Автор: ceco
Дата: 20-01-04 00:30
Колкото повече, толкова повече! (както казва Мечо Пух) https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif Или колкото повече стават авторите, толкова повече снимки ще има, независмо от ограниченията. А повече автори - по добре за сайта, според мен. Относно квотата за качени снимки подкрепям Waldimir, но не е там проблема.
Според мен, снимките не са толкова много, но не са добре структурирани. В най-натоварените категории снимките наистина са твърде много (Природа - 96 дузини/страници, Всичко останало - 74). На обратния полюс са категориите Скрита камера - 11 дузини, Хумор - 10, Голо тяло - едва 7. Аз лично почти винаги разглеждам снимките по категории, особено ако ще гласувам, защото да сравняваш един портрет с пейзажна снимка или макро, например, си е като да сравняваш "apples and oranges". В най-натоварените категории възниква проблем не само поради големия брой снимки, а и поради това, че в тях има какво ли не. Затова предлагам:
1. Категорията Природа да се раздели на подкатегории, примерно:
-- Пейзажи и панорами
-- Нежива природа (с основен обект скални, земни, пясъчни форми, вода, лед, сняг и пр.)
-- Растеня
-- Животни
2. Да се въведат следните нови категории, които да разтоварят сегашната категория Всичко останало:
-- Градска среда и архитектура
-- Праздници, традиции, етнография и култура
-- Спорт и хоби (вкл. екстремните спортове, естествено)
-- Домашни любимци
-- Нощни снимки и астрономически явления (тук да влизат снимки на луната и звездите, слънчеви и лунни затъмнения, комети, метеоритни дъждове, а също и мълниите, независимо по кое време са заснети).
Убеден съм, че ако от "Всичко останало" се извлекат горните 5 категории, останалото ще бъде или Експеримент или Всекидневие, така че тази категория става излишна, но може би е добре да се запази - заради AVEL и други, които я предпочитат за по-абстрактните си творби. Така и тя ще придобие някакъв стил и няма да бъде сегашната "пенкилер-категория", ако мога така да се изразя. Ако по някакви формални причини е необходимо "Всичко останало" да се запази в сегашния и вид, то
горните 5 категории да станат нейни подкатегории, плюс една допълнителна - "Абстракции" - за останалото от "Всичко останало".
Смятам, че всичко това ще подобри структурата на сайта и ще помогне на хората по-лесно да се ориентират и да следят новите неща.
|
|