко останало" да се запази в сегашния и вид, то
горните 5 категории да станат нейни подкатегории, плюс една допълнителна - "Абстракции" - за останалото от "Всичко останало".

Смятам, че всичко това ще подобри структурата на сайта и ще помогне на хората по-лесно да се ориентират и да следят новите неща.

Re: И още едно предложение
Автор: ceco   
Дата:   20-01-04 02:07

В upload-формата да има задължителни за попълване полета, указващи вида на снимката:
1. "цифрова" или "от лента"
2. "натурален кадър" / "монтаж" / "PhotoShop"

Да поясня за 2. какви обработки предполагат трите алтернативи:
-- "натурален кадър" -1 кадър, може и с мулти-експозиция. Допуска кадриране, рамкиране, корекции на brightness, (auto-)contrast, (auto-)levels, desaturate и филтрите sharpen и blur върху целия кадър. Дпуска още премахване на прах/драскотини от лентов кадър. Може и да не съм съвсем точен - експертите по PhotoShop ще ме коригират, идеята е ясна;
-- "монтаж" - получен с помощта на cut / copy / paste от няколко кадъра от горния вид;
-- "PhotoShop" - с доработки, различни от гореизброените.

Тази информация да се показва при разглеждане на снимката, с което ще се спестят многото въпроси от този сорт в коментарите към снимките. Да има опция за показване на всички цифрови или всички лентови снимки по дата и по рейтинг (както е с категориите). Така дискусиите на тема "ЦИФРОВ ИЛИ ЛЕНТОВ" ще станат много по-аргументирани и по-обективни.

Автор: BoneCollector   
Дата:   20-01-04 08:34

Да, Да, Да ! Много ми харесват идеите на ceco, особено тези от втория му пост !

Автор: emmmo   
Дата:   20-01-04 09:33

Да, подкрепям ceco, особено от втория му постинг. За преразпределението на галериите също е прав, но трябва да се прецизира. За лимита на снимките отдавна агитирам за това да се намали, като освен това стане седмичен. Това е моето мнение.

Автор: junior   
Дата:   20-01-04 11:11

Az bih dobavil i pole s opisanie na tehnikata, s koiato e snimano. Taka shte se spestiat mnogo vaprosi ot tipa "tuka s kvo si snimal?". Osven tova she moje da se polzva kato vid sravniavane mejdu kachestvata na razlichnite fotoaparati.

Автор: Kirilius   
Дата:   20-01-04 12:51

Naistina e dobre da ima ogranichenie za broia snimki, no da e na po-goliam interval (na sedmica naprimer). Zashtoto edva li snimkite za kachvane se praviat/obrabotvat po 1 na den nai-chesto. Obiknoveno sled dadeno sybitie/fotosesia se poiaviavat niakolko snimki, koito zaslujavat vnimanie i niama smisal da se chaka den-za-den da se uploadvat.

Автор: vatsacho   
Дата:   20-01-04 19:03

Въпреки че това не ме сасяга,съгласен съм да се направят ограничения.Като потвърждение реших да махна някоя от моите снимки,но излезе заплашителен надпис,че не съм собственик на снимката и ще ме изгонят от сайта.Не разбрах какво става.

Автор: LinkBeat   
Дата:   20-01-04 21:18

Елегантно решение за гласуването:
Всички проблеми с неадекватно гласуване ще се решат като се въведе гласуване само с "Да" за снимки, които заинтригуват гласуващия. За останалите просто не се гласува и ако не съберат 5 или 10 гласа(прагът трябва да се определи според някакви наблюдения от организаторите)за няколко дни, отпадат от албума, а иначе могат да си стоят по профилите.

Автор: junior   
Дата:   20-01-04 22:14

Za glasuvaneto predlagam vseki, koito dava ocenka da ostavia i komentar za snimkata... taka shte se izbigvat anonimnite glasuvania "ot zavist (zloba, revnost i drugi choveshki kachestva)". A vseki koito e dovolen/nedovolen ot snimkata shte moje da pokaje tsvoeto mnenie...

Автор: BoneCollector   
Дата:   20-01-04 22:24

JUNIOR, адски си прав !!!
Аз съм твърдо "ЗА" !!!

Не, че си мисля, че съм кой знае какъв фотограф или нещо такова, но все пак едно от нещата, заради които посещавам този сайт е надеждат, че ще науча нещо, а нищо не се научава от 20 оценки и средно аритметично 4.10 :?

Автор: marto   
Дата:   20-01-04 22:27

Верно Bone така е!!!

Автор: Waldimir   
Дата:   21-01-04 01:47

Zdrasti…

Da naistina - mozhe da se glasuwa (nqkak si) za nqkoq snimka i ako ocenkata/glasowete sa pod opredelen limit za opredeleno wreme (10 dni da rechem) tq biwa iztrita ot albuma, no si ostawa w lichnata stranica.
Glasuwaneto s argumentaciq struwa mi se che trudno shte stane :-)... Makar, che bi bilo mnogo dobre. Dalgo e za obqsnqwane pak i mi se spi.

Chao…

Ограничения няма да има !
Дата:   21-01-04 10:40

Даже напротив - ще имате 5мп дисково пространство да качвате и да показвате каквото искате тук във форума.В Албума само ще бъде малко намалено количеството снимки,за сметка на качеството

Re: Ограничения няма да има !
Автор: rovas   
Дата:   21-01-04 11:33

Хе-хе Бони, това трябва да го сложиш в колекцията си с бисери - "5мп дисково място"
[smile] [smile]
Знам, че правописна грешака, шегувам се само [beer] От тия дигитални фотоапарати, ни се изкривило съзнанието, хе-хе

първа  назад  1     всички  напред  последна