Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Po dobro ot Sony DSC-F828
Автор: BobiG   
Дата:   20-09-04 17:16

Zdravejte. Az sum amatior vuv fotografiata i iskam da zadam slednia vupros. Bihte li si kupili Sony DSC-F828. Ako da zashto? Ako ne koj bihte izbrali i zashto?
Blagodaria

Отговори на това съобщение
 Re: Po dobro ot Sony DSC-F828
Автор: J0R0   
Дата:   20-09-04 17:32

Ами, зависи какво искаш да снимаш и за какво искаш да използваш снимките после.
Най-вероятно е да ти се присмеят тук разбирачите, защото въпросът ти наистина е ужасно зададен. Все едно да питаш в някой автоклуб, бихте ли си купили Фолксваген?
Ами хора всякакви, коли всякакви, апарати всякакви, никой освен теб не може да реши какво ти трябва, дали товарен автомобил, дали спортен, дали малък градски или високопроходима машина или пък лимузина.
Същото е и с апаратите.
И с аудио и видео системите.
И със всичко.
Ти трябва да си решиш.
Като начало можеш да прочетеш статиите в раздела новини, може да ти помогнат да се ориентираш донякъде какво искаш.
Иначе Сонито има и предимства и недостатъци, както всеки друг апарат. Има и по-добри и по-лоши от него.

Автор: menski   
Дата:   20-09-04 17:41

Е стига бе, Sony 828 е толкова шумен, че за тия пари къде по-добри апарати можеш да вземеш.

Виж за пример Panasonic FZ-10

Автор: todorov   
Дата:   20-09-04 17:44

Щом си начинаещ, защо е нужно да се хвърляш на скъп апарат. Има варианти за много по-евтини, които ще задоволят потребностите ти поне за година. А след това...! Както ми каза Thor един път, когато аз си търсех апарат: "Лудоста няма граници..."

Дата:   20-09-04 18:22

I Olympus 8080 e mnogo mnogo dobyr aparat, za tova, koeto se seshtam, che iskash.

Eto edna diskusiika:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=46118&t=46048

Автор: Brummaker   
Дата:   20-09-04 18:24

828 е около 2 бона ...или се лъжа....
а тук някой продаваше 10D + още някои неща към него за 1700 лв [smilie3]

Дата:   20-09-04 18:25

A eto zashto NE na 828:

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=35508&t=35345

Автор: Thor   
Дата:   20-09-04 18:26

като гледам това SONY DSC-F828 ,
цената му е същата каквато е и тази на CANON EOS 300D + EF CANON 50mm 1.8 II ,аз лично ще взема CANON-а ,защо ??!!!!
заради бързината
заради светлосилата ( на обективите които бих могъл да използувам )
заради качеството на твърдите обективи - при портретна фотография ,при макро ,при щирокоъгълните обективи
заради BOKEH - а при качествените твърди обективи
заради рязкостта на твърдите обективи
заради нощната фотография
заради бъдещето и конструкцията на по комплектна фотографска система - за мен
заради фотографията със светкавица
има още много заради ,но най важното за мен заради ще е заради фотографията ..
в общи линии това е защо бих избрал това за което писах по горе [smilie7]
а защо не бих избрал SONY-то
поради същите причини поради които бих избрал CANON-а [smilie7]

Автор: J0R0   
Дата:   20-09-04 18:29

Само дето не казваш на човека, че един обектив за Канона, който по качество да се равнява на този на Сонито, струва още колкото два Канона.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: namaste   
Дата:   20-09-04 18:57

JORO, 828-цата струва ли си парите? Четох толкова много за и против и сега един твой отговор ще ми бъде достатъчен:)

Дата:   20-09-04 18:59

аз казвам на човека аз какво бих направил и защо,а би ли ми казал за този обектив CANON ,който се равнява на обектива на SONY-то и който струва два пъти колкото CANON-а [smilie11]
докажи го
покажи тестове ( що годе на сериозни списания или всепризнати светила в тази насока - много лесно се дърдорат празни приказки гратис така ) ,както и мнения и то на кой [smilie11]
а EF CANON 50mm 1.8 II ,е по разък ,по бърз с по голяма светлосила от този на SONY-то и с него ще извадиш по добри ( единствения му недостатък е че не е зум )и качествени снимки от този на SONY-то и то при всякакви ситуации а струва само 100US$ ...[smilie7]

Автор: pinko   
Дата:   20-09-04 19:03

Жоро, един обектив не може хем да е 28-200, хем да е качествен, това е положението, двете неща са несъвместими.

Дата:   20-09-04 19:08

ето и снимка с 35-40 годишен обектив който ми е струвал само 5-6$ ,закачен за CANON EOS 10D извади ми по качествена снимка със SONY DSC-F828 и ела и ми се обади ..[smilie5]

https://photo-forum.net/i/29093&USER_ID=3511

ето ти снимка и с 27 годишен обектив ,пак закачен на CANON EOS 10D

https://photo-forum.net/i/36724&USER_ID=3511

а и обективите са си чисто механични ...[smilie7]

Автор: machine_head   
Дата:   20-09-04 19:12

pinko да за SLR не може да е качествен, но за компактните, може, може...

Автор: machine_head   
Дата:   20-09-04 19:17

Thor прав си за твърдите обективи човече ама защо все започвате да сравнявате кон с кокошка?

оня ти говори за обектив който поема един голям диапазон ти пак си знаеш твойта песен. Не всеки иска да макне една торба с обективи когато ходи тук там. За да завърша ще цитирам борето който казва: "най добрия апарат е този който ти е винаги под ръка"

Дата:   20-09-04 19:43

ама виж сега ,аз никой не карам да си взима каквото и да е ,аз казвам аз какво бих направил и което съм направил , просто си давам мнението ,нека който иска да си го даде ,но такива глупости че обектива ( а въпроса е как по какви показатели ги е сравнил за да стигне до този извод ??? ) на SONY DSC-F828 като качество сравнен с версия на същия обектив за CANON DSLR щял да струва колкото два CANON-а не мога да отмина ,аз много добре съм писал че за мен качеството е пред "поливалентността" ..така че спора е излишен ,който иска да потроши пари с които може да си вземе DSLR за това SONY да го направи ,но първо да прочете някакви реални за и против и най вече да си реши на кое ще даде преимущество .. пък и за какво му трябва фотоапарат ..[smilie7] нали точно за това е форума някой като дава мнение да се аргументира ,точно затова и реагирам така аз ...[smilie7] единственото предимство на SONY-to фотографски погледнато е че е със зум и от тази гледна точка можеш да снимаш като зумираш ,второто предимство е че като цяло излиза по-евтино ,но толкова , за качествени снимки сравнено с CANON 300D не може да се прави сравнение нито за възможности във фотографията ..останалото са субективни и персонални мнения ..[smilie7]

Автор: neuromancer   
Дата:   20-09-04 20:51

Това Сони е доста голямо и тежко, така че за мен не би било "винаги с мен". Един СЛР не е много по-голям и лично аз бих го предпочел.
Виж 717 все пак е преносим, въпреки че не е за джоб.

Автор: photalcho   
Дата:   20-09-04 22:58

Както много пъти сме говорили с приятели, предимството на апарат с вграден обектив е, че като дадеш парите и знаеш, че няма да даваш повече пари за обективи, дори и да искаш. Т.е. цената е равна на цената на апарата и няма последващи изненади с цената на обективите.
Плюс това хората като са правили камерата са сметнали за матрицата какъв обектив да монтират и се обезмислят споровете, които се пораждат при сменяемата оптика, дали обектива става за тая матрица или не.

Така, че пич, като имаш толкова пари избирай между Olympus 8080, Sony 717 или Panasonic FZ-10

Дата:   20-09-04 23:06

аве пич[smilie5]откъде знаеш колко пари има пича [smilie11] ?? той ти казва че е неофит ,ти му гледаш у джоба [smilie11] пиши по същество не разполагай с парите на хората ..аман влизам в магазина искам червена риза с копчета ,а продавачката ми предлага зелено пардесю с цип ,за пролетните дъждове ,поглеждам навън още е лято [smilie11] и [smilie10]

Дата:   20-09-04 23:12

Po dobro ot Sony DSC-F828 e 717

ТОЧКА https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/pnzn6736.JPG
http://www.geocities.com/tgcconstrux/images/construc/TgC_const10.gif

Дата:   20-09-04 23:14

https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/cqyw7362.JPG
http://www.geocities.com/tgcconstrux/images/construc/TgC_construccion117.gif

Дата:   20-09-04 23:15

Връм [smilie24]
майстор си на кратките вицове [smilie5]

Публикацията е редактирана (20-09-04 23:15)

Дата:   20-09-04 23:18

абе маа му стара ...
човек да не напише нещо КРАТКО, СЕРИОЗНО и ТОЧНО !!!

да си купува кото ще, аз ти казвам и от личен опит: на морето пощраках с 828...да почвам ли...

айде спирам да коментирам техника [shtrak]

Дата:   20-09-04 23:19

давай давай този виц е по интересен [smilie5]

Автор: boni   
Дата:   20-09-04 23:28

828 e po-dobyr ot 717 i ot vsichki 5mp aparati izobshto. Shumyt mu e po-nisuk i na 20x30 ne se vijda vaobshte.Rezoluciqta e mnogo dobra syshto.
Obache e mnogo skup.Za tezi pari kategorichno 300D

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна