Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 нещо като лексикон :)
Автор: Георги   
Дата:   26-09-04 15:21

ще съм благодарен на малко отговори (ако може на хора, които имат представа за какво иде реч). аргументи... по Ваш избор, бих се радвал на такива.

понеже срещам някои твърдения, интересно ми е какво мислите

1. за мнението, че който не снима със СЛР си няма идея какво е фотография, не прави фотография (дори не става дума за художествена в часност), ами и няма никакви шансове да се научи / напредне. Защото без СЛР е ограничен (един вид не само технически)?

2. за мнението, че чисто фотографски погледнато един ДСЛР не е просто повече пиксели? и повече точност при чисто техническото отразяване на един кадър. ами дори от художествена гледна точка (където често снимката, т.е. СНИМКАТА, няма нищо общо със съвсем точната експонация, ами точно обратното)?

3. с какво не-огледално рефлексния апарат е спечелилил нарицателното си.. сапунерка. и това дали аксиоматично е вярно?

такива неща, ако се сетя още нещо ще питам пак, благодарско ако има отговори :)))

Отговори на това съобщение
 Re: нещо като лексикон :)
Автор: murnau   
Дата:   26-09-04 15:25

Cheti v neta, be tikvo

Дата:   26-09-04 15:25

така де, може аз да не разбирам още (все пак снимам от няколко месеца само... прекалено кратко време), но си мислех, че фотографията е нещо повече от технически параметри и пиксели (а визия, усет и подобни умения, доста често несвързани строго с техниката)...

Автор: Brummaker   
Дата:   26-09-04 15:27

тук май ще се наложи да повзаимствам от GenaDP :

по-голема прозстотия от точка 1 не бях виждал, мамка му....[smilie23] [smilie11] [smilie10]

Дата:   26-09-04 15:28

точки 2 и 3 = точка 1 .

Дата:   26-09-04 15:30

мурнау, да чета, кое?
аз питам за мнение, ако не ти се дава мнението ти - уважавам това, ама като не ти се дава (може да ти си свидят думите) що се сбаждаш? :)))

знам как да ползвам гугъл, интересно ми е мнението на хора, които са адски напред с това.

не бе, наистина срещам такива мнения, и съм в мат през последните дни, та се чудих, че може би нещо при мен не е наред.

бруме, освен с една дума че са глупост, мнение имаш ли? :))

Дата:   26-09-04 15:33

" бруме, освен с една дума че са глупост, мнение имаш ли? :)) "

GenaDP би казал: а това какво е , бе тикво [smilie18] [smilie18]

/понякога е наистина весело [smilie3] /

Дата:   26-09-04 15:36

:)))

добре броя два гласа против трите твърдения :Р

Автор: wanted   
Дата:   26-09-04 15:40

georgi, vuprosite koito si zadal ne sa maloumni, no formata gi pravi da izglejdat takiva.
ako prosto tursish mnenia, eto moeto:
vuzdeistvashta i vduhnovyavashta fotografia mojesh da napravish sus vseki aparat na planetata. horata pravyat takiva dori s kutii s dupki na tyah.
zavisi obache kakvo iskash da snimash. ima neshta, koito moje da jelaesh da zasmemesh taka che da izglejdat po tochno opredelen nachin, i togava se poluchava taka, che vuzmojnostite na 'sapunerkata' naprimer, nyama da sa dostatuchni. za drugi neshta nyama da sa dostatuchni 35mm SLR, DSLR 6mpix, DSLR 8mpix, DSLR 16mpix, aparati sreden format, diapozitivi i neznam si kvo oshte.
vuprosa e kakvi celi si postavyash i kolko pari imash v djoba.
--
ima obache i neshto drugo, ima sapunerki, osobeno cifrovi, koito syakash sa suzdadeni, za da precakvat snimki :-)
kato tezi chudesa na tehnikata na Daisy Multimedia :)

Дата:   26-09-04 15:51

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: TheMadMan   
Дата:   26-09-04 16:08

vuzdeistvieto e vazno, istoriata i emociata .... ima hora s mnogo tehnika no tvoryat vizualni bokluci i obratnoto ...

[smilie24] [shtrak] [beer]

Автор: Krassy   
Дата:   26-09-04 16:10

Дъщеря ми учи пиано От една година.
За целта съм и взел една средно голяма Ямаха, нещо много добро и като звук и като техническо изпълнение.
Явно има талант, музикална е. Като има желание свири на нея...
Е да, имам за цел тя да напредне, и технически и образователно. Все пак ми е дъщеря.
Но нали си има тази йоника? Верно, като звук и акустика не е като истинско пиано, някой друга октава по малко, звука е малко... електронен... ама пиано е майка му стара!
Детето е умно, има желание, това е инструмент! Ще напредне!
За какво му е нещо по-добро и по професионално!
Нали е що годе талантлива и чете, учи, за какво?
И това си дрънка и има копчета, известна марка е, издава звук... ще се справи момичето, умно е!

Уфффффффф моля Ви се!
Ако в дадена област искате да дрънкате в компания и да се веселите на това НИВО и това да ви е целта в обучението, дръжте си йониката!
Ама ако искате да постигнете неща, над Вашите представи, да търпите развитие, което може би не подозирате... не задавайте такива въпроси, плииииииийз!

Дата:   26-09-04 16:17

П.П. Щото не моа се сдържа да не конкретизирам, щото пак ще им неразбрали.

1. Фотография се прави със ВСИЧКО де що снима!

2. НИКОЙ не е казвал, че тия дето са без СЛР са балъци и не търпят развитие - НИКОЙ!

3. СЛР-то не е само повече пиксели и това е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, но както вика Гената - чети!

4. (Това е вече мое твърдение) Развитие винаги има, въпроса е докъде искаш да стигнеш и кое значи за теб КРАЙ, защото за някои 'сапунерката' е далече в началото!

5. Амин [smilie7]

Дата:   26-09-04 16:24

Амин = Админ ? [smilie18] [smilie18]

[beer] [smilie3] [beer] [smilie3]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   26-09-04 17:22

Георги. Фотографията е като музиката - всеки може да свири на определен инструмент/фотоапарат, всеки инструмент е нужен точно за определени моменти. Не могат да бъдат сравнявани контрабас и флейта, само защото имат различни габарити и тембър - това може да го направи само неграмотник - с или без тапий пред името.
Там където ЩЕ НОСИШ - добрият апарат е лекия. Често Nicon N90s e по-предпочитан от F5. Двуобективна Мамия е инструмента на Нютън, Laica M6 на повечето пътуващи фотографи-професионалисти. Там където ще търсиш естественост - добрият апарат е тихия и непретенциозния. Там където ще снимаш спорт - добрият апарат е този с мотора,дългите обективи и удобен визьор и автоматики. Там където ще търсиш качеството, например пейзажа няма да избяга - например телеметрична Мамия среден формат.
СЛР има много неизбежни недостатъци, затова и не е покрил напълно нуждите на професионалните фотографи.
Прочети "Как се правят хубавите снимки" и обърни внимание кой с какво и кога снима - много добре са го написали. Все пак фотографите там, който не снимат с SLR не са неграмотни:) Там всеки е написал много ясно и разбираемо защо и с какво снима, и какво печели от това.

Автор: GenaDP   
Дата:   26-09-04 18:32

А на чиляк, който пише "тапий" - ний му викаме ФИЙ.

Автор: junior   
Дата:   27-09-04 02:51

Бат' Жоре,
Отговорът е DOF!!!!
Нощо друго нема толкова посрану у сапунерките както дофа...

Автор: XiZoR   
Дата:   27-09-04 08:30

Ха-ха-ха!!! Любо, не говори така! Знам защо Жоро пише това и само ще кажа, че този умник неземен, дето ги твърди тези неща е зле, освен това той не знае сърби ли го, боли ли го, хаххахаа така че...[smilie19]

Към тапака: Казва се не впредвид, а
навпредвид хахахахахахаха[smilie5]

Публикацията е редактирана (27-09-04 09:09)

Автор: alex_markov   
Дата:   27-09-04 08:43

Аз снимам за кеф (а не за високо спортно маисторство) и от началото на 2000-та снимам с цифров (имам около 22000 кадъра - повечето от които не са за този форум - нямат никаква художествена стоиност но са ми спомен[smilie25] ). От тогава аз снимам като "композирам" кадъра през LCD-то и това ми харесва, при DSLR-ите това не може да стане и това ме дразни и за това няма да си купя 20Д а FZ20. Чуствам че сега ще потече жлъч по-мой адрес за тоеа бързам да изпреваря събитията - знам че това е дреболич, знам че има по важни неща (размера на CCD-то, щум при високо ISO и хиляди други предимства) НО аз съм анправил за сега своя избор и ДОБРАТА "сапунерка" е за предпочитане (за мен) по лека е, винаги е с мен за да хвана това което ме интересува (е и да го омаже ама карай[smilie18] [smilie18] [smilie18] ).
Така че накартко снимал съм и с единият и с другият тип апарати и е въпрос на избор - ЛИЧЕН избор и не слушаи другите а пробвай сам и си избираи за това което ще правиш[beer]

Автор: Thor   
Дата:   27-09-04 08:50

какъв ти е проблема бе alex ,мисля че тук всеки си казва мнението ,както ти харесва така ще снимаш и с което ти харесваш с него ще снимаш ...[smilie11] [cool]

Дата:   27-09-04 09:44

Само за инфо, каква е разликата да композираш през ЛСД-то и през визиора?
И пак за инфо, аз имам и СЛР и неСЛР и ми е кеф да снимам и с двете и двете си ги харесвам и с двете снимам за това, за което са най-добри...
... та, каква е разликата?

Автор: alex_markov   
Дата:   27-09-04 10:54

Thor аз проблем нямам[smilie3]
Krassy - Нося очила и ми е не удобно да гледам през визъора - въпрос на вкус
приятно снимане[shtrak]

Автор: LinkBeat   
Дата:   27-09-04 11:20

Има и такъв проблем- искаш да експериментираш, но сапунерката много гълта батериите и докато прeвключваш по менютата, губиш това желание и си снимаш само на auto (това се случва реално с HP 935- там AV режим изисква включен live screen)и вече зависи от сапунерката, но някои наистина не позволяват самообучение. При по-добрите като и при DSRL това става лесно.

Автор: junior   
Дата:   27-09-04 11:23

бат' Кцицо... лексикално правилно е "предвид", една представка е достатъчна...[beer]

Автор: rolla   
Дата:   27-09-04 12:28

ама за прякора "сапунерка е вярно мамка му!Аз един път наистина обърках истинската ми сапунерка с апаратчето ми,щот без да гледам бъркам в раницата и...вадя сапуна[smilie25] [smilie25] ,голям срам ти казвам![smilie5] [smilie10]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна